Saya ingin mengejutkan kawan-kawan dan saudara-saudara saya dengan tomato semasa cuti Tahun Baru. Beritahu kami, jenis buah apa yang harus digunakan untuk ini dan apakah agroteknologi penanaman mereka? Bagaimana dan di mana untuk menyimpan mereka tomato sebelum tahun baru.

penyimpanan tomatoDengan pemeliharaan teknologi penanaman, penuaian tepat pada masanya dan pemeliharaan yang tepat, buah-buahan beberapa jenis boleh ditetapkan sehingga bulan Mac, jika tidak, tentu saja. Kami, biasanya dalam cuti Tahun Baru, sudah makan tomato itu.

Saya akan menerangkan jenis tomato lewat yang kami alami: Long Keeper, Tahun Baru dan Khutorskaya Asin. Kesemua mereka dibezakan oleh ketumpatan tinggi mereka, ketebalan dinding buah dan ketebalan kecil. Buah-buahan varieti ini berwarna kuning. Harus diingat bahawa kualiti rasa mereka tidak penting berbanding dengan kegemaran yang diiktiraf, tetapi dalam salad atau hidangan panas kedua, penggunaannya akan lebih murah daripada tomato yang dibeli yang dibeli dalam tempoh sebelum Tahun Baru.

Di samping itu, jangka hayat bertambah tomato berbeza: Jerapah, Vasilisa, Podzimniy, Rio Grande dan lain-lain.

Kini mengenai ciri-ciri teknologi. Keadaan utama untuk penyimpanan jangka panjang adalah pembersihan yang tepat pada masanya. Ia adalah perlu untuk tidak membiarkan buah-buahan bertukar kuning di semak-semak. Tomato tidak masak mengumpul, dengan kemas, tidak meremukkan dan membenarkan kerosakan mekanikal yang lain.

Pastikan buah “tomato lama” dalam satu atau dua lapisan dalam kotak, pada suhu bilik tidak melebihi lapan belas derajat Celsius. Suhu optimum akan berada dalam lingkungan sepuluh hingga lima belas derajat.