cendawan di negara iniKembara untuk cendawan adalah salah satu aktiviti paling penting pada akhir musim panas. Oleh kerana kekurangan masa, banyak pemetik cendawan menafikan diri mereka berjalan-jalan hutan dan bakul barang dari penjual pantas di lebuh raya.

Memilih putih, chanterelles, frit dan cendawan lain adalah sains keseluruhan, tetapi lebih sukar untuk membesar di atas tanah anda sendiri. Taman “Cendawan” pada enam ratus bahagian akan membawa anda hasil panen yang dijamin tanpa mengira cuaca, kerana semua syarat untuk pertumbuhan yang menggalakkan kini anda dapat membuat diri anda sendiri.

miselium cendawanLangkah pertama untuk susunan “perladangan” adalah pemindahan dari miselium. Kaedah ini agak susah payah, dan sukar untuk mengekalkan mielius utuh dan utuh. Nasib baik, di kedai dalam talian Rusia pada bila-bila masa anda boleh membeli miselium siap pakai.

Yang paling popular adalah cendawan putih – yang paling berharga di kalangan saudara yang boleh dimakan. Pakar mengesyorkan penanaman miselium di tapak berhampiran dengan pokok-pokok konifer dan daun. Masa penyematan: tidak lewat dari pertengahan bulan September. Sekiranya perkiraan “ladang cendawan” sendiri adalah perlu untuk bersabar, selepas semua fruktifikasi akan hanya selepas setahun.

biji cendawan putihMiselium cendawan putih akan menelan 150 rubel. Menurut ulasan tukang kebun yang berpengalaman, jika semua syarat dipenuhi, miselium tiruan membawa dari 2 hingga 5 kilogram per musim.

benih cendawan di AliexpressDi laman web AliExpress mencari produk yang sama tidak sukar. Menyemai dan proses penanaman benih “Cina” patut mendapat perhatian khusus. Mendapatkan akhirnya bunga, buah-buahan atau sayur-sayuran, digambarkan dalam gambar-gambar yang jelas, belum menjadi pembeli tunggal. Harga untuk 100 pcs. benih cep dalam pakej – 44 rubel.

Biji bukan miselium – perkara utama, yang mengherankan selepas pembukaan petak itu. Malangnya, kaedah “unik” penanaman, yang dicipta oleh penjual dari Kerajaan Tengah, tidak berfungsi. Benih lebih seperti rumput untuk rumput, dan juga “bonus” dalam bentuk benih mawar ungu Cina untuk memperbaiki keadaan tidak mungkin dapat.

miselium kulat berbezaDalam kes ini, pelanggan tidak menyesal wang yang dibelanjakan untuk pesanan, tetapi usaha dan masa mereka. Ulasan sebulat suara tidak memberi nasihat untuk memerintahkan AliExpress apa-apa benih. Untuk organisasi miselium buatan, lebih baik membeli miselium di salah satu kedai dalam talian domestik. Pelbagai termasuk substrat untuk penanaman cendawan, russula, ryzhikov, cendawan putih, poderezozovikov, tin minyak, podsinovikov dan juga truffles hitam.

Related  Pilih penapis luar biasa dari China

Di mana untuk membeli miselium cendawan – video