Hvordan plante dill slik at det raskt klatret?

Ved min dacha vokser fennikelen av seg selv: hvor han liker og når han vil. Besluttet å dyrke denne utålmodigheten og plante i sengene. Slik at den vokser i sin plass, og grønnene dukket opp tidlig. Rådgjøre hvordan å plante dill, slik at den raskt steg opp?

For friske grønnsaker er det alltid et sted på kjøkkenet, så det mest presserende er spørsmålet om hvordan man skal plante dill slik at den raskt stiger opp. Det er ikke noe komplisert i denne prosessen. Det viktigste er å ordne frøene riktig til planting.

dill i hagen

Ved såing dill på en seng, er det også nødvendig å:

  • velg et plantested og lag en seng
  • Bestem tiden for dillsåing;
  • sår frøene riktig.

Frøpreparasjon

For seeded frø for å vokse raskere, må de først bli behandlet. Behandling inkluderer:

  1. Soaking i vann for å teste for spiring. Før du dypper frø av dill, vaskes de i varmt vann for å vaske bort essensielle oljer. De forsinker hakkingen. Deretter legges frøene i en fille og gjennomvåt i 2 dager. Etter utløpet av denne perioden, bør tomme frø velges.frøpreparasjon
  2. Soaking i mangan for dekontaminering. For å spire mindre planter, etter at frøene er hovne, blir de nedsenket i en løsning av kaliumpermanganat i 3 timer i lys rosa farge. I mangel av kaliumpermanganat kan den erstattes med varmt hydrogenperoksid (3%), men så blir bløtperioden redusert til 6 minutter.soaking dill frø

Behandlede frø skal skylles med rent vann før såing.

Valg av et sted for planting og forberedelse av en seng

For dill, må du velge et område som er godt opplyst av solen, for i skyggen blir det sterkt strukket og vil ikke gi en frodig grønn masse. Sengene skal graves på forhånd fra høsten eller våren. Umiddelbart før så jorda igjen løsne for å tillate uhindret tilgang til frøene.

For normal utvikling av skudd, skal jorda før planting befruktes med humus, superfosfat, ammoniumnitrat. Nitrogen gjødsel er introdusert bare på våren, resten av gjødslingen kan gjøres om høsten under graving av senger.

For å få frøene så fort som mulig, dryss sengene før sådd.

Timing av dillplanting

såing av fennikelfrø

For å få greenene i mai, blir dillfrø sådd i hagen i april. For å få friske krydder til høsten, kan du plante dill på flere måter.

Såing frø til vinteren vil øke hastigheten på den første høsten i 2 uker. For dette formålet blir frøene sådd før den første snøen (tidlig i november), mens dybden på sengen skal være 2-3 cm mer enn ved vårsåringen. Det er ønskelig å dekke den såde hagen.

Frøsåing

ung fennikel

Dill såing er ikke veldig dyp – ikke mer enn 2 cm dyp. For å være lett å ta vare på senere, bør bredden på radene være ca 20 cm. Stryk frøene med en liten bakke. Da avlingen er laget i fuktet jord, er det ikke nødvendig å gjenta vannet etter planting.

I gjennomsnitt frø spire to og en halv uke etter planting. De første skuddene anbefales å være tynne for å øke utbyttet av dill og deretter gjøre det jevnlig, slik at plantingen ikke tykner.

Hvis dillen begynte å bli gul, så mangler det fuktighet.

For å stimulere veksten av laterale skudd, prikket spissen. Den første grønne kan klippes i en måned.

Video om hvordan å så dill og når

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector