Untuk masa yang lama saya ingin menghiasi taman bunga dengan katil bunga yang luar biasa, supaya ia cantik, dan tempat untuk menanam bunga telah ditambah. Selepas pembaikan dan pembersihan di negara ini, banyak bekas kosong (kotak kayu dan plastik, botol, tin berbeza) dibiarkan. Beritahu saya bagaimana untuk membuat kereta api stim dari kotak tangan saya sendiri?

Mungkin semua orang pernah menghadapi persoalan di mana untuk meletakkan sampah terkumpul di rumah. Dan sampah ini juga boleh berbuat baik! Contohnya, dari kotak yang anda boleh buat tangan anda sendiri dengan bunga lokomotif asli. Jadi pesanan di halaman akan menjadi, dan taman bunga akan menghiasi. Di samping itu, idea ini praktikal untuk tukang bunga, yang tidak mempunyai banyak ruang di laman web ini. Dan di dalam treler ia akan menjadi baik untuk “duduk” dan taman kecil beri – stroberi, strawberi.bunga

Bahan yang diperlukan untuk membina lokomotif

Untuk masuk ke dalam treler bukan hanya satu bunga, ia harus luas. Untuk pembuatan gerabak, pilih kotak saiz yang berbeza. Bekas yang diperbuat daripada logam, kayu atau plastik. Dan jika anda memotong dinding sebelah bekas besar (contohnya, dari air minum), maka pokok kecil boleh ditanam dalam treler sedemikian. Ambil roda traktor dari basikal atau keranjang lama yang patah.

Sebuah lokomotif yang luar biasa akan berubah jika lokomotif itu meletakkan roda dari pemisahan kayu, dan untuk komposisi untuk mengambil penutup yang sama dari tin dengan cat.

Untuk dandang enjin, periuk lama atau baldi sesuai. Wagons disambung dengan indah dengan wayar atau sekerat rantai yang tidak perlu.

Bagaimana hendak membuat lokomotif kayu?

treler

Untuk membina sebuah lokomotif menggunakan dua kotak kayu dari bawah buah. Untuk membuat dandang, adalah perlu untuk menjadikan satu kotak terbalik, melampirkan paip (botol panjang atau pot bunga) dan beberapa pasang roda kecil di sepanjang tepi bawah. Di dalam periuk juga, bunga tumbuhan (petunias, marigolds, asters).

Sedikit lebih sukar dilakukan ialah teksi pemandu:

  1. Dari bahagian bawah kotak dan sisi panjangnya, anda perlu mengeluarkan plat panjang, dan letakkan kotak pada satu hujung dan ukur jarak sedikit lebih tinggi daripada bahagian tengah sisi panjang.
  2. Dari papan lapis untuk memotong dua butiran dalam bentuk segi empat tepat, sama panjangnya dengan ukuran yang telah dikeluarkan sebelum ini. Lebar segiempat tepat hendaklah sama dengan lebar sisi panjang. Selesaikan tali ke bahagian dalam dinding, meninggalkan tingkap di bahagian atas.
  3. Juga potong bumbung dari papan lapis. Panjangnya harus lebih besar dari ketinggian tembok yang dipasang bumbungnya.
  4. Di kedua-dua belah roda memasang roda. Diameternya lebih besar daripada diameter roda yang dipilih untuk dandang.
  5. Menggunakan skru, sambungkan kedua-dua bahagian lokomotif.

Jika anda memasang roda yang sama ke bahagian bawah kotak kayu, anda akan mendapat kereta yang sangat baik. Untuk lokomotif tidak mengalih perhatian perhatian dari tumbuh di dalam tumbuhan berbilang berwarna, lebih baik untuk melukisnya dengan berhati-hati.

Trailer dari bekas plastik

enjin plastik

Bahagian depan lokomotif dibuat dari kotak plastik dan botol untuk air minum. Pada masa yang sama, lebih baik untuk catatkan butiran sebelum pemasangan.

Related  Apa bunga seperti bunga mawar?

Sebagai paip, aerosol besar boleh muat. Untuk memasangnya, anda perlu melampirkan topi ke bahagian atas botol dari botol, dan kemudian balun itu sendiri. Di dalam kotak itu sedikit untuk mengurangkan dinding depan untuk meletakkan sebotol di dalamnya. Untuk roda merangkumi penutup atau cakera.

Kabin adalah mudah untuk membuat, jika anda meletakkan dua kotak yang sama antara satu sama lain, yang lebih baik untuk melekat antara satu sama lain untuk kestabilan yang lebih besar. Ia tetap hanya untuk menyambungkan dandang dan kabin.

Untuk gerobak di atas kotak, pasangkan roda dan pasangkan kereta ke lokomotif.

Video mengenai apa lagi yang boleh anda lakukan untuk kotej musim panas