Velkommen! I lang tid drømmer jeg om å få en avling av mushroom eller ceps direkte fra hagen min – det er ikke alltid en mulighet til å gå til skogen for slike gaver av naturen. Jeg antar at prosessen ikke er enkel, det skjuler mange fallgruver. Så jeg vil gjerne vite mer – hvordan vokse sopp fra mycelium i hagen?

I dag vokser mange innbyggere i flere forskjellige sopper rett ved dacha. Det er lønnsomt – du kan gi deg selv og selge overskudd – og krever ingen spesiell innsats. Etter å ha dannet en kraftig mycelium, mottar sommerboeren en god høst hvert år.

Hvite mastiffer i hagen

Selvfølgelig, for dette må du vite hvordan du kan vokse sopp fra myceliet i hagen, når du skal gjøre det og en rekke andre finesser.

Når og hvor skal jeg plante mycelium?

På forhånd, lager opp myceliet av sopp som du vil vokse. Det kan kjøpes i mange forstadsbutikker – kostnaden er ikke for høy, men kjøp gjør at du kan spare mye tid og krefter som vil bli brukt når du prøver å få myceliet for hånd.

Generelt kan du plante sopp når som helst fra mai til september. Men det er bedre å unngå varme måneder – myceliet vil være vanskelig å få fotfeste. I tillegg plantes en mycelium i september, det er ikke et faktum at det vil være mulig å høste i samme år. Derfor kan slutten av april-tidlig i mai – bli kalt den mest passende tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det optimale stedet for voksende sopp er et skyggelagt område under tykke nåletrær eller løvtrær (helst ikke frukttrær!) Fra nordsiden av huset. Et hus, baldakin eller andre hindringer beskytter jorden mot overdreven sol og varm sørvind, noe som sikrer en god høsting.

Related  Tre måter å avlive orkide dendrobium

La oss begynne å lande

Velger et egnet sted, graver en 50-70 cm fra trepitdybden på ca. 30-40 cm. Området avhenger av hvor mye mycelium og hvor mange sopp du vil få. Bunnen av gropen er dekket av et skogsunderlag – gamle blader, savsmuld, furu nåler. Optimal lag – ikke mindre enn 20 centimeter. På toppen av det, bør selve myceliet legges. For å gjøre dette blandes det med lokal- eller skogsjord. Andelen forskjellige sopp og typer mycelium er forskjellig, men det er alltid angitt i instruksjonene. Hell myceliet med jorda på underlaget, hell det og dekk med halm eller nåler.

Pleie er maksimalt enkel – du må vanne landet når det tørker. Den første høsten kan oppnås for neste år, og i full styrke vil myceliet gå inn i 3-5 år.

Coveted Harvest

Flere detaljer vil bli gitt til spørsmålet om voksende sopp i dette landet: