Bagaimana untuk membuat rumput rumput putih di atas pasir?

Saya ingin membuat rumput hijau di laman web ini, tetapi tanah berpasir dan kekurangan masa untuk memotong biasa menjadikan tugas ini bermasalah. Mungkin ia patut mewujudkan rumput semanggi putih di atas pasir? Bolehkah tumbuhan ini membentuk permaidani hijau yang cantik dalam keadaan sedemikian?

Semanggi putih sering digunakan untuk membuat rumput hijau berbunga sebagai alternatif kepada rumput tradisional yang berkembang dengan baik dan membentuk permaidani yang indah bukan pada semua jenis tanah.

semanggi putih

Kelebihan semanggi putih

Semanggi, tentu saja, lebih tinggi daripada rumput rumput yang lain, walaupun ia bukan bahan untuk membuat rumput klasik. Walau bagaimanapun, ia adalah wajar untuk meneroka kualiti positifnya.

Unpretentiousness

Tumbuhan ini terasa baik pada semua jenis tanah, jadi mewujudkan rumput semanggi putih di pasir tidak akan sukar. Di samping itu, apabila menanam pada tanah yang padat, ia disyorkan untuk menuangkan beberapa sentimeter pasir sebelum menyemai.

Estetika

Dalam penampilan, rumput ini tidak kalah dengan rumput tradisional. Daun triple kelihatan lacy dan hiasan, dan kadar pertumbuhan yang tinggi dan ketumpatan besar berdiri tumbuhan membolehkan permukaan tanah ditutup sepenuhnya. Terutama elegan kelihatan seperti rumput semasa berbunga, apabila ditutup dengan bunga putih kecil, menarik lebah dan rama-rama. Terdapat juga jenis hiasan dengan pewarna daun yang luar biasa, contohnya ‘Dragons Blood’ atau ‘Purpurascens Quadrifolium’.

Kelembutan dan ketahanan terhadap tekanan

Tahan untuk menginjak rumput dari bijirin, sebagai peraturan, terlalu keras, dan campuran rumput lembut tidak menanggung beban. Lawn dari semanggi menggabungkan kelembutan dan ketahanan. Pada halaman seperti itu sangat bagus untuk berjalan tanpa alas kaki, bermain dengan anak-anak dan hanya berbaring, mengambil berjemur.

Penjagaan yang tidak rumit, minima, keupayaan untuk mengelakkan atau mengurangkan bilangan potongan rambut, dan bau rumput untuk ramai membuat liputan ini sesuai. Ia mudah memulihkan rupa lama walaupun selepas permainan kanak-kanak yang sengit, yang sangat penting ketika membuat permainan kanak-kanak kecil di taman.

Pengayaan tanah

Semanggi putih baik kerana ia boleh tumbuh di tanah berpasir miskin. Pada masa yang sama, tidak perlu memperkenalkan baja, semoga semanggi, seperti semua wakil keluarga kekacang, dapat memperbaiki nitrogen atmosfera dan memindahkannya ke tanah yang tersedia untuk tumbuh-tumbuhan lain.

Menjaga haiwan kesayangan

Tikus kecil, sering dibeli oleh kanak-kanak (hamster, babi guinea, arnab hiasan) akan bersyukur kerana sudut hijau itu. Mereka akan menikmati daun yang lazat dengan keseronokan.

Ciri-ciri tumbuh-tumbuhan yang tumbuh dari semanggi

Benih semanggi bertunas dengan baik hanya jika syarat-syarat tertentu menyemai:

  1. Pertama, kelembapan yang besar diperlukan untuk percambahan, jadi sebelum atau selepas menyemai, perlu mengalirkan air di dalamnya dan terus lembab sebelum kemunculannya. Tahap kelembapan sangat penting pada tanah berpasir yang mudah mengalir air dan cepat kering. Sesetengah pakar mengesyorkan kali pertama untuk menutup tanah dengan agrofiber untuk mengekalkan tahap kelembapan yang diperlukan. Lebih baik menanam tanaman sebelum hujan.
  2. Kedua, benih bercambah dengan baik hanya apabila tanah memanas hingga 15 ° C. Dengan pembenihan awal, benih boleh berbaring di tanah selama 3 minggu atau lebih dalam jangkaan haba. Oleh itu, masa terbaik untuk menanam rumput dari semanggi dianggap Mei, ketika masih ada kelembapan yang cukup di dalam tanah, dan suhu telah mencapai yang diperlukan untuk percambahan cepat.
  3. Ketiga, untuk pengedaran benih yang normal, mereka disyorkan untuk mencampur dengan pasir, kerana benih cukup kecil dan memenuhi tingkat pembenihan yang diperlukan dan pada masa yang sama sukar untuk mendistribusikannya secara merata di sepanjang permukaan tanah.

Perlu dinyatakan mengenai kelemahan semanggi putih:

  1. Kilang itu agak agresif dan cepat menduduki banyak tempat kosong, jadi pertumbuhannya perlu sentiasa terhad.
  2. Bunga menarik lebah dan jika anda bermain di padang atau berjalan tanpa alas kaki, maka kemungkinan melangkah lebah adalah tinggi. Oleh itu, di kawasan tersebut tidak akan membenarkan bunga.
  3. Selepas memotong, rumput semanggi kelihatan sangat tidak menarik, tetapi dekoratif itu dipulihkan dalam masa 5-7 hari.

Video clover putih

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector