Beritahu saya, apakah Spirea Japanese Darts Red? Bolehkah ia ditanam di tempat teduh dan haruskah tumbuhan dipotong? Saya melihat belukar bergaya dari seorang kawan hanya pada masa berbunga dan saya mahukan yang sama.

spirea dart merahAntara pelbagai jenis gred spiraea Jepun Permainan Dart Red mungkin salah satu yang paling indah, juga memerlukan perhatian kerana berbunga indah banyak perbungaan mekar satu demi satu, dan ia tahan lama. Itulah sebabnya jenis ini popular di kalangan tukang kebun juga berkembang Spiro mudah, kerana sifat mudah dan dia benar-benar tak berat.

Penerangan yang pelbagaiperbungaan spiraea

Dart Red adalah semak kompak yang agak sederhana:

  • ketinggian keseluruhannya tidak melebihi 1 meter (paling sering pada flowerbed terdapat spiraea ketinggian 60-80 cm);
  • diameter belukar adalah kira-kira sama.

Pucuk lurus, tetapi mereka cawangan dengan baik, berkat yang mahkota semak sangat padat dan hampir tanpa lumen. Pada cawangan satu demi satu, terdapat daun-daun kecil yang memanjang, dengan hujung tajam dan gusi di tepi pinggir daun. Spiraea tumbuh tidak terlalu cepat – selama setahun ia naik maksimum 15 cm.

Perlu diperhatikan bahawa ranting dan daun muda dicat dengan warna kemerah-merahan. Lama kelamaan, naungan itu hilang.

Pada permulaan musim panas spiraea berubah: seluruh belukar ditutup dengan inflorescences besar, yang terdiri daripada bunga-bunga kecil dari merah jambu gelap hingga merah muda. Mereka dibentuk di bahagian atas cawangan muda yang muncul pada musim ini. Bunga Dart Merah panjang, sampai akhir musim panas.

Kadang-kadang spaea Jepun boleh mekar untuk kedua kalinya, menghiasi katil bunga sehingga Oktober, manakala warna merah jambu-merah tidak terbakar hingga akhir berbunga, dan kekal sebagai tepu.

Kepastian pertumbuhanbelukar

Seperti kebanyakan jenis roh, pelbagai Red Dart lebih suka tempat yang cerah: ada warna beliau tepu menunjukkan dirinya dengan kekuatan penuh. Apabila penanaman di bahagian rendang renek katil bunga yang sama juga akan berkembang dan walaupun mekar, tetapi dari kekurangan cahaya pudar bunga akan, dan jangan ranting akan disediakan.

Related  Pengeluaran semula begonia hias-berdaun

Bagi tanah, ia adalah yang terbaik untuk berkembang Spiro dalam tanah yang subur dan lembap, tetapi miskin di nutrien dan lembapan ia mampu untuk terus hidup di bumi, bagaimanapun, akan lambat untuk berkembang.

Sebagai semak tumbuh subur, apabila penanaman di antara mereka, meninggalkan jarak sekurang-kurangnya 40 cm.

Pada awal musim bunga, untuk merangsang aktif berbunga spiraea tanaman disyorkan, meninggalkan pucuk sehingga 30 cm. Winters Darts Red Lossless, baik beralih frosts keras.

Video tentang spirea Darts Red yang semakin meningkat dan jenisnya yang lain