Cvetoče barveMnogi Gesnerji so zrasli kot lepo cvetni houseplants. Za te vrste skrbi in barve skrbi doma, zaradi katerih ne bo povzročila resnih težav, v zbirki pa bo še ena zelena razstava s svetelimi cvetličnimi zvonovi.

V naravi obrat, ki pripada družini Gesnerjev, živi v tropskih predelih Srednje in Južne Amerike. Dolgoročni zeliščni polž grm s tanki, skoraj nerazširjenimi poganjki, pavlacimi listi in žametnimi cevastimi zvončki, ki lahko prosijo cvetličar skoraj vse leto.

Značilnosti barve na fotografiji in opisu

Listi ovalne oblike sedijo na poganjkih nasproti in odvisno od vrste in sorte so lahko ne samo zelene, temveč tudi vijolične, sive ali skoraj vijolične. Rože v koloniji, kot je na sliki, so večinoma rdeče in oranžne barve. Ampak obstajajo sorte z lila ali roza zvonovi. Ni redko, pestra, lisasta kolaroza. Rože do 4 cm v premeru so oblikovane na konicah stebel in obdržijo dolge peduncle.

Če ima obrata pristojno redno oskrbo, barva doma ustreza masovnemu cvetenju, ko hkrati odprejo 15-20 cvetov.

Za razliko od najbližjih sorodnikov gloksinov, ki tvorijo gomolje, se pod tleh tvori zgoščeni luskav rhizom.

Vrste barv: Fotografije rastlin v zaprtih prostorih

Pleasant Koleriya (Kohleria amabilis)V naravi obstaja več ducat vrst cvetja, vendar kot kozlična kultura goji le majhen del. Te rastline imajo razlike:

  • v velikosti krošnje;
  • pri barvanju listja in cvetja;
  • na mestu rasti v naravnih razmerah.

Prijeten ali Kohleria amabilis odlikuje temno zelena ali rjavkasta listje s srebrno gosto kupo. Stebla, potaknjenci in žile imajo vijolično odtenek. Na peduncih se pokaže ena, dve ali redko tri cvetlice. Barva koron je lahko roza ali oranžna do vijolična. Podoba kolerije, ki je prikazana na fotografiji, ni neobičajna za dvobarvno corollas z lisastim, lisastim zehanjem.

Krzneni list krzna (Kohleria eriantha)Kolchia puhasto ali Kohleria eriantha se najpogosteje nahajajo v sobnih pogojih. Oljke zelenih listov, ki so zaradi rdečkaste dlake na robovih rjave, jih je težko prepoznati. Rože te barve, kot je na sliki, imajo precej svetlo oranžno-rdeče barve. V grlu zvona se senca zamenja z rumeno. Na cvetnih listih so razpršene rdeče ali bronasto pike. Na peduncih se hkrati razkrije več barv.

Koloria Bogotskaya (Kohleria bogotensis)Koloria Bogotsky, Kohleria bogotensis ali, po alternativnem mnenju botanikov, Kohleria amabilis var. Bogotensis, ki jih lahko najdete po zelenih listnate liste in rdeče-rumene cvetove z bordo rjavimi črtami na notranji strani cvetnih listov in grla.

Kolotia Bogotskaya s temno obarvanim listjemPoleg sorte s celo zeleno barvo listov so kopije te vrste barve, kot je na sliki, ki vplivajo na domišljijo cvetnega pridelovalca s temno, rjavo-zeleno listje in enake poganjke.

Kolcheria Varshevicha ali Kohleria warszewiczii – druga vrsta rastline, ki zasluži pozornost ljubiteljev zaprtih rastlin. Ta velika raznolikost barv:

  • precej gosto pokončno steblo temno zelene barve;
  • koničasto-eliptični listi;
  • nenavadne cvetice z lila ali roza cev ter svetlo rumeno-zelene cvetne liste, prekrite z vijolicnimi ali rjavimi peclji.

Cvetoče barve VarshevichaPogosto je uporabil drugo ime, prikazano na sliki vrste – barvni barvni kolor ali Kohleria digitaliflora.

Domača nega za Coleria

Koloria Bogotensis sorte El CrystalKolery je ena od najprestižnejših rastlin v družini. Rahlo in cvetje pri sobni temperaturi brez težav. Kultura ljubi svetlobo, vendar je v vročem soncu lahko zbledi in izgubi dekorativni in pred časom, da spusti rože, tako južnih oken zagotoviti senco boljše opoldne. S primanjkljajem sončne svetlobe se poganjki raztezajo, postanejo nesorazmerno tanki in oslabljeni. Listi so plitvi, cvetenje ni prijeten z maso.

V mrzli sezoni mnoge rastline dump listi, popolno cvetenje in na koncu celoten nadzemni del umre. V tem primeru se temperatura zraka najbolje zmanjša za 5-7 ° C in zmanjša zalivanje, le občasno vlaženje tal. Spomladi, ko korenine kažejo znake prebujanja, so lonci izpostavljeni svetlobi in nadaljujejo svojo prejšnjo skrb za barvo.

Peridots KitlopeČe za zimo kolonija, kot je na sliki, ohranja listje, še vedno potrebuje svetlobo, redno, vendar ne tako bogato kot pri poletnem zalivanju in temperaturi 16-18 ° C.

Poleg polnjenja in vzdrževanja optimalne temperature skrbi za slikarstvo doma vključujejo tudi ukrepe za navlaženje zraka, kar je še posebej uporabno v vročih dneh in pri ogrevanju.

Vanilla PuddinSpomladi se kolitis presadijo v hranljivo, ohlapno zemljo. Za to naredite pripravljeno mešanico za senpolij ali univerzalni substrat za cvetoče rastline. Ker so korenike rastline plitve pod površino, je bolje, da izberejo široke, ne preveč globoke posode, na dnu katere nujno opremijo drenažo.

Candy sort CandyPresaditev se uporablja za razmnoževanje cvetov po delih korenike. Majhni delci z več spečih očes ločimo od matične rastline, posušimo in po kapljicah dodamo v tla do globine 2 cm. Nato je potrebno samo vlaženje tal. In ko se na svojem površju pojavijo oreški, začnejo sistematično skrbeti za barvo, vključno z mesečnim gnojenjem, ki traja do padca.

Obvezna faza skrbi za barvo doma – oblikovanje krone. Sestavlja ga prischipke, ki rastejo in zaostajajo. Odstranitev konice stimulira:

  • prebujenje aksilarnih ledvic;
  • razvejana;
  • nastajanje na stranskih poganjkih novih popkov.

Čebulice, pridobljene med prishchipki, se lahko ukoreninijo v vodo ali v substrat, s čimer pridobijo ne samo kompaktno cvetočo rastlino, temveč tudi nove mlade barve ljubljene vrste.

Ko se na majhnem grmu pojavi par odraslih listov, se vrh vrne, da začne tvorbo krošnje. Če se formacija ne izvede, se v večini vrst barvnih lističev pade, obrne rastlino v ampel.

Video o skrbi za hišo