Musim panas ini “penyewa” baru muncul di laman web jiran – sebuah pokok yang indah dengan daun merah. Seorang jiran mengatakan bahawa ini adalah sejenis epal yang istimewa. Beritahu saya, jenis keajaiban seperti ini dan bagaimana ia berbeza dari pokok epal biasa? Adakah epal dengan daun merah mempunyai pelbagai? Saya mahu membeli sendiri, tetapi saya tidak mahu menjadi seperti jiran saya.

pokok apel dengan daun merahTaman ini bukan sahaja bermanfaat, tetapi juga cantik. Ini bukan tentang berbunga, kerana dalam tempoh ini semua pokok-pokok seperti pengantin yang menawan dalam kerudung salji putih. Terdapat pelbagai pokok buah-buahan yang menarik perhatian kepada diri mereka sepanjang musim, dan bukan hanya apabila mereka berbunga. Mereka dipanggil hiasan, dan salah satunya ialah pokok epal dengan daun merah.

Ciri-ciri spesies

Sudah dari namanya menjadi jelas bahwa perbezaan utama antara spesies hiasan dan jenis lain pokok apel adalah pewarna daun. Jika daun berwarna hijau dalam spesies klasik, maka ia adalah merah dalam kacukan. Bergantung kepada varieti tertentu, naungannya boleh berubah dari merah gelap menjadi coklat, bricky. Bentuk daunnya sedikit lebih panjang dan sedikit melengkung. Menariknya, beberapa jenis pokok epal dengan daun merah dapat menukar warna dari merah ke hijau pada akhir musim.

Pokok epal merah adalah hibrida, yang diperolehi hasil kerja peternak atas gred Darah merah dan Nedzwiecki.

Sebagai tambahan kepada risalah, spesies hiasan semacam itu juga mempunyai dimensi yang agak sederhana. Ketinggian maksimum pokok tidak melebihi 5 m, sedangkan lebar mahkota mencapai 4 m.

Ciri lain ciri pokok epal, yang membezakannya dengan latar belakang tanaman tanaman lain, berbunga. Bunga bunga yang paling banyak hiasan bukan putih, tetapi dicat dalam pelbagai warna merah, kadang kala ungu. Spesies dan buah-buahan seperti beruang kecil, juga merah, buah-buahan yang boleh dimakan, yang paling sering digunakan untuk pemuliharaan.buah-buahan

Perlu diperhatikan bahawa berbuah pokok epal hiasan adalah banyak, dan epal sendiri boleh digantung pada cawangan sehingga frosts Disember yang kuat.

Memupuk budaya sedemikian adalah keseronokan. Di samping pemandangan yang indah, mereka juga telah meningkatkan ketabahan musim sejuk dan mudah bertolak ansur dengan musim sejuk yang paling teruk. Tetapi warna terang mahkota panggilan untuk pencahayaan yang baik, dan untuk berbunga menjadi banyak, lebih baik menanam pokok di tanah yang subur.

Jenis popular

Pokok epal dengan mahkota daun merah terdapat lebih daripada 50 jenis, dan masing-masing mempunyai ciri-ciri tersendiri. Sesetengah mempunyai daun yang lebih gelap, yang lain mempunyai warna yang lebih besar dari hal berkembang.

Related  Bagaimana untuk memberi minyak ikan kepada ayam broiler?

Di antara jenis hiasan yang cerah, perlu diperhatikan jenis ini:

  1. Royalti. Batang pendek pokok itu dimahkotakan dengan luas, sehingga 4 m lebar, mahkota gelap, hampir ungu, daun, ditutupi dengan cahaya yang bersinar. Inflorescence adalah merah jambu gelap, buahnya merah, kecil.royalti
  2. Ola. Ia dibezakan oleh inflorescences merah jambu yang besar (sehingga 4 cm diameter) dan keupayaan untuk menukar warna daun: daun muda adalah cahaya merah, maka mereka bertukar hijau.ol
  3. Kecantikan Diraja. Pohon yang rendah dengan cawangan yang meleleh menyerupai mahkota willow. Daun muda berwarna ungu, akhirnya menjadi hijau gelap. Budak kemerahan mekar dengan inflorescence merah jambu.kecantikan diraja

Video tentang keanehan pokok epal hiasan yang semakin meningkat