Domači napajalnik za beljakovineSrečanje s veverico vedno prinaša veliko pozitivnih čustev. Če želite te zabavne živali pritegniti na vašo spletno stran, boste pomagali pri koritu za veverice, kuhanih z lastnimi rokami.

Zahteve za hranilnik

hranilnik beljakovin iz naravnih materialovPodajalnik in hiša za puhasto lepoto je treba opraviti v skladu z določenimi pravili:

 1. Za hranilno skledo za veverice uporabljajo samo naravni les z lastnimi rokami in niso impregnirani z luknjičnimi ivernimi ploščami ali na splošno plastičnimi deli. Prvič, proteini živijo v gozdu in vse vrste barv, laminatov in plastičnih lastnosti so izjemno nevarne za organizem. Drugič, vonj laka lahko prestraši veverico in vaša dela bodo odpadki.
 2. Morate narediti kompaktno strukturo.
 3. Če je podajalnik zaprt, potem potrebuje okroglo vzpenjanje.
 4. Za zagotovitev, da veverice obiščejo korito za hranjenje, je potrebno pravilno obesiti – samo na drevesu in na taki višini, kjer lahko varno daste hrano in okusno hrano.

Proizvodne tehnike

Za hranilnike za beljakovine lahko uporabite vse naravne plošče, vključno s ploščami. Glavna zahteva je, da mora biti uporabljeni material popolnoma suh. Priporočljivo je, da izbirate plošče s debelino stene 2,5-3 cm. Torej dovajalnik traja dlje in žival se bo počutil udobno znotraj.

Obstaja več osnovnih možnosti za ustvarjanje podajalnika za beljakovine (fotografija nekaterih spodnjih možnosti).

Od plošč

krmljenje korito iz naravnega lesaTa metoda je najbolj preprosta in hitra. Potrebovali boste plošče z dimenzijami debeline / širine / dolžine 1,8 / 30/300 cm. Skupna dolžina mora biti tri metre.

Tehnika proizvodnje:

 1. Uporaba kvadrata za rezanje, merjenje in rezanje plošče dolžine 55 cm. To bo zadnja stran dovajalca. Z zgornje in spodnje strani odpadejo 5 cm. Tisti, ki bodo pritegnili korito na drevo.
 2. Sedaj odrežite stranske stene – dve plošči 25 * 45 cm in notranja pregrada dimenzij 20 * 25 cm.
 3. Preostali dve brusochki bodo igrali vlogo verande.
 4. Z uporabo žigosane žage na sprednji in zadnji strani prihodnjega podajalnika se okrogle lenice razreže, skozi katero bo veverica prinesla jedo. Lesene odseke je treba previdno brusiti z gnezdo, tako da proteini niso poškodovani.
 5. Pomisli, ali ste naredili vse, ali so vsi podatki pravilni. Če ni pomanjkljivosti, lahko lepljate korito.

Da bi bili prepričani v moč dovajalnega korita veverice, se lahko deli pritrdijo tudi z vijaki. Žeblji v tem primeru so zelo nezaželene, tako da živali niso rezane.

Od banke

steklena posodaČudno, vendar ta metoda ni samo zanimiva, ampak tudi preprosta, priljubljena in izgleda zelo izvirna. Poleg tega bo živilo zanesljivo zaščiteno pred pticami.

Izberite dovolj velik banko s premerom najmanj 15 cm, da se veverica ne more vzpenjati le vanj, temveč tudi sedeti in jesti oreške.

Vlagalnik za veverice z lastnimi rokami (risbe so pritrjene) je majhna hiša, nameščena na dolgi podlagi.risanje krmne posode za beljakovine Približne velikosti hiše so 45/25/20 cm (dolžina / širina / višina):

 1. Izrežite 2 bočnice, en sprednji del, streho in zadnjo steno, označite luknjo za kozarec.da pripravi podrobnosti o posodi za hranjenje beljakovin
 2. V sprednjem delu naredite tudi luknjo, vendar mora ustrezati premeru vratu pločevinke.izrezati luknjo za vrat kozarec
 3. V vsaki stranski steni se luk cuti s premerom, ki ne presega 10 cm. To je vhod v korito za hranjenje. izrežite dovod beljakovinPodlaga podajalnika mora biti takšne dolžine, da lahko ima majhno hišo, kozarec in majhno rezervoo za postavitev omejevalnika, ki bo varno pritrdil posodo. Kot zadaj, je poleg funkcije stene še vedno nosilec celotne konstrukcije, saj bo pritrjen na drevo.pritrdite posodo na podajalno steno
 4. Po izrezu vseh podrobnosti, ga obdeluje brusni papir, lepljen in pritrjen z vijaki.sestavite podajalne dele
 5. Ostanek je samo, da pripnete korito na drevo in nalijemo v krmo.podajalnik ptic nastavite na drevo

S pomočjo nasvetov lahko sami podajate podajalnik in oživite svoj vrt.

Izdelava korita za veverice – video