“Rumput rumput atau benih, nasihatkan apa yang harus dipilih,” ramai yang bertanya, bermimpi untuk merasmikan wilayah infield dengan rumput hijau. Kami akan menjawab soalan dalam artikel itu, dengan mempertimbangkan semua kelebihan dan kekurangan jenis perlindungan rumput ini.

Rumput benih

Pada pandangan pertama, rumput benih lebih mudah diatur dan lebih murah. Sediakan tanah dengan membersihkannya dari rumput, menyemai benih dan tunggu penampilan rumput hijau. Tetapi penanaman rumput rumput mempunyai ciri-ciri sendiri, yang perlu anda ketahui untuk membuat keputusan yang tepat.

Untuk mendapatkan rumput yang licin tanpa rumput, perlu mengambil perhatian dengan baik, segera tarik rumpai yang muncul, atau merawatnya dengan herbisida khas tindakan sistemik.

menyemai rumput

Ciri rumput rumput adalah bahawa ia tumbuh karpet pepejal, akarnya saling ketat, dan permukaan adalah permaidani hijau dengan rumput yang sangat tebal. Tetapi keadaan ideal sedemikian hanya boleh dicapai selepas dua atau tiga tahun penanaman. Pemupukan yang tepat pada masanya, merumput dan memotong rumput, anda akan mendapat hasil yang dikehendaki tidak lama lagi daripada dalam dua tahun.

Rumput bergulir

Rumput gulung ditanam di tapak semaian rumput khas. Di ladang rata yang besar dengan bantuan teknologi moden, tanah itu disediakan untuk menyemai.

Pelbagai campuran rumput rumput disemai supaya pelanggan dapat memilih jenis penutup rumput yang diperlukannya. Agrotechnics sedang mengawasi baja diperkenalkan pada waktunya, jika perlu, tanaman dirawat dari perosak, penyakit dan rumput.

Gulung rumput baru

Rumput rumput yang ditanam sentiasa disiram dan disiram. Dalam masa dua tahun, apabila rumput “masak”, ia akan menjadi agak tebal dan walaupun, ia dipotong dengan mesin khas. Ketebalan rumput itu cukup untuk menjadikannya hidup di tempat yang baru.

Strata potongan digulung dan dihantar ke tempat jualan. Terdapat tempoh di mana ia adalah wajar untuk meletakkan gulungan potong potong ke lokasi baru. Ia tidak boleh melebihi tiga hari.

Related  Memilih blackberry untuk rantau Moscow, memandangkan kekaburan musim sejuk

Apabila membeli rumput, adalah mungkin untuk memerintahkan perkhidmatan pemasangan. Tahap pekerja tapak yang dipilih, betul mempersiapkannya untuk pembungkus dan merata membawa gulungan rumput yang dibawa.

kos rumput yang dilancarkan

Kesimpulannya

Menjawab soalan: “apa yang harus dipilih untuk menggulung rumput atau menanam?” Anda boleh mengatakan bahawa semuanya bergantung kepada keinginan dan kemungkinan anda.

Jika anda ingin mendapatkan rumput dengan cepat, pilih roll. Tujuh hari selepas ia dibentangkan, anda akan mempunyai permaidani rumput hijau di taman anda yang tidak hanya cantik, tetapi juga sangat berguna. Rumput yang tebal seperti spons akan menyerap debu yang tidak perlu, dan membersihkan udara, menyatukannya dengan oksigen.

Satu lagi lubang gulung adalah bahawa akar padat rumput tidak akan membenarkan kebanyakan rumpai menjadi akar dan ia akan menjadi lebih mudah dan mudah untuk merumput rumput sedemikian. Penjagaan utama akan dikurangkan kepada potongan rambut dan penyiraman yang tepat pada masanya.

Jika anda semua suka melakukan sendiri, dan menghargai lebih banyak, apa yang diekstrak oleh buruh anda sendiri, cuba mengembangkan penanaman rumput benih. Dalam masa dua tahun, anda akan berasa bangga untuk memberitahu rakan-rakan anda bagaimana mereka menyemai dan menyapu, disiram dan dilahirkan, disenyawakan dan akhirnya mendapat keajaiban hijau ini.

Sekiranya anda yakin dengan kebolehan anda dan anda mempunyai kesabaran yang cukup untuk mengembangkan rumput dari benih, kami berharap nasib anda dalam perkara yang sukar ini. Kos awal penutup rumput benih, tidak mengira masa yang anda masukkan di dalamnya, tentu saja, kurang daripada ketika meletakkan rol rol. Sediakan untuk fakta bahawa ia adalah perlu untuk membeli baja, herbisida, racun perosak dan, mungkin, untuk menyemai rumput di beberapa tempat apabila penipisan. Kelebihannya ialah anda boleh menanam rumput bunga hiasan, yang tidak ditanam di ladang.

Related  Bagaimana dengan betul menjaga kebun di musim gugur untuk mendapatkan hasil yang baik?

Nasib baik dan rumput yang indah!

2 video: apa yang harus dipilih sebagai roll atau rumput