I fjor fikk jeg et ungt anthurium. Først var alt bra, men etter hvert begynte bladene å tørke opp på spissene. Kanskje har han ikke nok vann? Fortell meg hvordan du skal ordentlig vann anthurium hjemme?

Anthurium tilhører ornamental blomstrende planter av familien Aroids. Den frodige cap av mørkegrønne blader i blomstringsperioden, er det en rekke vakre inflorescences av ulike farger. På grunn av det faktum at det blomstrer relativt lang, glad i Anthurium blomst dyrkere, og det kan ofte bli sett i vinduskarmen i leiligheten eller på kontoret.

Anlegget har en litt lunefull natur, hovedsakelig med hensyn til det fuktighetsgivende regimet. Tross alt er blomsters generelle tilstand og kvaliteten på selve blomsten avhengig av fuktighetsnivået.

sunt anthurium

Erfarne produsenter anbefaler å observere visse regler for hvordan å vanne et anturium hjemme. Dette gjelder følgende punkter:

  • vanning tid;
  • antall og hyppighet av vanning
  • vanning metode og vannkvalitet;
  • støtte av fuktighet i rommet.

Vanning vanning tid

anthurium overløp

Den mest optimale tiden for vanning planten er morgenen. Ved kveldsvann er det fare for at vannet ikke vil ha tid til å suge og fordampe, og dermed bidra til stagnasjon av fuktighet i bollen.

Den overdrevne vanningen av blomsten er indikert ved utseendet på muggens blader og deoksidering av røttene, samt veksten av veksten.

For å utelukke mulighet for fuktstagnasjon, bør du velge en gryte med store dreneringshull, og legg alltid et dreneringslag på bunnen.

Antall og hyppighet av vanning

ung anthurium

Mengden vann som er nødvendig for å fukte jorda, samt hyppigheten av vanning, er direkte avhengig av slike faktorer:

  1. Potens materiale. Det legges merke til at mer vann er nødvendig av anthuriums som vokser i keramikk. Dette skyldes det faktum at leiret selv absorberer fuktighet godt, som deretter fordampes gjennom en porøs overflate. Når du vokser planter i plastkasser, bør de bli vannet med et mindre volum vann.
  2. Age of anthurium. Unge planter trenger å opprettholde en konstant fuktighet i det øvre jordlaget, og voksne skal vannes bare etter tørking.
  3. Utviklingsperioder. Planten trenger mer fuktighet under blomstring og aktiv vekst, men med utbruddet av hvileperioden, må mengden vanning kuttes i halvparten og bare holde jorden fuktig.

Related  Det er på tide å bli kjent med krysantemumet Zembla Mix

Vanning og vannkvalitet

forvitring av anthurium

For vanning av anthurium er det bedre å bruke stående vann ved romtemperatur. Planten er hovedsakelig hellet ovenfra i potten, men du kan gjøre dette gjennom en palle. Ved toppen vanning, skal vannet helles til det vises i pannen. La blomsten stå i 30 minutter og tøm all væske som er glass.

Med konstant vanning av anthuriumet gjennom pallen, er det nødvendig å bruke overflatemetoden fra tid til annen, slik at jorden er fullstendig mettet med fuktighet.

Hvis bladene på bladene begynte å tørke ut, så viste det seg brune flekker på dem, og blomstene forsvinner raskt, noe som betyr at anthuriet mangler fuktighet.

Luftfuktighet i rommet

Anthurium er hygrofile planter og spesielt noen varianter hvis røtter rager utover. Slike arter trenger konstant høy luftfuktighet. De skal sprøytes ikke bare på bladene, men også røttene selv. Andre varianter trenger også å periodisk fukte bladene.

Riktig vanning av anthurium – video