Abutilonov javorjev prostorDoma, v vrtovih in rastlinjakih, gojijo številne vrste in sorte abutilona. Rastline so značilne visoke stopnje rasti, nezahtevne in bogate cvetenja. Glede na obliko, ki je podobna zvonovi cvet Abutilon pridobil priljubljeno ime “kitajskih luči”, a tri ali pet prsti listi rastline ji dali drugo ime – “. Soba javorja”

Dejansko nekatere vrste abutilona spominjajo na to drevo, vendar v resnici nimajo nič skupnega, razen zunanje podobnosti, nimajo. Toda še eno priljubljeno ime, “indijski mallow”, se lahko šteje za najbolj natančno.

Indoor javor ali abutilon spada v veliko družino sladoleda, ki vključuje hibiskus, stebla-rose ali slep, bombaž in okra.

V iskanju rojstnega mesta abutilona

Cvetenje ene vrste abutilonaRhode Abutilon združuje do dvesto vrst, med katerimi je velika trajnica grmičevje in sub-grmičevje in zelnate rastline, so zelo majhne, ​​ki živijo na različnih koncih sveta. Kje je kraj rojstnega kraja Abutylon?

Daj dokončen odgovor, natančno opredeljuje geografsko območje, ali ime, v tem primeru pa ne, saj se posebna vrsta Abutilon lahko najdemo v tropih in subtropskih v Severni in Južni Ameriki, Afriki, Aziji in Avstraliji. Hkrati se le majhen del rastlin goji kot okrasne in lončene rastline.

In nekatere vrste, na primer Teobalrasta’s abutilone – je dragocen kmetijski pridelek za Kitajsko. Iz sušenih stebel v domovini abutilona te vrste se pridobiva močno naravno vlakno, ki se tradicionalno uporablja za izdelavo vrvi, podstavkov, grobega blaga in drugega blaga. Zato je bilo drugo dobro znano ime po vsem svetu, “kanatnik”, abutilon prejel ne za nič.

Abutilon TheophrastusDružina je dobila svoje uradno ime v 18. stoletju, beseda “abutilon” pa je latinščina iz arabskega jezika. Abu-tilun, po legendi, je bilo to ime namenjeno Avicenna, ki je opisal zdravilne lastnosti lokalnih sort rastlin.

Related  Skrbno skrbite za azalejo doma

Indoor javor: Abutilon divje in domače

Soba javorjev cvetHibridne rastline doma najpogosteje gojijo danes. So bolj kompaktni kot njihovi divji sorodniki, bolj bogati in daljši cvetovi, lažje oblikujejo in ne zahtevajo posebne oskrbe.

Medtem, v naravo številnih vrst zaprtih javorja ali Abutilon spominjajo na drevo ni le oblika listje, ampak tudi velikost. Vrste iz južne Kitajske, Avstralije in Brazilije – visok, do treh metrov, grmičevja, ki izvira iz tropskih pogojih za Abutilon ali subtropske prezimovanje in cvetenja lepo. V srednjem območju toplotno ljubeč rastlin preživi samo v rastlinjaku, zimski vrt ali v lonec kulture.

Za vse predstavnike rodu je značilna navzočnost srčastega ali lobanega listja, prekrita s sivim, precej togim čutilom. Posebnosti sobe vključujejo javorjev abutolona in osamljene ali seznanjenih cvetje se oblikujejo v zalistju in prijeten za pridelovalca od začetka pomladi do sredine oktobra. Corollas petih cvetnih listov, ki so bili pri premeru osnove povezani, lahko doseže od 4 do 7 centimetrov. In odvisno od vrste in rastlinske sorte, je oblika rože zvonasta ali širša, v obliki skodelice.

Rože divjih rastlin pogosto pobarvajo v rumenih, oranžnih ali roza barvnih tonih. In sodobne kulturne sorte in hibridi javorja ali abutilona presenetijo s številnimi odtenki, od snežno bele do gosto bordo. Obstajajo tudi terry sorte.

Abutilon: Ali je rastlina strupena?

Abutilon ni strupenMnoge rastline, ljudje iz tropskih predelov planeta, so lahko potencialno nevarni, saj njihova tkiva vsebujejo strupene ali kavstične snovi.

