Fortell meg når skal du plante en salat i det åpne bakken? Jeg fant flere sachets av frø. Kan de bli sådd rett ved siden av tomater?

salat på sengenSalat er en kultur som kan dyrkes på hagen nesten hele året. Han er ikke redd for kulde, elsker sol og vann, og frøene stiger raskt, slik at du kan spise friske blader, fra tidlig til våren til den kaldeste.

Såingstid

På det åpne bakken skal tidlig sorter av salat bli sådd, som begynner i april. På denne tiden har jorden allerede varme opp nok for at de skal stige raskt. Sent og mellomstore arter plantes en måned senere – i mai, og til andre tiåret i juni.

Den særegne modningen av salaten er overhodet av bitter smak under veksten av stammen med en busk. Da blir bladene uspiselige.

For å ha søte og saftige blader hele sommeren, så blir mange frø sådd. Inntil slutten av august blir frøene sådd i det bortgjemte stedet hver 10. dag. I tillegg, som alle kaldt motstandsdyktige avlinger, tolererer salatene lave temperaturer godt, noe som gjør det mulig å bli sådd om vinteren (i oktober).

Hvor er det bedre å plante?

salat

Salat vokser godt på nesten hvilken som helst jord, bortsett fra leire, men mer frodige busker oppnås når de vokser i løs og næringsrik bakken. For å gjøre dette skal det tildelte området i høst bli grundig gravd, først legg til humus (per kvadratmeter per bøtte).

Umiddelbart før vårsøing skal jorda også befruktes med mineralgjødsel, basert på en kvadrat jord:

  • 1 ts. kaliumsulfat;
  • 2 ts. superfosfat;
  • 2 ts. Løsningen.

Med økt surhet, legg til i tillegg treaske.

Frø til salat er bedre å bryte på et solfylt sted, unngå skyggelegging. Salat vokser godt etter agurker og poteter. Om sommeren kan du lage kombinasjoner med tomater, løk eller reddik.

Hvordan plante?

salatskudd

I det løsne og befruktede området, lage grunne groove (opptil 1 cm) og legg frø i dem. Siden buskene blir ganske myke, må du gjøre avstanden til 20 cm.

For mer bekvemmelighet kan små frø blandes med sand.

Den sådde kan være godt vannet. Ved tidlig vårsår anbefales det å dekke det med en film for å øke spiring.

Hvordan bryr seg?

Når alle frøene kommer opp, og frøplanter vokser opp litt, skal de lukkes ut og forlate mellom buskene:

  • fra 6 cm – for salat;
  • fra 10 cm – for kålvarianter.

Vanning planting er nødvendig en gang i uken, og når hodene begynner å knytte – og enda mindre ofte. Etter hver vanning løsner du jorda slik at den ikke skorpe.

Med hensyn til befruktning, så under betingelse av preplant befruktning, er det ikke noe å legge til sengene. De eneste unntakene er kålvarianter av salat, som modner lenger enn de løvrike. De bør vannes en gang med infusjon av mullein eller urter.

Video om salat dressing