olje iz morskega dnaOranžna oranžna barva z rdečim odtenkom se uspešno uporablja za kozmetične postopke, gospodinjske zadeve in kot sredstvo. Ljudje uporabljajo več tehnologij, kako narediti morsko bujno olje doma, vključno z vsemi glavnimi sestavinami tega grma. Te vključujejo:

 • svež sok;
 • torta iz jagodičja;
 • kosti.

sadja in sončničnih semenObdelujejo jih ločeno in v kompleksni obliki. Rezultat je aromatičen in medicinski napoj. Spodaj so časovno preizkušene metode.

Olje morsko olje

skladiščenje morskega bučnega olja v stekleni in keramični izdelkiNa tovarnah se oljna mešanica stisne iz samih semen. S svojo konsistenco je bolj viskozen in izjemno pregleden. Postopek za pridobitev takega etra je zelo zapleten. V ta namen se uporabljajo posebne peči in stiskalna oprema. Tak poskus je težko izvesti doma. Zato je bolje uporabiti cenejše metode.

Domače olje je najbolje shranjeno v posodah iz stekla ali keramike. V tem primeru mora pokrov tesno zapečati steklenico, da se zrak ne poslabša.

Iz jagodičja

takšna jagode se ne uporabljajo za kuhanje olja iz morskega bučnega oljaPriprava morskega bučnega olja doma se začne z izbiro zrelih, rahlo prezrelega sadja. Treba je poskusiti, da na njih ni bilo madežev kalupa in razpada, potem pa vse takšne napake pokvarijo kakovost etra. Po tem je treba izbrani pridelek temeljito oprati. Sito in dober pritisk vode iz pipe je neverjetna možnost. Če želite dobro posušiti sadje, jih lahko položite na vafelj ali papirnato brisačo. Nekatere ljubice uporabljajo časopis ali ponev. Vse je pripravljeno za kuhanje. Obstajata dva načina pridobivanja nafte.

Recept # 1: s svežimi jagodami

Faze priprave:

 1. V sokovniku zrele jagode so prekinjene. V drugem primeru jih lahko gnetejo (pounded) z valjčko ali krompirjevo pasto. Naredite to v leseni ali stekleni posodi.načini mletja jagodičastih jagod
 2. Stisnite sok in ločite drozge. Pogosto uporabite gazo, zložite v več plasteh.iztisnite sok morske bučke
 3. Nastala pogača (3-4 skodelice) prelijemo 0,5 litra olja. V originalu se uporablja neprečiščen sončnica ali oljčno olje. Lahko jih nadomestite s sojo ali koruzo.sončnice in oljčnega olja za tinkturo torte
 4. Proces vztrajanja. Traja približno 5-8 dni, traja samo toliko časa, kolikor jagode za nasičenje tekočine z vitamini in mikrohranili.
 5. Strain. Najprej prenesite mešanico skozi sito, nato pa gazo.oblečemo sok in oljne pogače
 6. Ponovite postopek. Od preostalega tropin ponovno stisnemo sok. Ta naloga je najbolje obdelana sokovnik, ki na domačem mestu naredi olje iz morskega olja kot rastlino.
 7. Ostanke sekundarne predelave je treba napolniti z ustaljenim etrom.

Za mletje sadja rastline lahko uporabite tudi mlin za meso ali mešalnik. Za najboljši učinek je treba večkrat prenesti celulozo skozi stroj.

Recept # 2: z ocvrtim sadjem

Faze priprave:

 1. Posušene jagode je treba postaviti v pečico. Temperatura ne sme preseči 70 ° C, ker lahko izgori. Pomembno je spremljati ta proces. Ko zrna spremenijo barvo in utrdijo, jih je mogoče odstraniti.ponev za sušenje morskih bučk
 2. Suho in trdo sadje moramo mleto na maso prahu. Morda ne morete storiti brez mize za kavo ali mešalnika.
 3. Nastalo moko je treba vliti z pusto olje, tako da pokriva podlago z mejo 3 cm.nalijte olje razrezane morske buče
 4. Pokrijte in postavite na temen, suh prostor za en teden. Zaželeno je pri sobni temperaturi.
 5. Na koncu obdobja je treba mešanico filtrirati skozi krpo ali sito. Pustite ga še nekaj dni. Ko se dno kozarec postane motno in barva kompozicije postane prozorna, je treba končnega izdelka preliti v drug vsebnik.napeto in pripravljeno za jesti morsko bujno olje

