Aspidistra kod kućeVelika uloga zelenih prijatelja u sobi, gdje većinu vremena provodi jedna osoba. Već je poznato da fonite namještaja, emitiranje, pokrećemo koktel iz emisija industrijskih poduzeća. Uvjereni smo da je onečišćenje normalno. Ali vrlo malo ljudi zna da u laboratoriju ima samo 20 veza, ostali su utišani, nisu registrirani. U takvim će uvjetima pomoći ukrasnim biljkama velikih listova, koje apsorbiraju sve nečistoće i pročiste zrak. Najpretraženiji od njih je aspidistra, brigu o njemu kod kuće neće uzrokovati poteškoće.

Zahtjevi aspidistra na sadržaj

Veličanstveni grmovi aspidistraU prirodi, stanište aspidistra je gusta četvrt, gdje uvijek postoji sjena, sumrak i hladnoća. Raste s kovrčama, raste iz korijena u širinu. Ako ste ikad bili u livadi divljeg češnjaka u Sibiru, to je poput guštinki aspidistra u jugoistočnoj Aziji, samo su listovi grubi i tri puta veći. Pozivaju biljku na obitelj ljiljan ili ljiljan-of-the-dolina, prema različitim kvalifikacijskim znakovima. Od 20 vrsta, samo jedna raste u kulturi – aspidistra je visoka.

Cvijet AspidistraVažno je napomenuti da biljku vole cvjetni uzgajivači i da je dobio mnoga nacionalna imena – materinski jezik, prijateljsku obitelj. Izlazi iz rizoma iz zemlje. Stablo nema ovu biljku. Uz pravilnu njegu cvjetanja aspidistra, što je jasno vidljivo na fotografiji. U znak zahvalnosti će biti pušten cvijet koji živi samo 24 sata. Samo će pažljivo promatrati, među lišćem će biti moguće vidjeti, na samom zemljištu koje dolazi iz korijena cvijeta, koje možete oploditi i dobiti jedno sjeme.

Neobična raspored cvijeta aspidistraNepretenciozna biljka stalno podnosi sve promjene u mikroklimatici prostorije. Boji se samo izravnoj sunčevoj svjetlosti, prekomjernom navodnjavanju i potpunom sušenju zemlje. Staco podnosi ni kratkotrajni pad temperature, ali ne ispod točke smrzavanja vode. Zelena masa raste polako, 5-6 lišća godišnje. Korijenski sustav, raste, daje život novim proizlazi.

Related  Značajke kućne skrbi za aspleniumom

Pravilna briga za apidystroy kod kuće

Aspidistra u unutrašnjostiAko vaši prozori idu na sjever, blokirani su od sunca visokim zgradama ili balkonom na gornjem katu, aspidistra postaje idealna biljka koja će stvoriti zeleni kut. Nespretna je u skrbi i najprikladnija je za prve pokuse na stvaranju domaćeg vrta.

Kao i svaka biljka, apisthistor ima posebnu pažnju. Zahtjevi se svode na stvaranje uvjeta za postojanje, osiguravajući:

 • vanjski čimbenici sadržaja;
 • sastav tla i uvjeti njezine zamjene;
 • zalijevanje i gnojenje;
 • štetnika i bolesti.

Odlučujući čimbenik je tolerancija boje aspidistra. Biljka se osjeća dobro u polusjeku i difuznoj rasvjeti. Ako se oštrica za listove počne blijedjeti, tada bi osvjetljenje trebalo lagano ojačati. Postoje raznolike aspidistra, koje, pod difuznom svjetlošću, povećavaju kontrast trake, postaju elegantnije. Točke koje se pojavljuju na listovima ukazuju na opekotine od sunca.

Aspidistra ne voli izravnu sunčevu svjetlostU sjeni aspidistra živi dobro na otvorenom, u zemlji, na balkonu ljeti. Na taj način, trebali biste stvoriti mali poklopac od sunčevih zraka koji gori. Noćne i dnevne promjene temperature ne utječu na to. Međutim, postrojenje je ugodno s medijem 22 . U toplini, lišće isušuje, korijenje nema vremena da im daje vodu.

Zimsko održavanje biljaka u hladnim uvjetima, oko 10 daje proljeće ubrzanje rasta mladog zelenila. Ali u uvjetima kućnog održavanja teško je stvoriti takve uvjete, međutim, može se osigurati 15 stupnjeva. Prema tome, zimi se zalijevanje smanjuje, biljka ne oplodi i ne povećava vlažnost prskanjem.

Aspidistra voli umjerenu vlaguČesto navlaženje lišća ne zahtijeva cvijet, ali zahvalnošću se odnosi na dušu, brisanje listova od prašine. Treba imati na umu da aspidaster voli česte umjereno zalijevanje s konstantnom mekom vodom. Vlaženje kamena zemlje slijedi 2-3 puta tjedno u ljeto, u zimskoj polovici rjeđe.

Zlatno pravilo cvjećara za sve biljke mora se promatrati. Za sve staklenike i domaće biljke, pothranjenost nije tako strašna kao prekomjerna vlažnost. Gnojivo se primjenjuje samo na vlažnu zemlju.

Što se tiče gnojiva, cvijet je gotovo asketsko. Često hranjenje štetno je za njega. Za raznovrsne pasmine, preopterećenje može utjecati na promjenu boje ploče na zelenu boju. S druge strane, zasićenje zelenila ovisi o dovoljnoj prehrani. Kako oploditi aspidistra i koliko često, prema sastavu tla, eksperimentalno se odabiru uvjeti posljednjeg presađivanja.

Related  Proučavamo korist i štetu leća za organizam

Preporučljivo je koristiti tekuće gnojivo “Uniflor”, koja se proizvodi za rast, za zeleno lišće, raznovrsne vrste. Učestalost primjene od 2 tjedna do mjeseca tijekom vegetacije. Ali ako dođe do iznenadnog pucanja lišća, ovo je preopterećenje. Zatim prestanite gnojiti prije vraćanja ljepote lišća.

Nepretenciozna biljka ne zahtijeva poseban sastav zemlje. Za njega je dovoljno tla pripremljena za sadnju vrtnih usjeva:

 • travnato tlo – 2 dijela;
 • treset – 1 dio;
 • humus – 1 dio;
 • pijesak – 1 dio; lisnatog zemljana – 1 dio.

Odrasle biljke rastu aspidistraKao i uvijek, dodavanje vermikulita i pounded ugljen je dobrodošao. Aspidistra će se razvijati u običnom vrtnom zemljištu ili kupiti univerzalno tlo. Transplantacija biljaka provodi se svake 3 godine. Ali korijen brzo raste, tako da svaki transplantat zahtijeva povećanje volumena zemlje za 2 puta. Stare biljke ne transplantiraju, već mijenjaju zemlju odozgo. Korijenski sustav ne voli šokove – ovo je značajka aspidistra. Optimalna metoda transplantacije je pretovar bez uništavanja Zemljine komete. Zdjela bi trebala dopustiti da lišće raste u širinu. U tom slučaju potrebno je dovoljno sloja drenaže za postrojenje.

Korijenska podjela grmaReprodukcija aspidistra provodi se dijeljenjem grma tijekom transplantacije. U tom slučaju potrebno je izvršiti operaciju na najmanje traumatičnom putu. Ako uklonite korijen s 4-5 lišća, glavni grm će ga bezbolno uzeti.

Reprodukcija se provodi dijeljenjem noža listova u komadiće s nožem. Rezovi su sušeni. Rezultirajući dijelovi pada u zapečaćenu posudu s vodom. To može biti posuda s širokim grlom. U tom slučaju, nepropusnost je postignuta. Poklopac je napunjen parafinom, pokriven plastilinom.

Podjela liste za daljnju reprodukcijuNa rubovima se treba pojaviti korijen. Zatim je ispljuvak postavljen u zemlju i prekriven staklenom posudom. Kada se aspidistra uzme korijen, pojavit će se mladi listovi, te ih treba brinuti, kao i za odrasle biljke.Uspješno razvijati zasađene biljke

Znakovi neodgovarajuće brige za aspidistroy

Postrojenje u zatočeništvu, čak i najnepristupačniji, zahtijeva pažnju. Kada odlazite, trebali biste pogledati cvijet, a on će vam reći o problemima:

 • spor rast – hrana za karbamid;
 • tamne mrlje – pregledati štetnike, ukloniti iz skice, povećati temperaturu;
 • suhi vrh lišća – suhi zrak, suha zemlja;
 • tromo izblijedjelo lišće – biljka je bila poplavljena;
 • žuto lišće – biljka je staro ili trulo korijenje.

Related  Briga za molitvenu biljku – boja strijele s tri boje

Aspidistra je oštećena od štetočinaKao i svi ostali domaći stanovnici, aspidistra, s nepravilnom skrbi, sklona je kolonizaciji paukova grinja, lisnih uši i štiha. Suočavanje s tim štetnicima može se obaviti uz pomoć kemijskih preparata, ali treba se sjetiti mjera zaštite za sebe i druge.

Značajke skrbi za aspidistroy – video