Mereka mengarahkan anak benih juniper di tapak semaian, tidak ada keperluan khusus untuk pelbagai, jadi mereka mengambil apa yang ada. Jadi kami mendapat belukar dengan “nama” Horstmann. Penjual menjanjikan bahawa dia akan berkembang sangat menarik dan cantik. Sila beritahu kami lebih lanjut mengenai juniper Horstmann. Apakah ketinggian maksimumnya dan di manakah lebih baik menanam semak belukar?

juniper dari HorstmannJuniper Horstmann adalah salah satu spesies yang paling asli dari pokok renek konifer ini. Pereka landskap menghargainya untuk bentuk yang luar biasa, tangisan yang tumbuhan diperolehi pada masa dewasa. Oleh kerana itu, semak menegak yang agak tinggi menjadi tersebar dan dapat menduduki kawasan yang layak. Apa lagi yang berbeza dari tumbuhan dan apa yang dicintai?

Apa yang kelihatan seperti Horstmann?belukar dewasa

Junsthorn Horstmann merujuk kepada varieti menegak, tetapi setiap tahun cawangannya yang luas melepaskan tip mereka, dengan itu membentuk mahkota yang menangis yang indah. Perlu diperhatikan bahawa dengan ketinggian lebih daripada 2 m, diameter mahkota padat hampir sama dengan “pertumbuhan” belukar, sambil mengekalkan bentuk kerucut yang luas di pangkalan.

Horstmann tidak tumbuh dengan cepat: untuk setahun peningkatan tidak lebih daripada 15 cm, tetapi adalah hati yang panjang dan dapat menghiasi tapak selama 200 tahun.

kerusiCawangan kemerah-merahan ditutup dengan kecil, sedikit lebih daripada 1 cm panjang, tetapi dengan jarum kaku dan berduri warna hijau gelap. Mereka mempunyai tiga muka dan tidak hancur selama lebih daripada tiga tahun. Pada bulan Mei, bunga beludru dengan bunga berwarna kuning (lelaki) dan kehijauan (betina), dipanggil di spikelet botani, dan kemudian diikat buah – kecil (maksimum 0.7 cm) keranjang berisi. Cone muda berwarna hijau, dan ketika mereka dewasa, mereka memperoleh naungan kelabu.

Untuk bentuk bulat dan kon kecil disebut juniper berry.

Kepastian pertumbuhanbenih juniper

Horstmann lebih suka tempat yang terang, tetapi mampu bertumbuh dan di bawah naungan cahaya. Kepada komposisi tanah, varietas itu sama sekali tidak menentu, ia menetap bahkan di atas tanah berbatu, tetapi sama sekali tidak bertolak ansur dengan tanah asin dan berair.

Related  Polyanthus rosas dari benih – penanaman dan penjagaan

Dalam penjagaan juniper adalah mudah, cukup untuk memberi perhatian kepadanya sedikit sahaja, iaitu:

  1. Secara teratur disiram dalam musim panas yang gersang.
  2. Sekali setahun, pada bulan Mei, menambah kompleks mineral.
  3. Pada musim bunga, rawat racun serangga untuk menghalang penampilan perosak (Aktara), serta racun kulat dari penyakit (Skorom).

Pelbagai mempunyai rintangan beku yang tinggi, tetapi cawangan penyebaran mungkin menderita dari berat penutup salju, jadi lebih baik menaikkan mereka untuk musim sejuk dan memperbaiki mereka di sekitar batang tengah dengan tali.

Video tentang kehalusan penanaman juniper