Juniper vokser i vårt land. Buskene er allerede store nok, og hele tiden var de grønne, men i løpet av våren viste mange gule nåler på mange. Noen av buskene er nå halvgult. Fortell meg, hvorfor kan gul enebær etter vinteren og hva du skal gjøre for å redde busker?

enebæret har blitt gulFrodige, grønne enbuskbusker ser vakker ut i noen sammensetning, men noen ganger kan de forstyrre sin mester. Et av de vanligste problemene ved voksende barneplanter er gulvingen av nålene selv, og oftest kan det ses på våren. For å hjelpe kjæledyrene dine må du avgjøre hvorfor junipers ble gul etter vinteren, og så blir det klart hva som kan gjøres for å redde dem.

Ephedra blir gul og kan tørke ut som følge av slike faktorer:

 • solbrenthet;
 • sykdom;
 • skadedyr.

Skadelige strålersolbrenthet

Som du vet, skinner vårsolen sterkt nok, og under påvirkning begynner nåletrærene aktivt å vekke og utløse prosessene for fotosyntese. Men samtidig trenger busker også en fuktighet som det oppvarmede landet ikke kan gi ennå. Som et resultat blir nålene gule og tørke ut, spesielt på sørsiden av plantene.

For å unngå en slik situasjon, er det nødvendig å prikke enebær tidlig på våren med vevd materiale, og også å varme jorden, kaste den med varmt vann.

Varianter som en vertikal form er karakteristisk for, bør kobles til vinteren, og horisontalt voksende nåletrær bør periodisk slippes ut av snødekket. Hvis dette ikke er gjort, vil skuddene under snøvekten bli skjøre, noe som vil føre til tørking av nålene.

Yellowing av nåler som en manifestasjon av sykdomenebær ble syk

De fleste barnehudssykdommer fremkaller også tørking av nåler. Så blir enebær gul i tilfelle av nederlag av slike sykdommer:

 1. rust. På grener og nåler dannes gule utvekster, som gradvis tykes og blir til sår. Tvister faller på busker fra de berørte løvhestene som vokser i nabolaget (eple, pære, hagtorn). behandling: fjerning av alle syke fragmenter, inkludert i nærliggende kulturer, og behandling av sunne skudd med fungicider.
 2. Krympende skudd i soppinfeksjoner. Nåler blir gule og smuldre, og på barken våren er det små sporer. behandling: ligner kampen mot rust.
 3. Schutte. Sykdommen fullstendig “viser seg” om sommeren: På nålene blir mørke flekker synlige, nålene blir gule og dør. Behandling: Stryk raskt eller Quadrice, beskjære de berørte grenene.
 4. kreft. Med biotorellskreft blir barken på grenene sprukket, blir gul og dør, noe som fører til guling av nåler og fullstendig død av planten. Nektrisk kreft forårsaker også nålens død, og på grenene dannes dessuten rødlige vekster. behandling: i begge tilfeller med et stort nederlag, er junipers bedre å ødelegge. Men hvis sykdommen er i tide å legge merke til, kan du kjempe for dem, kutte av syke grener og behandle bushen med Skorom eller Vector.

Alle trimmede deler av junipers bør brennes for å unngå spredning av sykdommen.

Skadelige insekterskadedyr

Ikke mindre farlig for enebær og skadedyr som suger saften fra planten, og provoserer nålens gulning. Mest av alt, busker får fra slike insekter som:

 • bladlus,
 • Jose skala;
 • mite;
 • gallmagasiner;
 • sawfly;
 • møll;
 • mol.

Related  En grønnsakshage på en lang smal tomt: Hvordan utstyres?

Hvis de finnes på buskene, må de behandles med passende insektmidler.

Video om hvordan du redder gulvet i vårens ephedra