Hišni ananas naraščaPridelovanje ananasa v sobi ni zanimivo zaradi svojega okusnega sadja. Dekorativni eksotični vedno privablja ljubitelje domačega zelenega kotička. Ananas listi, iztegnjeni, bradi in sočno so zelo dekorativni. Ustvarite pogoje za njega v normalnem stanovanju ni težko. Če se vse naredi pravilno, bo prostor ananas zahvalil s cvetenjem in sadjem. To bo trajalo nekaj let in fotografija notranjega ananasa, ki ga je vzgajal, bo okrasil svoj domači album.

Osnovne zahteve

Ananas je zelnata rastlina, v kateri rastejo skoraj metri listov. Native iz aridnih tropskih obožuje svetlobo in toplino, poleti lahko živijo na prostem, vendar so nižje temperature za ananas usodne. V prostoru ljubi toplino in odsotnost osnutkov. Razsvetljava tudi v zimskem času ne sme biti krajša od 6 ur, v zimskem času pa mora biti blizu južnega okna ali dodatno osvetljena.

Odrasli doma ananasaNaprava, odporna proti suši, ne potrebuje pogosto napajanja. Na tla in prehrana ni primerna, vendar obstajajo preference. Skrb za tropskega prebivalca je preprosta in jo lahko gojijo doma.

Sajenje ananasa

Za gojenje ananasa na domu uporabljajte vtičnicoZa sajenje se na jagodičju nahaja greben listov. Izberite ananas za sajenje poleti, od sveže žetve. Znak, da je bil bobič nedavno prekinjen, bo na vrhu plodov zdravo živo listje. Zato morate izbrati rastlino z najmočnejšim in zdravim listjem.

Doma, odvijte zeleno zeleno od dna plodov, ki gladko vrti os. Pod močjo roka tega moškega. Če ni dovolj moči, zavrtite skupaj, ena drži sadje, druga pa odvrže šop. Lahko preprosto odrežete vrh s čistim nožem in odstranite celulozo iz posta. Po tem je treba odstraniti spodnji listi za 2-3 cm, sprostite kolono. Tam lahko ločite temne pike, to so rudimenti korenin, kot na česnu česna pred sajenjem. Posušite rane, posuta s pepelom ali s palcem premoga.

En teden je možno in dlje zasukani greben visi v mirnem svetlem mestu na glavo. V tem času začnejo tvoriti koren korenin. V prihodnosti se obrat lahko zadrži v stiku z vodo ali pa se takoj spusti.

Pri koreninjenju v vodi za ananasovo rastlino je pomembno, da je lonec temen, da se tekočina spremeni vsakih dveh dni in da se rastlina malo dotakne površine. V dveh tednih bodo korenine rastejo 2 cm, čas je, da rastlina v tleh. Lahko rahljate in posušite sadike, hkrati pa jo hranite pod pokrovom in ustvarite posebno mikroklimo.

Sesanje rozete v tlehSetveni izvedemo v majhni posodi z dobro drenažo, drenažni sloj iz ekspandirane gline tleh enakih delov peska, humusa in šote tal stanja. Tla je treba paro in obdelamo z močno raztopino kalijevega permanganata. Pristanek vodi v vlažno, vendar ne vlažno zemljo. Rootiranje poteka v dveh mesecih. Znak, da je rastlina ukoreninjena, bo pojav mladih listov, stara postopoma suhi in jih je treba obrezati.

Po pojavu novih listov zalivanje rastlin od zgoraj, tako da je v lijak listov vedno voda. To je zahteva za suhe rastline, da se zbere atmosferska vlaga.

Skrb za ananas

Po videzu prvega lista se zalivanje izvaja od zgorajKoren in rastlina v živo doma ni dovolj. Ustvariti moramo pogoje za rast cvetja. Če želite to narediti, morate izpolnjevati pogoje vsebine:

  • zalivanje in zgornje prelivanje rastlin;
  • pretovarjanje ali pretovarjanje ter zahteve po tleh;
  • provokacija plodov;
  • druge značilnosti ananasa.

