Beritahu saya, bilakah lebih baik menanam nasturtium pada benih? Tahun lepas kebanyakan semak selepas pemindahan sangat beku, walaupun menjaga mereka di rumah lebih lama tidak masuk akal, kerana mereka mula “mengatasi”. Saya tidak mahu cerita ini berlaku lagi.

apabila menanam benihSekelompok semak yang rendah atau cambuk gantung yang panjang dengan bunga-bunga yang berwarna-warni dari pelbagai warna, yang mekar hingga musim gugur, adalah nasturtium kecantikan. Ia kelihatan sama baik pada bunga dan di balkoni, dan jenis ampel menghiasi rumah musim panas dan teres musim panas.

Kebanyakan nasturtium ditanam dalam benih. Ia membolehkan anda untuk menghampiri masa berbunga, dan juga lebih sesuai untuk jenis yang jarang berlaku. Dalam beg yang dibeli benih tidak banyak, dan memandangkan penanaman mereka di tanah terbuka disyorkan untuk 2 keping setiap lubang dan tidak semua orang naik, ia adalah lebih menguntungkan untuk menanam benih.

Sebilangan besar tumbuhan ini tidak menimbulkan masalah khusus kepada penanam bunga, kerana tumbuh dengan baik walaupun dengan penjagaan yang minima, bagaimanapun, ada satu nuansa dan itu berkaitan dengan syarat penanaman. Oleh kerana bunga adalah thermophilic dan tidak bertolak ansur dengan pembekuan, terutamanya tumbuh-tumbuhan muda, adalah penting untuk mengetahui kapan untuk menanam nasturtium pada anak benih untuk menghantarnya pada waktu ke katil bunga.

Masa pembenihanbenih nasturtium

Penanaman benih nasturtium adalah lebih baik untuk memulakan beberapa minggu sebelum saat ia dirancang untuk menanamnya di tanah terbuka. Sekiranya transplantasi pada pertengahan Mei, maka benih akan ditaburkan pada akhir bulan April.

Secara berasingan perlu menyebutkan penanaman nasturtium dalam periuk, di dalam rumah. Dalam kes ini, menyemai benih adalah mungkin dan pada masa-masa awal, sebagai contoh, pada bulan Mac, perkara utama ialah bunga harus hangat dan ringan.

Ciri-ciri benih yang semakin meningkatanak benih dalam cawan

Benih nasturtium cukup besar dan ditutup dengan membran padat, selain itu mereka tidak mempunyai percambahan 100%, oleh itu mereka memerlukan pra-perendaman.

Suatu hari sebelum menanam bahan penanaman adalah disyorkan untuk mencurahkan air mendidih dan tinggalkan di dalam air, supaya kulit keras melembutkan, dan tanaman bercambah lebih mudah. Di dalam air, anda boleh menambah stimulan pertumbuhan.

Oleh kerana akar nasturtium rapuh dan sering pecah semasa pemindahan, perlu segera memilih bekas individu untuk benih dan meletakkan satu biji masing-masing. Ini akan membantu untuk mengelakkan proses pemilihan dan tambahan trauma anak benih. Atas sebab yang sama, pemindahan ke tempat tetap dilakukan dengan cara pemindahan kapal. Untuk perkembangan seragam benih nasturtium dan untuk mencegah regangan, ia mesti disediakan dengan pencahayaan yang baik.

Related  Kecantikan yang terang di taman bunga anda – spirea Japanese Darts Red

Video mengenai penanaman benih nasturtium