Banyak kali, berjalan di taman bandar, diluluskan oleh semak-semak subur dengan banyak bunga putih dan baru-baru ini mendapati bahawa ini adalah spirulanya Albitlor. Sila beritahu kami lebih lanjut mengenai semak ini. Bagaimana anda boleh menjaga dia jika anda meletakkan dia di kediaman musim panas?albiflora spiraea

Beauty Spiro gembira untuk menggunakan untuk landskap, bukan sahaja taman-taman awam, tetapi harta swasta. Luas semak, agak tinggi atau, sebaliknya, ia adalah agak dimensi padat, selain lebih kaya dan indah mekar, dan bersahaja – kan impian setiap penanam? Banyak suka menikmati pelbagai spirea dipanggil Albiflora: tidak seperti kebanyakan spesies, tunas dicat dengan warna merah jambu, bunga putih halus tunas Albiflora dan mempunyai saiz yang sederhana.

Apa yang kelihatan seperti tumbuhan?

belukar

Spiraea Japanese Albiblora (seperti yang dipanggil dengan betul) merujuk kepada jenis kerdil semak: ketinggian semulajadi dewasa jarang sekali melebihi 0.8 m, lebih kerap terdapat spesimen setengah meter. Mahkota semak belukar yang meluas dan subur, terdiri daripada cawangan kemerahan dan banyak daun hijau panjang.

Walaupun selepas berbunga, Albiflora mengekalkan penampilan dekoratif kerana warna kuning oren daun, yang menggantikan warna hijau pada awal musim gugur.

Ciri ciri pelbagai boleh dipanggil:

  • berbunga yang berlimpah (dari separuh kedua musim panas hingga musim gugur, semak-semak hampir ditutupi dengan payung putih dari perbungaan, mengeluarkan aroma manis yang lembut);
  • saiz padat;
  • ketiadaan keperluan khas untuk komposisi tanah;
  • rintangan fros yang baik.

Spirulina Albitlor tumbuh sangat perlahan: kenaikan tahunan adalah maksimum 10 cm.

Kepastian pertumbuhanmekar spirea

Semoga semangat spiraea dari Japanese Albiflora agak tidak menyenangkan dan terasa hebat di tempat yang cerah dan di penumbra. Ia mungkin dapat berkembang pada tanah yang miskin di bawah keadaan pemakanan berkala, tetapi memberi keutamaan kepada tanah yang subur – di sana kadar pertumbuhan sedikit meningkat, dan semak-semak itu sendiri kelihatan lebih cantik. Dia suka kelembapan, tetapi perlu memastikan bahawa air tidak bertentangan dengan akarnya, jika tidak, tumbuhan akan mula sakit.

Tetapi apa yang tidak dapat diterima oleh spiraea adalah musim kemarau dan musim panas yang panas, apabila tiada hujan alami dan pengairan buatan, ia boleh mati.

Albiflora terbentuk dengan baik, sehingga awal musim bunga adalah wajar untuk memangkas spiraea untuk merangsang pembibitan, dan juga untuk menghapus ranting yang rosak dan memberikan bentuk yang diingini.

Related  Bouquet of roses – bagaimana untuk menjaga kesegarannya lebih lama

Video tentang merawat roh