ukrasite božićno drvce s igračkama čunjevaPrerušiti novu godinu ljepotu, nakon što je napravio i vješanje božićnih drvica iz čunjeva, neće biti teško. Uostalom, nije potrebno objesiti samo šarene kugle kupljene u trgovini. Zapravo, božićno drvce mogu biti ukrašeni gotovo svim samostalno obrtima, od svega što je pri ruci! Samo trebate igrati fantasy.

Pročitajte također o: korisno zastoj od borovih čunjeva!

seta igračaka krznenih stabala

Ono što nam treba

Da bismo napravili božićne igračke iz čunjeva s vlastitim rukama, trebamo:

 • kvrga;
 • ljepila;
 • jaka nit;
 • debela šivaća igla ili šava;
 • sjajna boja (aerosol) ili iskre;
 • stajati;
 • malo vate;
 • krpe i razrjeđivača.

Prsti se skupljaju u šumi, ako nema takve mogućnosti, onda u parkovima, uličicama, bulevarima. Na onim mjestima gdje ste susreli kupe ili borove.

Ne posvuda rastu smreke. U nekim dijelovima zemlje, u divljini, rastu samo borovi. Njihovi kukovi također su prikladni za obrt.

Sada ih treba sušiti, pogotovo ako ih sakupiš nakon kiše ili gledaš pod snijegom. Inače, ljepilo s bojom neće pasti.jednostavni ne oslikani ukrasi

Ljepilo je potrebno odabrati pouzdano, tako da vaše artefakte iz božićnih drvenih konusa ne raspadaju. Bit će potrebno povezati achene jedni s drugima – prikupit ćemo brojke od njih. Također, ljepilo može biti potrebno za popravak svjetlucave ili vate, koja će igrati ulogu snijega. Izgleda vrlo lijepo.lijepe igračke od krzna

Teme se koriste za obustavu igračaka na granama. Potrebni su vam jaki, debeli niti, tako da petlja letjelice ne suzbija. Potrebna je igla za bušenje čunjeva tako da možete stvoriti sigurnu petlju. O bojama i blestyok, postoje dvije mogućnosti:

 1. Samo bojite bumps.
 2. Potpuno pokrijte gruda s ljepilom, a zatim ulijte na njega iskre.

Prilikom rada s ljepilom i bojama slijedite sigurnosne standarde. Ako radite u zatvorenom prostoru, treba dobro provjetravati, nemojte otvoriti vatru. Zaštitite lice s zavojem. Sve što trebate napraviti zanata, skupljati i staviti na stol unaprijed. Pripremite otapalo ako morate trljati ruke bojom ili koristiti rukavice.

šarene čunjakeStalak će biti potreban kako bi se olakšao proces uniformnog slikanja ili bacanja kvrga sa svjetlucavima. Možete ga izvesti iz šibice i tankog dugog klinčića.

Počnimo zabavni posao

jednostavna igračka od čunjevaSada ćemo napraviti najjednostavnije čekiće božićnih drveta s vlastitim rukama. Uzmi achenes ulje i očisti ih od čestica, a zatim položiti dobru boju i ljepilo neće otpasti. Bit će dovoljno lagano obrišite svaku od njih suhom krpom. Odaberite mjesto gdje ćemo bojati češeri. Pokrijte površinu novinama.

Najbolje je zamrljati s aerosolnom caklinom (limenke za automobile). Zato je prikladnije, jeftinije i ne morate zamrljati teško dostupna mjesta četkom!

Na akcidentni dio konusa gipkamo čavle našeg stalka i počnemo slikati svaku čašu sa svih strana. Čekamo ih da se osuše. Vrijeme sušenja boje uvijek je označeno na naljepnici.pokrivamo bora s bojom

Kada su svi češeri suhi, izvadite ih s postolja i uzmite ljepilo pamukom.nanesite malo ljepila Cijeli polukružni dio je prevučen ljepilom i prekriven malom količinom pamučne vune. Trebali biste pričekati malo dok se ljepilo osuši.zalijepimo pamučnu vunu

Koristeći iglu ili šiljku, probijte gornji dio kroz i kroz. Ako ubodate iglom, možete unaprijed unijeti nit u nju. Povezujemo nit i sakrijemo paket u rupu. Jednostavan božićni ukras napravljen od čunjeva je spreman!

Kolite nije zvrčka, već vuna koja je zalijepljena. Sjeme je vrlo teško, teško je probiti. Budite oprezni s oštrim stvarima!

Za ljepotu, još uvijek možete primijeniti nekoliko točkica ili točkica različite boje ili spojiti luk s vrpce. Usput, uz nit, fino gume. Konusnica će biti pritisnuta na granu, poput stvarne. Kao da se na čarobnom božićnom drvetu digao srebrni ili zlatni čekić.

