sladica iz hruškDesert, s prijetnim vonjem na zimski mizi – je seveda hruška v svojem soku. Recepcija za zimo vam bo pomagala pri kuhanju teh neprekosljivih sadežev, hkrati pa ohranjati sladek in neprekosljiv okus. Za konzerviranje lahko uporabite katero koli vrsto hrušk, s čimer prilagodite sladkost sladkorja. Sokno sadje v svojem soku bo dopolnilo praznično mizo ali preprosto uživalo v svojem okusu brez okrasa.

Malo o hruškici

hruška s cimetomKrušno sadje je zelo koristno. Prisotnost folne kisline, joda, kalija, vitamina C, hranilnih vlaken to sadje postane nepogrešljivo za ohranjanje delovne sposobnosti nekaterih človeških organov. Nutricionisti močno priporočajo vnos hrušk v meniju, da telo deluje v pravo smer. Kozmetologi svetujejo, da izdelujejo maske pire kruhov za ton kože in nasičenost z vitamini.

Priljubljeni recepti za konzerviranje hrušk v lastnem soku

zaloge za zimoTorej včasih želite pojedo celotno hruško in občutite njen naravni okus, vendar to ni mogoče v zimski sezoni. Iznajdljivi hostesa, kuhanje in ohranjanje navdušence, skrbeti, kako ohraniti celovitost sadeža s svojim nenavadnim okusom in aromo. Od leta do leta so recepti za konzerviranje sadja preneseni na generacije. Vsaka generacija ga dopolnjuje s svojimi lastnostmi. Spodaj so najbolj priljubljeni recepti za zimske hruške v svojem soku. Po seznanitvi z njimi je mogoče izbrati najbolj sprejemljivo metodo.

Hruške za obdelovance lahko pripravimo kot celoto in sesekljane koščke. Okus pripravljenih določb bo nekoliko drugačen. Celotna hruška vse vrste okusa se bodo ohranile same po sebi, orožje pa bodo dobile v sirupu. Zato je izbira vaša, kakšen okus se hočeš počutiti na koncu.

Hruške se ne smejo jemati pred spanjem, ki trpijo zaradi želodčnih bolezni.

Hruške v lastnem soku s sterilizacijo brez lupine v celoti

Ne ljubitelji sadja z lupino – samo ta recept. Prav tako, je zasnovan za ljudi, ki trpijo zaradi bolezni – zaprtost in trebuhu distention, ki je bolje uporabiti hruške brez kože. Pri konzerviranju je treba upoštevati dodaten čas za čiščenje lupine, ki bo šla s pripravo sestavin. Za pripravo hruške v soku, recept vsebuje naslednje komponente: a hruške, se lahko posameznik, 2 žlici sladkorja, pol žlico citronske kisline. Vse te sestavine so zasnovane za 1 litrsko kozarec.

Related  Nabava sadnih napitkov brez sokovnika: jabolčni sok doma

Konzerviranje:

 1. Grenke, zrele hruške perejo. Če imajo hruške majhne pike, jih lahko med pilingom razrežemo.
 2. Pelite lupino iz hruške.piling
 3. V steriliziranih kozarcih olupljene hruške ne postavite preveč tesno skupaj, tako da ne shranjujejo oblike med shranjevanjem. Plodovi so ležali na 2/3 pločevinkah, skoraj nad polovico.postavimo rezane hruške
 4. Dodajte citronsko kislino in sladkor v predpisanih razmerjih. Pokrij s pokrovom.
 5. Pripravite se za sterilizacijo pan: čisto bombažno krpo, ki jih na dnu, da se ne poškoduje pločevinke navzdol. Postavite kozarec na njega in nalijte posodo s toplo vodo, tako da voda doseže ramena pločevink. Sterilizirajte 25 minut. Hruške, ujete v vročem okolju, začeli dodeli sok, ki zapolnjuje celotno banko, če je kateri koli del prazno, je treba za dopolnitev manjkajoče obdobje vrelo vodo na koncu sterilizacijo.sterilizirajte hruške
 6. Odstranite kozarce in jih takoj privijte. Obračanje in zavijanje ni potrebno.
 7. Hruške so pripravljene!okusne hruške za sladico

Hruške v lastnem soku brez sterilizacije v celoti s kožo

Tisti, ki želijo, da ne bodo zamudili enega vitamina s čudesom sadja, lahko ohranijo celoto in kožo. Konec koncev je lupina hruške nasičena s tanini, ki ugodno vplivajo na črevesno sluznico, preprečujejo vnetje in tako naprej. Za konzerviranje boste potrebovali: 10 hrušk srednje velikosti, 200-250 gramov sladkorja, odvisno od sorte, ščepec citronske kisline, če želite. Sestavine so zasnovane za tri litrsko stekleno posodo.

Konzerviranje:

 1. Hruške temeljito oprati, ker bo lupina tudi v pločevinkah in mora biti čista čista.pranje in čiščenje hrušk
 2. Plodovi so postavljeni v posodo.polnjenje pločevink s hruškami
 3. V emajliranem loncu nalijte 1-1,5 litra vode, razredčite s sladkorjem in zavrite. Nastala sladka voda se vlije v kozarec z hruškami in pusti, da se ta komponenta nasiči 10 minut. V tem trenutku se sok iz hrušk izstopa v vodi.
 4. Potem se aromatična hruška voda prelije nazaj v posodo, dodamo citronsko kislino in zavremo. Vreli sirup je ponovno vlije v kozarce in so zamašeni.sirup za hruške
 5. Obrnite se in zavijte do naslednjega dne.pripravljena hruška za konzerviranje
 6. Konzervacija je popolna!

V tri litre se lahko prilega 1,5 kg majhnih hrušk

Hruške v svojem soku

V zimsko mizo dobite sladico s pripravljenimi kosi, ki vam bodo v zimskem času sesekljale hruške v svojem soku s koščenimi deli doma. Okus je koncentriran in zelo sladek.

Konzerviranje:

 1. Pelite lupino s hruškami, razrežite na želeno število delov, odstranite jedro s kostmi.priprava hrušk
 2. Sterilizirajte steklene posode in pokrove.banka je sterilizirana
 3. Sadje, razrezano v kozarec, položite na rob. Na konico noža dodajte še 2 žlici in citronsko kislino s kozarcem 1 liter.
 4. Pokrovček pokrijte s pokrovi in ​​sterilizirajte v ponvi, dokler izbrani sok ne napolni celotne kozarec. Če sočnost hrušk ne omogoča polnjenja rezervoarja kot celote, morate topiti vrelo vodo.sterilizirajte sladico iz hrušk
 5. Na koncu sterilizacije odstranite kozarce z vsebino in tesno zategnite s pokrovi. Obrnite in zavijte s toplo krpo.
 6. Sladka žetev za zimo je pripravljena.pošiljamo za skladiščenje

Related  Kandirano sadje iz zrele melone – okusni pozdravi od poletja

Recepti za zimo zrelih hrušk v svojem soku vam omogočajo, da uživate v sladkem okusu z nami medu in karamelom. Za dodajanje dodatnega okusa se lahko v predoblik dodajo dodatne sestavine ali začimbe. Na primer, za razredčenje sladkega okusa hrušk je mogoče kombinirati s sadjem kislo jabolk ali sliv; Cimet bo obdelovancu dala subtilno noto začinjene arome; Medu dodamo cvetno dišavo in mehkobo v pločevinkah.