Jeg så et kjent bilde fra vennene mine hjemme, laget av tørkede roser. Veldig imponert! Siden jeg har en stor rosehage, ønsket jeg også å prøve å gjøre noe slikt. Spør, hvordan tørker du roser i husforhold som de ikke har mistet volumet og skjemaet?

De fleste kvinner foretrekker en rose til alle blomster. Og så er det dobbelt vanskelig å kaste dem ut etter at blomstene falmer. Og hvorfor gjør dette, hvis du kan tørke roser og dette forlenge livet, men på en annen måte?! Faktisk gjør tørre planter mange forskjellige komposisjoner for innredning, fra enkle tørkede buketter til komplekse bilder. En enkel metode for tørking av blomster (som for herbariet) er ikke særlig egnet her. Roser må tørkes slik at de ikke mister sin form.

tørket roser

Hvilke roser tørkes best

Bare ferske roser er egnet for tørking. Blomstene som står i vasken en stund begynner prosessen med å miste.

Roser må kuttes i tørt vær, slik at de ikke får fuktighetstap.

Blomster med tette kronblader holder den beste formen. Ikke bruk helt blomstrende knopper, fordi etter tørking blomstrer blomstrene.

De tørker roser hjemme, slik at de ikke mister form på to måter: ved å henge dem på et tau eller hellesand.

Sushi roser på et tau

Roser å sortere, kutte stilkene til ønsket lengde eller bare kutte spissene. Nedre blader også, bryte av, men uten fanatisme. I et tørt rom, som ikke får sollys, trekker du tauene. Mørkhet er en forutsetning, for fra solen vil blomstene bli skjøre, mørke, krølle og desintegrere.

Stem hver rose knytte et tau. Du kan ikke knytte blomster til en bukett – i dette skjemaet får de ikke nok luft og begynner å rote.

suspenderte roser

På samme avstand knytter du roser på en slik måte at de ikke berører hverandre. Tørke blomster vil være klare om to uker. Hvis tørken i løpet av tørkeprosessen endret fargen, må den “males” med neglelakk.

Related  Vi vokser agurker i det åpne bakken: populære fruktvarianter

Sushi roser i sanden

For denne metoden trenger du en dyp eske av papp eller en treboks. Forbered roser på samme måte som når du tørker på et tau.

Kok deretter opp sanden – bake den i ovnen eller stek i en panne og sikt gjennom en sigte. Egnet elvesand eller spesiell kvartsand for chinchillaer, som selges i dyrebutikker.

Kartongen eller esken for å helle sand lag 5-7 cm blomst steg mer skyvekraft oppover (som i vasen) og forsiktig helt fylle det med sand. I dette tilfellet skal blomsten stå stående vertikalt.

sushi roser i sanden

Boksen skal lukkes i 2-3 uker og legges i et tørt mørkt rom. På slutten av denne perioden, lage små hull på bunnen av beholderen slik at sanden spiler ut. Graving av roser fra sanden kan du ikke, for ikke å skade kronbladene.

For å gjøre roser vakkerere og sterkere, og for å beskytte mot fuktighet, strøser de med hårspray.

Hvordan tørre Roses Blomsterhandlere

Det er en annen måte å tørke roser på, som brukes av blomsterhandlere. De behandler planter med et spesielt preparat – silikagel. Dette er et spesielt frittflytende pulver som absorberer fuktighet. Men hjemme er denne metoden bedre å ikke bruke, fordi feil bruk av pulveret vil føre til fullstendig ødeleggelse av roser.

Video om hvordan du tørker en rose i sanden