Cvetlični lonček naj bo v osvetljenem prostoru, vendar ne pod neposrednim sončnim žarkom. Soba ananasa široko razširja liste in potrebuje ločen stojalo. Po drugi strani pa se prostovoljno deli z rastlinskimi sukulenti. Ljubi sosede. Zato je v zgodnji starosti, da rastlin v lonec drugih prebivalcev suhe Mehike je celo koristno.

napajanje in hranjenje režim v skrbi za lončnice ananasa igrajo ključno vlogo. Rastlina ne mara razmočenem zemljišč in zastajanja vode v ponvi. Zato je zalivanje zmerno, za odraslo rastlino enkrat na teden. Toda poleti je škropljenje koristno za rastlino na prostem. Tako del vode izpari in absorbira del pločevine koša. Ta nujna rezervacija, ki jo zagotavlja narava, mora biti neizčrpna. Če rastlina slučajno vlije, razlog za dolgo časa ostane vlažna, slabo prepustna, morate spremeniti podlage, vendar pa je najbolj skrbno zdravljenje koreninski sistem.

Krmna rastlina mora biti enkrat na mesec. Najboljše organsko gnojilo za ananas je mullein. Organsko gnojenje poteka spomladi in poleti, da se poveča zelena masa. Vrh preliv z mineralnimi tekočimi gnojili za cvetje se izmenično uporablja z mulleinom v polovici norme. Tekoče spojine je treba uporabiti v vegetativnem obdobju v 2 tednih s polnim odmerkom. Značilnost ananasa je metoda gnojenja. Oplenite rastlino z vodo z razredčenim vrhom prelivom v rozeto listov. Zimsko hranjenje ni potrebno.

Voda za namakanje mora biti topla, okrog 30 , med zalivanjem zemlje se posuši.

Presaditev rastlin se izvaja letno. Hkrati se tla uporabljajo za kaktuse ali pa se pripravijo neodvisno z obveznimi sestavinami šote in listne zemlje, da ustvarijo želeno kislost. Pesek mora biti velik. Oglje, vermikulit in perlit opeke iz marmorja samo poveča hranilno vsebnost tal.

Koreninski sistem notranjega ananasa je šibek in transplantacija rastline po enem letu življenja v velikem vsebniku je obvezna. Toda odrasla rastlina ima lahko dovolj lonca od 3-4 litra. Pri presajanju rastline je treba spomniti, da je za hišno rastlino škodljiv velik lonec, ker je zemlja, ki ni napolnjena s koreninami, kisla. Po drugi strani pa bo v bolj prostornem loncu razvil dojenčke še pred pridelavo rastline, lahko za novo zamenjate nov ananas.

Pri presajanju rastline vrat ne moremo pokopati.

Z dobro skrbjo, ananas proizvaja cvetjeNekaj ​​let je minilo, in ananas doma ne bo cvetela. Potem morate pospešiti pridelek. To je še ena značilnost ananasa. Če rastlina širi svoje listnato tablice 0 cm, je zrasla za 25 cm in ima let in pol, lahko poskusite izzvati cvetenja hranjenja etilen. V ta namen je kalcijevega karbida žlico vztrajajo noč v zaprti posodi zaprt in odcejene očiščene tekočine. Sedem dni v rozeto listov prelijemo 50 gramov etilena proizvedene vode. V šestih tednih, lahko pričakujejo, da bo imenovanje pecelj. Če se to ne zgodi, potem je ananas prostor ni vstopila v fazo zrelosti.Na koncu cvetenja se razvije plod

Sproži cvetenje lahko kadi ananas. Enkrat na teden za mesec morate pustiti cigareto za kajenje ali tromkost papirja poleg njega. V tem primeru je treba rastlino prekriti s filmom. Takšni “požari” bodo pripeljali do nastanka peduna.

Cvetenje ananasa se začne z oblikovanjem pik na vrhu, saj se dva meseca podaljša na pedikel. V dveh tednih, postopoma in samo za en dan, utripajo modre cvetne luči na vsakem gumbu. Na fotografiji cvetenja ananasa ne spremlja aroma, ampak neverjeten vonj je v sobi ves čas cvetenja. Potem, ko si preliješ čudovit ananas. Ta dogodek traja do šest mesecev. Kot vse v naravi se ananas razvija ciklično. Po moči pri nastajanju semen počasi umre, kar pomeni veliko rast. Lahko posadite in gojijo nov notranji ananas.

Video o zorenju ananasa doma