Vennligst fortell meg hvordan du skal ta vare på petunia på balkongen! Jeg har lenge drømt om å dyrke dem for å få en vakker utsikt fra vinduet, men de mister raskt blomster, og noen ganger dør de bare. Jeg aner ikke hva som forårsaker dette. Hjelp! Takk på forhånd!

Petunias – en av de mest enkle og upretensiøse blomstrende plantene. Selv om de vokser i et begrenset volum og rom, kompliserer oppgaven betydelig – du må vite hvordan du ser etter petunia på balkongen, slik at blomstene vil glede deg over hele den varme sesongen.Luksuriøs balkong med petuniaer

Vi fjerner gamle blomster og piske

I midten av mai, petunia, plantet i en god jord, regelmessig vannet, gleder sine eiere med mange, store og lyse farger. Men etter få uker blir fargene mindre, og størrelsen reduseres betydelig.

For å forhindre dette, må du regelmessig kontrollere buskene og forsiktig tåre de falmede blomstene. Identifiser dem enkelt – kronbladene av dem blir trette, holder svakt i skjemaet.Forkastende blomster

Men planten bruker fortsatt mye næringsstoffer på vedlikeholdet. Så, sunne blomster og knopper vil bli mindre. Når du fjerner gamle blomster minst to eller tre ganger i uken, sparer du fuktighet og mineraler, får vakre, sunne blomster.

I tillegg begynner petunia busker over tid å kaste bort piskene, og prøver å få tak i et stadig større område. Dette er absolutt ikke nødvendig for floriculturalisten – blomstringen blir mye mindre intens. Heldigvis er problemet løst av en vanlig frisyre. Plasser kan forkortes med 2/3 eller helt fjernet. Med en god vanning og fôring tar det ikke mer enn en uke eller to, og buskene blir dekket av mange, lyse og vakre blomster.

Noen ord om fôring

Petunia er en ganske “frodig” plante – et stort antall blomster tømmer jorden raskt. Derfor er topp dressing spesielt viktig for deres helse og skjønnhet.

Best egnet er spesielle blandinger som inneholder en stor mengde fosfor – superfosfat eller kaliummonofosfat. Ikke glem nitrogen – det er nødvendig for å opprettholde stilkene i perfekt stand. Du kan imidlertid bruke spesielle gjødsel, spesielt for petunier.Spesiell gjødsel for petunia

I dem kombineres de viktigste sporelementene i optimal andel, og spesielle vitaminer øker effektiviteten betydelig.

Slike enkle tips gjør det mulig å opprettholde blomstring av petunia før den første frosten.

Videoen beskriver dyrkingen av petunia og bryr seg om dem: