Musim panas lalu kami melawat rakan-rakan dan merawat kami untuk blackberry yang sangat manis. Perlu diperhatikan bahawa di halaman hanya terdapat permulaan bulan Julai, sementara pada masa yang sama beri masih hijau. Beritahu kami, sila, tentang blackberry Loch Tei dengan penerangan terperinci tentang pelbagai (pelayan wanita itu berkata dia).

Blackberry LooseDi antara spesies jarak jauh blackberry, Loch Tei adalah salah satu jenis yang paling popular, bukan sahaja untuk swasta, tetapi juga untuk penanaman industri. Apakah buah beri hitam yang manis ini, yang diperolehi oleh penternak Scotland, layak mendapat kasih sayang? Dan sekarang kita akan belajar tentang ini dari penerangan mengenai pelbagai jenis blackberry Loch Tey.

Ciri-ciri Pelbagaiblackberry belukar

Blackberry Loch Tay adalah gred ultrarannim dan mewakili belukar yang agak tinggi dengan kuat setengah baris pucuk, panjang yang boleh mencapai 5 m Satu ciri ciri jenis yang -. Ketiadaan duri, yang penting dan membantu memudahkan penjagaan pokok renek, dan juga terus ke musim menuai.

Blackberry berkembang pesat dan sudah dalam setahun dengan penjagaan yang betul ia dapat membentuk semak belukar penuh hingga 3 m tinggi.

Daun mempunyai struktur tebal dan bentuk ukiran, dicat dengan warna hijau gelap yang indah, besar. Dengan latar belakang mereka, mekar dalam blackberry kelihatan sangat berkesan, apabila berus putih dari perbungaan kecil membuka pada cawangan.

Apakah penuaian selera?buah beri hitam

Beri pertama masak secara purata pada pertengahan bulan Julai, tetapi dalam jalur selatan makan beri hitam boleh berada di awal bulan (masing-masing, di utara berbuah negara ini berlaku untuk beberapa minggu kemudian). Beri hitam terang dengan kilauan berkilat mempunyai bentuk yang sedikit memanjang dan daging padat, sangat manis, dengan rasa kaya. Berat satu buah beri adalah dari 5 hingga 12. g Apabila matang, sentuhan rasa sutera.

Pulangan maksimum ke atas produktiviti datang dari tahun keempat selepas penanaman anak benih.

Kebaikan dan keburukan pelbagaiblackberry

Daripada kelebihan blackberry Loch Tei perlu diperhatikan:

  • bunga awal dan banyak (sekurang-kurangnya 20 kg buah dari satu tumbuhan);
  • pengangkutan yang baik kerana struktur padat beri;
  • tiada duri;
  • ketahanan terhadap penyakit virus dan kulat;
  • toleransi kemarau tinggi (35-40 darjah Celsius untuk pelbagai – tidak ada masalah, satu-satunya perkara yang boleh beri obmelchali tanpa pengairan, tetapi kelebihan mereka tidak terjejas).

Pelbagai jenis Loch Tei sangat baik dalam mengembangkan belukar tegak, tetapi dengan penuaian yang banyak, lebih baik untuk memasang sokongan.

Antara kelemahan boleh dinyatakan bahawa jika penanaman mengabaikan hal itu, tidak menjadi belukar dan memotong cawangan lama, beri hitam boleh dimulakan ke atas “berkeliaran” di laman web ini. Di samping itu, di musim sejuk yang teruk dengan sedikit salji, terdapat kemungkinan kebekuan tinggi, jadi semak perlu perlindungan.

Kajian video mengenai jenis blackberry Loh Tei