Apakah bintang petir Avalanche Yellow petunia yang berlimpah

Beritahu saya, apakah Bintang Petunia Avalanche Kuning? Tahun ini, kali pertama saya beli jenis ini, penjual di kedai meyakinkan saya bahawa tumbuhan itu ampel, dan pada pakej ia ditulis. Walau bagaimanapun, petunias saya atas sebab tertentu semua tetap melekat, dan tidak mahu berbaring, tetapi semak itu sendiri sangat tebal dan menebal. Mungkin tidak perlu mencubit anak benih, atau sekiranya mereka masih tumbuh seperti ini?

petunia kuning petuniaDi antara pelbagai ampun petunias, yang juga disebut pendula, kumpulan Lavin patut mendapat perhatian khusus. Ini adalah tumbuhan hibrid yang mekar di dalam bunga besar dan dicirikan oleh pertumbuhan pesat pucuk sisi yang panjang, sehingga mereka digunakan secara meluas untuk tumbuh di pot bunga, suspek tinggi dan kotak balkoni.

Siri Avalanche terdiri daripada beberapa jenis, berbeza dalam saiz dan warna bunga. Salah satu wakil yang paling berkesan dari Avalanche petunia adalah pelbagai Bintang Kuning.

Penerangan yang pelbagai

bunga petunia

Nama warna ungu tua adalah kerana warna yang luar biasa bunga: gramofon besar, mencapai sehingga 10 cm garis pusat, tepi mempunyai warna putih, tetapi tengah-tengah – warna kuning kaya. Oleh itu kekuningan “dikesan” tidak walaupun tempat pusat, dan dengan sudut menonjol, supaya angka itu dapat dilihat dengan jelas dalam bentuk bintang kuning.

Ranjau longsor itu sangat berlimpah dan untuk masa yang lama, sehingga fros. belukar hampir sepenuhnya dilindungi tunas terletak di belakang atau tergantung dari pucuk sampingan periuk, panjang yang melebihi 0.5 m. Semasa berbunga belukar dari jauh menyerupai jatuh turun ke bawah runtuhan bunga yang, sebenarnya, memberikan siri tajuk.

Cawangan belukar sangat baik, jadi ia boleh ditanam dalam bentuk tumbuhan ampel di dalam pot tergantung, atau langsung ke tanah terbuka untuk mewujudkan penutup tanah.

Satu petunia dari Avalanche kumpulan mampu “menutup” 1.5 meter persegi. m dari kawasan bunga.

Kepastian pertumbuhan

petunia dalam periuk

Petunia Avalanche Bintang kuning berganda dengan biji:

  1. Pada awal bulan Februari, benih bibit untuk benih dalam tanah berkhasiat. Di tanah mereka tidak perlu ditutup, sudah cukup untuk hanya tersebar di permukaan substrat nutrien longgar. Letakkan tanaman di bawah tudung atau tutup dengan filem. Berlapis secara berkala dan melembapkan (taburkan).
  2. Apabila pucuk muncul tiga daun sebenar, menyelam ke dalam periuk yang berasingan.
  3. Pada bulan Mei, anak benih transplantasi di tanah terbuka atau di luar periuk (apabila terdapat frosts berulang) di tempat yang terang.
  4. Dengan kemunculan musim luruh, jika dikehendaki, semak boleh digali dan dibawa masuk ke bilik dengan suhu udara kira-kira 12 darjah panas, sebelum memotongnya.

Perlu diingat bahawa petua muda Avalanche Yellow Star pucuk tegak. Dari masa ke masa, pucuk pusat sangat tumbuh panjang dan terletak, dan di atasnya banyak cawangan sampingan terbentuk, di mana tunas diletakkan.

Sekiranya semak untuk mencubit di peringkat benih, ia akan mula secara aktif meningkatkan pucuk sisi, dan pusat akan melambatkan pertumbuhan. Akibatnya, penampilan petunia tidak akan begitu “ampelnym” – tumbuh semak tebal, yang jika cawangan mula menggantung, maka agak sedikit dan sudah pada akhir musim.

Video mengenai pendaratan petunia petang

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector