Aspidistra domaVelika vloga zelenih prijateljev v sobi, kjer večino časa porabi oseba. Že dolgo je znano, da pohištvo “fonite”, prezračevanje, začenjamo koktajl od emisij industrijskih podjetij. Zagotavljamo, da je onesnaženje normalno. Toda zelo malo ljudi ve, v laboratoriju je le 20 povezav, ostale so utišane, niso registrirane. V teh pogojih bodo pomagale velike okrasne rastline, ki absorbirajo vse nečistoče in čiščenje zraka. Najbolj nezahtevna od njih je aspidistra, skrb za njo doma ne bo povzročala težav.

Zahteve aspidistra za vsebino

Veličastna grmičevja aspidistreV naravi je habitat aspidistre debel lak, kjer vedno obstaja senca, mrak in hlad. Raste s kodri, ki rastejo od korena v širini. Če ste kdaj bili na travniku divjega česna v Sibiriji, je to kot grmičevje aspidistre v jugovzhodni Aziji, samo listi so grobi in trikrat višji. Obdelujejo rastlino družini lilije ali đurđevka, v skladu z različnimi znaki kvalifikacije. Od 20 vrst, le eden v kulturi – aspidistra je visoka.

Cvet AspidistrePomembno je opozoriti, da rastlino ljubijo cvetličarji in je prejel številna nacionalna imena – materni jezik, prijazno družino. Listi iz korenike pridejo iz zemlje. Stebla nima te rastline. Z ustrezno nego aspidistra cveti, kar je jasno vidno na fotografiji. V zahvalo se bo sprostila cvet, ki živi samo 24 ur. Samo skrbno gledano, bo mogoče videti med listi, na tleh, ki prihaja iz korenine cvetnice, ki ga lahko oprašujete in dobite eno seme.

Nenavadna ureditev cvetlične aspidistreNeprimerna rastlina vztrajno odstopa od vseh sprememb v mikroklimo prostora. Boji se le neposredne sončne svetlobe, prekomernega zalivanja in popolnega sušenja zemlje. Staco dopušča celo kratkotrajno znižanje temperature, vendar ne pod zmrziščno točko vode. Zelena masa počasi raste, 5-6 listov na leto. Koreninski sistem, ki raste, daje življenje novim steblom.

Pravilna skrb za apidystroy doma

Aspidistra v notranjostiČe vaša okna gredo na severu, so blokirani od sonca s stolpnico ali balkon na zgornjem nadstropju, aspidistra postane idealna rastlina, ki bo ustvarila zeleni kotiček. Skrbna je za nepretrgano in je najbolj primerna za prve eksperimente pri oblikovanju domačega vrta.

Kot katera koli rastlina ima apisthistor posebno skrb. Zahteve so omejene na ustvarjanje pogojev za obstoj, ki zagotavljajo:

 • zunanji dejavniki vsebine;
 • sestava tal in pogoji njegove zamenjave;
 • zalivanje in gnojenje;
 • škodljivcev in bolezni.

Odločilni dejavnik je toleranca sence aspidistre. Obrat se dobro počuti v penumbri in pri razsvetljeni razsvetljavi. Če se lista listov začne bledo, mora biti osvetlitev rahlo okrepljena. Obstajajo pestri aspidistra, ki pri razsvetljeni svetlobi povečajo kontrast trakov, postanejo bolj elegantni. Točke na listih kažejo na sončne opekline.

Aspidistra ne marajo neposredne sončne svetlobeV senci aspidistre živi dobro na prostem, v državi, na balkonu v poletnih mesecih. Pri tem morate ustvariti majhen pokrov iz žarečih sončnih žarkov. Nočne in dnevne temperature ne vplivajo na to. Vendar pa je obrat udoben z medijem 22 . V vročini se listi izsušijo, korenine nimajo časa, da jim dajo vodo.

Zimsko vzdrževanje rastlin v hladnih pogojih, okoli 10 daje spomladansko pospešitev rasti mlade zelenja. Toda v razmerah vzdrževanja doma, je težko ustvariti takšne pogoje, vendar pa je mogoče zagotoviti 15 stopinj. Skladno s tem se pozimi zmanjša zalivanje, rastlina ne gnezdi in ne povečuje vlažnosti z brizganjem.

Aspidistra ima zmerno vlagoPogosto navlaženje listov ne zahteva cvet, a se s hvaležnostjo nanaša na dušo, brisanje listov iz prahu. Ne smemo pozabiti, da aspidaster uživa pogosto zmerno zalivanje s konstantno mehko vodo. Vlaženje kremne zemlje sledi 2-3 krat tedensko poleti, v zimski polovici manj pogosto.

Moramo upoštevati zlato pravilo cvetličarjev za vse rastline. Za vse toplogredne in domače rastline, podhranjenost ni tako grozna kot prekomerna vlažilna. Gnojilo se uporablja samo za vlažno zemljo.

V zvezi z gnojili je cvet skoraj asket. Pogosto hranjenje je škodljivo za njega. Za pestre pasme lahko prekomerna uporaba vpliva na spremembo barve plošče na zeleno. Po drugi strani je zasičenost zelenja odvisna od zadostne prehrane. Kako oploditi aspidistro in kako pogosto, glede na sestavo zemlje, izhajamo iz eksperimentalnega izraza zadnjega presadka.

Priporočljivo je, da uporabite tekoče gnojilo “Uniflor”, ki se proizvaja za rast, za zelene liste, pestre vrste. Pogostost uporabe od 2 tedna do meseca v rastni sezoni. Ampak, če pride do nenadnega razpokanja listov, je to preveliko. Nato ostanite gnojiti, preden obnovite lepoto listov.

Za nepretrgano rastlino ni potrebna posebna sestava zemlje. Za njega je dovolj zemlje, ki je pripravljena za sadike vrtnih rastlin:

 • travnato igrišče – 2 deli;
 • šota – 1 del;
 • humus – 1 del;
 • pesek – 1 del; listnata zemlja – 1 del.

Odrasle rastline rastline aspidistraKot vedno je dobrodošel dodatek vermikulita in kondicioniranega oglja. Aspidistra se bo razvila na običajnem vrtu ali kupila univerzalno zemljo. Presaditev rastlin se izvaja vsake 3 leta. Vendar pa korenina hitro raste, zato vsak presaditev zahteva 2-krat večjo količino zemljišča. Stare rastline ne presadijo, ampak spremenijo tla od zgoraj. Koreninski sistem ne mara šokov – to je značilnost aspidistre. Optimalna metoda transplantacije je pretovarjanje, ne da bi uničili zemeljsko komo. Posoda mora dovoliti, da listi rastejo v širini. V tem primeru je potreben zadosten sloj drenaže v obrat.

Koren del grmovjaReprodukcija aspidistre se opravi tako, da se med presajanjem deli grmovje. V tem primeru je treba operacijo izvesti na najmanj travmatičen način. Če izberete koren z 4-5 listi, bo glavna žlica vzela brez bolečin.

Reprodukcija se opravi tako, da se listje listov deli z nožem na drobce. Kose se posušijo. Nastale kosi padejo v zapečateno posodo z vodo. Lahko je plovilo s širokim grlom. V tem primeru je tesnost dosežena popolno. Pokrov je napolnjen s parafinom, prekrit s plastelinom.

Razdelitev listov za nadaljnjo razmnoževanjeNa robovih se morajo pojaviti korenine. Nato je kalija razporejena v tleh in prekrita s steklenim kozarcem. Ko se aspidistra umiri, se pojavijo mladi listi, ki jih je treba skrbeti za odrasle rastline.Uspešno razvite zasajene rastline

Znaki nezadostne oskrbe za aspidistroy

Obrat v ujetništvu, tudi najbolj nepretrgan, zahteva nego. Ko odidete, bi morali pogledati cvet in vam povedal o težavah:

 • počasna rast – krma na karbamidu;
 • temne lise – pregledati škodljivce, odstraniti iz vleke, zvišati temperaturo;
 • suhi konici listov – suh zrak, suha zemlja;
 • počasi črni listi – rastlina je bila poplavljena;
 • rumeni listi – rastlina je stara ali gnita korenina.

Aspidistra poškodujejo škodljivciKot vsi ostali domači prebivalci, je aspidistra z nepravilno skrbjo nagnjena k kolonizaciji pajkov, ušes in piščancev. Obvladovanje teh škodljivcev se lahko opravi s pomočjo kemičnih pripravkov, vendar se je treba spomniti na varnostne ukrepe za sebe in druge.

Značilnosti skrbi za aspidistroy – video