Om våren hadde jeg en amarant på selve tomten. Sannsynligvis frøene brakte vinden, men bare for å samle den nye fungerte ikke – halvt smuldret, og resten hadde ikke tid til å modne til frost. Jeg hørte mye om dette anlegget, spesielt at det er bedre å dyrke det gjennom frøplanter. Advis, hva er reglene for å dyrke kulturer av amarant?

Ofte på blomsterbed er det lange busker med klumpete, lange burgunderglittere. Mange rett og slett luker det ut som ugress, og – gjør en feil. Dette er langt fra en luke og en årlig amaranth-plante. Den tjener ikke bare til dekorative formål, men brukes også mye som siderata, til dyrefoder, til matlaging og til og med i folkemedisin. Derfor vokser mange amarant spesielt, og ofte i stor skala.

blomstrende amarant

Hvis det ikke er behov for å motta frø eller blomster så snart som mulig, blir amaranten sådd direkte inn i det åpne bakken. For å akselerere veksten og modningen av frø, er det bedre å bruke plantemetoden for å vokse amarant, fordi i dette tilfellet vil det bli tid til å blomstre før froststart. Enkle regler og små tips om voksende kimplanter av amaranth til din oppmerksomhet.

Frø av amarantfrø til frøplanter

amarantplanter

Såing frø på frøplanter er bedre i begynnelsen av våren. Det er godt å bruke torvpotter til dette formålet, fordi planten liker løs jord. Frøene skal være lett dekket med jord, det skal ikke rammes. For å lage en hothouse effekt, dekke det ovenfra med en film. Hvis plantingen ikke var et stykke, etter plantenes fremvekst, må plantene bli slukket og forlatt i potten en plante.

Omsorg for frøplanter er en vanlig vanning. For å sikre at frøplanten ikke strekker seg, må den herdes: Beholdere med frøplanter skal transporteres til friluft, og øker gradvis tiden på gaten.

Planteplanter i bakken

amarant i en gryte

Amarantens frøplante vil være klar til å transplantere i det åpne bakken om en måned. Umiddelbart før planting plantes, bør det være godt vannet, slik at det ikke skal skade rotsystemet når det fjernes. Transplantasjon bør gjøres i overskyet vær, og hvis naturen “pumpes opp” og det er solfylte dager – er det bedre å vente til kvelden. I dette tilfellet anbefales de plantede plantene å mørkere i tillegg.

Related  Hvordan mate rødbeter, hvis den vokser dårlig?

Amarantens frøplanter må plantes i hvilende stilling og sprinkler jorden til det aller første bladet. Avstanden mellom de to plantene må være minst en halv meter, og når de plantes i rader mellom dem, går det opp til 80 cm.

Tette plantinger av amarant vil påvirke stengene negativt – de vil strekke seg og bryte.

Riktig omsorg for amarant i prosessen med videre vekst

shaker med frø av amaranth

Amaranth er absolutt upretensiøs i omsorget, akkurat nok tid til å vanne det og finpusse rekkene. Å luke ugresset tar bare tid i den første måneden etter landingen i bakken, til planten vokser litt og ikke får styrke. Fra den andre måneden vil amaranten passere inn i en fase med aktiv vekst, på dagen vil toppen bli strukket for 7 cm, og ingen ugress vil ikke være skummelt lenger. Blir bare for å se slik at jorda under amaranten ikke tørker opp og regelmessig vannes.

For å øke antall sideskudd og fruktovner i slutten av juni, bør amaranten bli prikket øverst. Kulturen er i stand til å vokse på fattige jordarter, men det er bedre å mate løsningen av aske og mullein.

Høstingen av grønt er samlet på en høyde av busken på 25 cm, og frøene modner i september. På grunn av det faktum at amarantens frø er svært små, ikke alle modnes samtidig og derfor smuldrer, anbefales det å kuttes og tørkes i et mørkt rom.

Video som beskriver amaranten, dens nyttige og skadelige egenskaper