På meg på en sommerbolig tre plener av forskjellig størrelse, er det trøtt å vanne dem manuelt. Hjelp meg å velge plenen vanningsanlegg slik at det utfører automatisk jevn vanning. Jeg hørte fra naboen at vanningsanleggene er forskjellige, hvilken er riktig for meg?

Med advent av alle typer automatiserte vanningsanlegg blir vanning for hånd irrelevant, noe som i seg selv letter tilstedeværelsen. Tross alt, for å holde plenen i god stand, er det nødvendig å bruke mye energi. I tillegg er det vanskelig å distribuere vann jevnt over hele området. For å velge det nødvendige vanningsanlegget, er det nødvendig å gjøre seg kjent med hovedparametrene til disse nyttige enhetene.

Typer vanningsanlegg

Sprinkler systemDe mest populære metoder for automatisert vanning er drypp vanning og drypp. De er valgt i henhold til plenens størrelse, samt individuelle behov, og er i stand til å gi:

 • Den optimale typen vanning, beregnet for et bestemt territorium;
 • dosert tilførsel av et forutbestemt volum vann;
 • rettidig vanning av plenen;
 • jevn fordeling av fuktighet over området på stedet;
 • rationell bruk av vann.

I tillegg vil det installerte vanningsanlegget gi deg muligheten til å ta vare på nettstedet lett med minimal innsats og tid.

Sprinkler system

Dette vanningsanlegget er en slags kunstig nedbør over hele overflaten av plenen. Vanning skjer ved hjelp av sprøytedyser. De er i stand til å skyve en vannstråle for en betydelig avstand og sprøyting i form av de minste dråpene. Vanningstiden er ca. 30 minutter.

Vanning gjøres med sprinkler dyserDråppens størrelse bør ikke være mer enn 2-3 mm, for ikke å skade plantene og ikke komprimere jorden for mye. Vannstrømmen strekker seg over en betydelig avstand, og mengden vann som faller på plantene minker.

Related  Potter for frøplanter fra avisen: hvordan å lage egne hender?

Sprinklerens rekkevidde er avhengig av vanntrykket, jetsbanen, og også på diameteren av strålene. For å sikre høy kvalitet vanning, bør du velge en sprinkler med en dysediameter på minst 20 mm.

Sprinklere bør installeres på en slik måte at det sikres en jevn vanning av tomten. Ikke la grøntens hjørner falle utenfor sprinklerens område. Denne typen system brukes i store områder. Minste areal hvor sprinkling kan påføres er 2 meter.

Sprinklersystemet er lett å vedlikeholdePositive aspekter av sprinklersystemet:

 • skader ikke bakken;
 • veldig lett å vedlikeholde;
 • det er mulig å endre område og retning av vanning av området;
 • fuktiger gress og luft, forbedrer utseendet på plenen;
 • inntrekkbare sprinklere hindrer ikke kutting av plenen;
 • sparer vann og elektrisitet takket være den optimale tilførselen av fuktighet.

Under rotasjonen blir området innenfor vannstråleområdet på vannet. Prosessen utføres som et resultat av trykket av vann pumpet av en pumpe. Alle dyser og tilbehør som gir deg mulighet til å endre området på det behandlede området og retningen til strålen, kan du enkelt installere selv.

Du kan også sette funksjonen til vanning modus, som utføres på et bestemt tidspunkt, selv i ditt fravær. En regnsensor vil ikke tillate vanning i tilfelle naturlig nedbør.

Vannsystemet lar deg spare strøm på pumpen mens du programmerer vanning for en tid, der det vanligvis er et godt hode. I tillegg er sprinklersystemet plassert under bakken og ødelegger ikke plenen av plenen.

Dråpe vanningsanlegg

Prinsippet for sin handling er å opprettholde det optimale fuktighetsinnholdet i jorden ved langsom tilførsel til plantens røtter. Vanning utføres ved hjelp av en spesiell enhet gjennom hvilken vann kommer direkte til rotsystemet, omgå stengene til planten. Dette gjør at du kan holde det dekorative utseendet på plenen og gi gresset den nødvendige fuktigheten. Varigheten av drypp vanning er fra 40 minutter til en time.

Related  Voksende gladiolihjem: hvordan bryr seg om blomster

Installasjon av drypp vanningsanleggOfte settes plastfiltre i slanger for vanning ved forskjellige frekvenser. Dysene som følger med i settet gjør det mulig å endre rekkevidden av vanning.

Dryppesystemet har også fordeler:

 • sparer vann, takket være rettet vanning, ikke påvirker gangene;
 • Muligheten for samtidig tilleggsmating.

Dette vanningsanlegg krever vannkvaliteten (det bør ikke inneholde fremmede urenheter), og hvis du tar den ut av hullet, blir hullene veldig fort tilstoppet. I dette tilfellet må du velge et godt filter. Dette systemet brukes på små plener.

For drosjesystemets kvalitetsarbeid er det nødvendig med rent vannVed et relativt lavt kosthold, gjør det mulig uten spesiell innsats for å holde plenen i god stand ved å justere programmet. Etter at du har forsikret deg om fordelene ved ditt kjøp, kan du velge å velge plenen vanningsanlegg for naboen din på stedet, slik at han også kan nyte sommerferien.

Automatiske vanningsanlegg – video