Sajenje Abutilon ali sobno javor, lahko Cvetličarna biti povsem prepričani, da naprava ne bo povzročila škode, čeprav je zanimanje za žametno listi ali svetle barve bo pokazal otroke ali domače živali.

Abutilon ni strupen in poleg tega ima številne uporabne lastnosti za ljudi, ki jih uporabljajo ljudske in uradne medicine. V rodni deželi Abutilon, kjer je rastlina široko razširjena in znana ljudem že več stoletij, njeni listi, lubje, cvetovi in ​​semena najdejo vlogo pri zdravljenju številnih bolezni.

Related  Novo seme anthurija se lahko prideluje iz semen

Na primer, na Filipinih se za čiščenje ran in razjed uporablja decokcija listov divjih grmov. To zdravilo ima pomirjujoč in pomirjujoč učinek, pomaga pri lajšanju simptomov vročine in prehlada.

Za zdravljenje različnih bolezni, listov, cvetov in semen abutilonaV tropih, kjer so se ljudje do nedavnega srečevali s tveganjem za sklepanje malarije, so bile za pripravo napitkov in iz te nevarne bolezni uporabljene rastlinske surovine iz abutilona.

Lubje v notranjem javorju abutilon ima astringentni in diuretični učinek, semena in listi pa imajo odvajalno, protivnetno in izsušujoče lastnosti.

Na Kitajskem se listje abutilona segrevajo in nato dajo bolnikom s tuberkulozo, ki trpijo zaradi koprivnice, otekline in vnetja notranjih organov. Taka odlitka se dolgo časa opere z nezdravljenimi ranami in razjedami, ki se uporabljajo za stomatitis in cepijo pri otrocih.

V Indiji, sredstva na podlagi zelenih delov Abutilon uporablja za kašelj in vročina, hemoroidi, diabetes in driska, odrgnine in gnile kožnih izbruhov. Stisne zdrobljenih cvetov in listov – za ljudsko zdravilo za opekline in rane na površini kože. Semena rastlin Abutilon doma spali za fumigacijo dim otroka okuženi s črvi.

Abutilon se šteje za naravno protimikrobno, antimalarsko, analgetično in protivnetno zdraviloPodobni načini uporabe zelenja, cvetja, lubja in korenine abutilona so na drugih območjih Indokine, ki pa ne morejo zanikati znanstvenikov. V večji meri so vse koristne lastnosti žičnice našli potrditev.

Danes so nekatere vrste divjih rastlin prejele status zdravilnih rastlin, ki imajo analgetik, anthelmintik, adstrigentni, pomirjujoči, diuretični, izsuševalni in odvajalni učinek.

Študije so pokazale, da v tkivih rastlin obstajajo snovi, ki lahko delujejo kot imunomodulatorji, antioksidanti in hepatoprotektri. Abutilon se lahko šteje za naravno protimikrobno, antimalarsko, analgetično in protivnetno sredstvo.

Abutilone: ​​elektrarna

Cvetenje abutilona bo pripomoglo k razbremenitvi stresaNa žalost študija zdravilnih lastnosti rastline ni vplivala na notranji javor, hibridni hibrid, ki je zdaj priljubljena domača kultura. Ampak lepota tega majhnega polžnega grmlja že nosi pozitivno naboj in je sposobna dvigati razpoloženje ljudi.

Related  Kislitsa trikotna: domača oskrba, fotografija in opis

Energija Abutilon rastline so tako pozitivni, ki cvetijo na okensko polico zelene hišne ljubljenčke na podlagi veljavne za lajšanje stresa, da bi pregnali žalostne misli in melanholijo, da se osredotočijo na človekove ustvarjalne dosežke in dobra dela.

Strokovnjaki so prepričani, da je nestrupeno abutilon mogoče namestiti v otroško sobo brez strahu pred zdravjem otroka. Ta obrat ima prostor v dnevni sobi in v drugih prostorih, kjer se zbirajo vsi člani družine.

Abutilon okrasi vsako sobo v vašem domuAbutilone je rastlina, katere energija ljudem pomaga najti vzajemno razumevanje in se ne počuti osamljeno. Zato, če se “oblaki zbirajo in se nevihta zbira v hiši ali v pisarni,” je čas, da se na vidnem mestu položi pot lahkega cvetenja zaprtega javora.

Video o abutilonu