Oblici figurica

figurice životinja iz čunjevaMoguće je da ne budu ograničene na pojedinačne češeri božićne drveće, nego da skupljamo od njih cijele figure različitih oblika. Iz gore navedenog inventara sve ostaje nepromijenjeno, dodati će tek malu količinu čelične žice. Pomoću nje ćemo međusobno spojiti kukove.

Najbolje je koristiti čeličanu žicu koja će igrati ulogu armaturnog materijala, debljine 0,5 ili 1 milimetra. Bakrena žica je previše meka. Slika će se početi deformirati pod vlastitom težinom.

Divlja zvijezda

zvijezda obojenih čunjevaA sada ćemo napraviti božićno drvce igračku čunjeva, ali u obliku zvijezde. Trebat će nam češeri (5 komada) iste veličine, tako da postoji simetrija. Najprije morate stvoriti osnovu žice: savijte ga tako da ima pet zraka (na njima ćemo navesti). Probijamo tupim krajevima čunjeva. Šilom, noktom ili debelom iglom. To je neophodno za stvaranje rupa, koji će uključivati ​​krajeve žičane baze, i treba ih širiti ljepilom. String konus i nastavite slikati. Nakon što je sve presušeno, napravite rupu u jednoj od zraka zvijezde i umetnite nit.

Osim toga, vrlo je jednostavno napraviti istu zvijezdu, ali za vrh stabla. Proces proizvodnje je isti, ali samo trebate podići i instalirati malu cijev kako bi se stavila na gornju granu stabla. Najčešće čine mlaznice s vratova izduženih bočica. Mlaznica mora biti smještena između zraka naše zvijezde, u sredini. Onda sigurno pričvrstite.

Slikanje je najbolje srebrno, crveno, metalik ili zlatno – izgleda sjajno!

pahuljica

pahuljica čunjevaIsto tako, samo žičana baza bi trebala imati šest krajeva. Četke ćemo staviti na njih, ne s dosadnim dijelom, već s oštrim. Slikamo ili prekrivamo svjetlucavima, izrađujemo petlju. Ispada vrlo lijepa božićna drvca igračka od čunjeva, kao na fotografiji, u obliku snježne pahuljice.

Postoji mnogo opcija za izvođenje, budući da je moguće sakupiti čak i složeni snježni jaz od velikih i malih čunjeva.

vijenac

Božićno drvce vijenac čunjevaDa biste napravili vijenac, trebat će vam više achena. I oni mogu biti različitih veličina – tako još ljepše. Moguće je slikati u različitim bojama. Nakon slikanja konusa, uzmite dugu iglu ili iglu. Postoje dvije verzije takvih obrta:

 • udarci se vješaju, jedan za drugim;
 • idite jedan za drugim kao lanac (poprečno raspored).

Nije potrebno koristiti nit: postoji mnogo češera, nit se može odvojiti od takvog opterećenja. Bolje je uzeti ribolov.

Što još možete misliti

simbol godine 2018 pasuDodatne ideje predstavili, proizvodni opcije Božića DIY achenes od smreke i bora, beskonačan. Ovo je čovjek i likovi različitih životinja. Usput, simbol 2018 je pas. Slika psi samo mogu biti izrađene od kukova, ali samo prikladna su za smreka, bor kao achenes imati drugačiji oblik.

Trebat će vam gumbi različitih veličina:

 • jedan je velik;
 • četiri malo manje;
 • dva mala.

Velika udica je torzo psa. Držat će šape, rep i glavu. Četiri čunjeva su manja – to su šape, one bi trebale biti iste dužine. Jedan mali konus igra ulogu glave, a drugi – rep.

Uzmemo čašu i probušimo čunjeve. U rupama, ulijte malo ljepila i umetnite šibice. Spojite kukove jedni drugima. Uši mogu biti izrađene od papira ili iz malih ručica. Točno zalijepite ih na glavu. Za slikanje je svaka boja prikladna. Ne zaboravite privući ili zalijepiti nos, usta i oči psu. To se lako postiže uz pomoć plastifikacije.

Achenes obrt od mekog, obješen na božićno drvce, vrlo dobro opeklina zbog preostalih unutar smole. Ljepilo, pamučna vuna i boja samo će ubrzati proces gorenja. Nikada nemojte koristiti u blizini božićnog drvca Bengal svjetla ili svijeće.

Djeca poput zanata od konusa i njihove mašte nemaju ograničenja. Dakle, na božićno drvce će biti malo pingvin, smiješne male miševi, vjeverice i jelena, Trnoružice, sovyata, patuljci, Božićni vijenac.

pingvin čunjeva

štakorskog konusa

vjeverica i jelena

ljepotu spavanja

sovyata

patuljasti češeri

konjski vijenac

vijenac čunjeva i ptica

Pogledajte i videozapis, majstorsku klasu božićnih igračaka od konusa s vlastitim rukama: