På våren kjøpte jeg en vakker kuleformet krysantemum i en gryte, nå har den falmet. Fortell meg hva jeg skal gjøre for å få bushen til å strømme igjen?

Nylig har metoden for å vokse krysantemum i potter hjemme blitt stadig mer populært. Planten tiltrekker seg ikke bare dets mangfold i form av busken og fargen på blomster, men også ved at den avgir spesielle stoffer som renser luften. I denne forbindelse vil jeg forlenge plantens liv, slik at det vil glede seg over sin bittere aroma og et elegant utseende i mer enn en sesong.

khrizantema-v-gorshke

Sommer i hagen

Mer heldig i denne saken til dacha-eiere og eiere av private hus. Som du vet, i nærheten av hvert hus er det en hage eller en blomsterbed – de skal fungere som et sykehus for krysantemum. Etter at krysantemumet i potten har bleknet, trenger det bare å bli plantet ute under åpen himmel.

Om sommeren blir busken fornyet på luft og i friluftsområdet, og om høsten blir den igjen transplantert i en gryte og satt på en vinduskar hvor den blomstrer igjen.

khrizantemy-v-sadu

Chrysanthemum – i ro

Hvis du plantet krysantemum på gaten, er det ingen mulighet, det gir en hvileperiode for vinteren. Etter at anlegget dumper den siste blomsten, blir de gamle grenene kuttet av, og lar bare unge skudd ikke høyere enn 10 cm høye.
Deretter tas potten av krysantemum ut for vintering i et kjølig og unlit rom med en omtrentlig temperatur på ca 3 grader Celsius. Et slikt sted kan tjene som kjeller i et privat hus eller en glasert balkong i leiligheten.

Resten er nødvendig for blomsten, slik at den ikke lar alle dets krefter vokse, men akkumulerer dem for å blomstre igjen.

I løpet av denne tiden er krysantemum ikke befruktet, og vannet bare etter tørking av det øvre lag av jorda.
Anlegget vil begynne å gjenopplive i april. Når unge skudd oppstår, bør krysantemum bli transplantert til en ny jord med svak surhet. Men skudd igjen for vintering, om ønskelig, kan skilles og roteres som en separat bush. I vekstperioden befruktes de en gang i uken.

Related  Gjødsel Novofert Vogn

khrizantema-v-aprele

På sommeren legger du en krukke med krysantemum i et godt ventilert rom eller på en åpen balkong.

Ideelle forhold for å holde krysantemum

Den ideelle temperaturen for normal utvikling av krysantemum er ikke mer enn 18 grader Celsius. Hvis potten holdes i et rom med høyere temperatur, kan dette føre til følgende:

  • guling av bladene;
  • faller av knopper
  • reduksjon av blomstringsperioden;
  • utseende av bladlus
  • død av unge planter.

Siden krysantemum refererer til fuktighetsgivende blomster, er det nødvendig å vanne det på en riktig måte, og ikke la jorden tørke helt ut. Men samtidig for å sikre at anlegget ikke råtner fra stagnasjon av vann.

For en rikelig blomstring med en krysantemum satt på et solfylt sted, men samtidig unngå direkte sollys. Optimal lysdag for krysantemum – ikke mer enn 8 timer.

En video om riktig omsorg for et krysantemum i en gryte