Om sommeren, en gjest fra en venn, la hun merke til en uvanlig petunia av rød-svart farge. Selv om jeg selv har vært engasjert i kultivering i ganske lang tid, har jeg aldri møtt en så rik farge. Fortell, vær så snill, om Petunia Debonair Black Cherry. Har denne sorten andre varianter? Jeg tror at de også må være originale farger.

svart kirsebærBlant det store utvalget av petunier er det slike varianter, etter å ha sett bare en gang, kan du ikke glemme. Deres originale, kanskje du kanskje sier, begynner magisk farging å drømme om natten og forlater ikke blomsterhandlerne alene, før en ønsket blomst er kjøpt. En av disse fantastiske artene er Petunia Debonair Black Cherry. Hva er denne petunias særegenhet, og hvorfor har det hekta blomsterelskere så mye?

Karakteristiske trekk ved arten

Først av alt er det nødvendig å klargjøre at Debonair ikke er et eget utvalg, men en hybrid serie av multi-flowered petunias. De vokser i form av en ball, busken er ganske tett, ofte med regelmessig form med en høyde og diameter på 30 cm. Blomstringene selv har ganske beskjedne dimensjoner (ikke mer enn 8 cm i diameter), men det er mange av dem.

Navnet på arten er oversatt som “elegant eller munter”.

Debonair hybrider har slike egenskaper:

  • en unik fargestoff av blomsterstanden, som ikke finnes i noen av de andre petunia-artene;
  • sterk vekst;
  • evne til uavhengig å ta en kompakt og vakker form uten ekstra beskjæring og klemming;
  • rikelig og langvarig blomstring;
  • god motstand mot sykdommer og ugunstige værforhold.

En av de mest uvanlige hybrider av Debonair-serien er petunia Black Cherry. Blomstringene er malt i mørk kirsebærfarge, mange produsenter kaller det fortsatt “råtne kirsebær”. Det er bemerkelsesverdig at det overskyne været mørkner og blir nesten svart.

blomst svart kirsebær

Sorten utmerker seg av sterke blomsterstillinger – kronbladene rive ikke i vinden. I tillegg, selv på en regnfull sommer, er det veldig sjelden.

Populære varianter av serien

Ikke mindre effektive og slike hybrider Debonair:

  1. Lime Green. Har en grønn-gul fargelegging av blomster, midtpunktet av blomsten er lysere, og fargen blir lettere nær kantene på kronbladene.lime grønn
  2. Dusty Rose. Midt på blomsten er farget gul, og kronbladene er forsiktig rosa.å gi en rose

En serie petunier Debonair er mye brukt for dyrking i potter og i anhengskasser på balkongen.

Blomstrende Petunia Debonair Black Cherry – video