Related  Francoska pita Kish Lauren: značilnosti kuhanja in recept z dodatkom piščanca in gob

Za pridobitev koncentriranega zdravila se priporoča zadnji izdelek, ki naj izvede vsaj 5-krat. V takem zdravljenju in profilaktičnem eliksirju četrti del mešanice prihaja iz hranil. Med drugim je pomembno, da se spoznate z novim receptom za olje morskega olja doma. V sestavi in ​​tehnologiji priprave se razlikuje.

Praženje jagode, jih morate zmešati vsakih 30-40 minut, tako da ne gorijo. Uporaba lesene ali gumijaste lopatke spodbuja enakomerno sušenje.

Kosti, sok in oljna pogača

zamrznjene jagodičje morske bučkeTa tinktura se pogosteje uporablja za kozmične postopke, čeprav jih mnogi uspešno vzamejo v terapevtske namene. Zamrznjena hrana se uporablja za pripravo eter, ki omogoča kuhanje tudi pozimi. Najprej pa morate narediti prazne jate: zbrati zrele jagode, jih očistiti, temeljito umiti, posušiti in zamrzniti v vrečah ali posodah za hrano.

Tehnologija pridobivanja olja iz zlate morske bučke dokazuje naslednji algoritem:

 1. Odtaljevanje. Sprva priporočamo, da zamrznjeni pladenj položite v hladilnik. Po 4 urah se lahko izvleče in pusti, da se odmrzne na običajen način.odtaljevanje jagod
 2.  Opral. Ta postopek je potreben za odstranjevanje presežne vode in ostankov iz poškodovanih kosov.sperite jagode
 3. Spin. Sedaj morate sok iztisniti kolikor je mogoče, z zbiranjem in ločevanjem torte.Stisnite sok
 4. Mletje. Predenje na papirju. Nato pazljivo izberite semena in jih mletite v mlinček za kavo. Po mešanju pire jagod in moke, pridobljene iz kosti. Da ne bi izkrivljali končnega rezultata, je pomembno, da opazite vse tanke možnosti, kako olje morskega olja poteka doma.brcati jagode in izrezati kosti
 5. Jutri v vodni kopeli 3 ure. Če želite to narediti, potrebujete zeta 2 žlička: velika in majhna. Postavite pokrov na dno posode, kot stojalo, in nalijte dno z vodo. Postavite manjšo posodo (2 litra), napolnjeno z zdrobljeno torto, sokom jagod in rastlinskim oljem. Zmes je v dobri veri premiksirana.kopanje na parni kopeli
 6. Podpiramo. V osamljenem kotu pustite, da stoji do 72 ur.
 7. Zberite oljnato plast na površini sirupa. Lahko ga odstranite z žlico, pa tudi s pipeto.maslena infuzija
 8. Sestavite jo v posodo z manjšimi dimenzijami in z ožjim vrhom. Pustite 3 dni in ponovno odstranite film.

Olje se lahko obdeluje z ustno votlino z periodontalno boleznijo, pulpitisom, stomatitisom ali po odstranitvi. Prav tako je učinkovit pri zdravljenju prehladov. Zdravljenje grla in sinusov nosu.

olje morske bučePonovite zadnji odstavek tega postopka, dokler površina ni več oljnatih madežev. Barva zdravila se bo izkazala za lažja od drugih načinov pridobivanja olja. To je zato, ker semena nimajo pigmentacije, na koncu se ne bojite. Torej, ti trije preprosti recepti kažejo, kako nafto olje morskega olja doma preprosto in s prvovrstno kakovostjo.

Related  Recepti kompote iz grozdja za zimo za vsak okus

Olje iz morske bučke – video