šerbet z arašidiScherbet z arašidi, recept na domu, ki se bo opisal korak za korakom spodaj, je znano mnogim od otroštva. Mehka, sladka sladka sladka viskozna z veliko arašidov je prepričana, da zadovoljita otroke in odrasle. Čeprav ta jed spada v tradicionalno vzhodno kuhinjo, ne vsebuje sestavin, ki bi bile na voljo. Klasičen šerbet z arašidi kuhamo z veliko masla in sladkorja, zato ima visoko kalorično vrednost.

Kaj je šerbet?

Beseda “šerbet” (tudi sorbet ali sorbet) ima več pomenov. To je ime tradicionalne pijače orientalske kuhinje, pripravljene iz divjih vrtnic, cvetnih vrtnic, sladkega korena in začimb. Zdaj se je recept spremenil, razne vrste sadja in jagodičja, medu in začimb se doda v šerbet. Poleg tega sadni sladoled ali zamrznjeni led se imenuje tudi sorbet.

Arašidni šerbet je vzhodna sladka voda, ki nima nič s pijačami. To je sladek iz oreščkov in kremastih fudge, ki se razreže na majhne koščke in služi kot sladica. V smislu sestave in vsebnosti kalorij je šerbet izenačen s sladkarijami, to je zadovoljivo in hranljivo zdravljenje. Sodobni proizvajalci kot osnovo običajno vzamejo kondenzirano mleko.

Recepti za kuhanje doma

Recepti šerbeta z arašidi na domu se lahko razlikujejo. Pogosto sestavina je arašidi, ki se uporabljajo v velikih količinah. Lahko ga kupite že ocvrti ali pa se obarjate v ponvi.

Šerbet z maslom

Na podlagi 1 kozarec arašidov, boste potrebovali še 3 skodelice sladkorja, 1 kozarec maščobnega mleka, 100 g masla. Zmes ima tekočo konsistenco, zato jo vlijemo v velik plesen in na pripravljenost že delimo na kose.

Če vzamete večjo obliko, lahko delikateso izrežete v majhne dele. Prav tako ga lahko vstavite v plastično steklenico in razrežete na rezine, kot so zvitki.

Postopek kuhanja:

  1. Arašidi se ocvrtijo v posodi brez olja. Nalijte mleko v ponev in dodajte 2 skodelice sladkorja, kuhajte ga na nizki temperaturi 30 minut. Istočasno morate karamelizirati preostalo čašo sladkorja in vliti v vrelo mešanico.kuhajte mleko s sladkorjem
  2. V naslednjem koraku dodajte matico in maslo na ponev. Posoda se ne odstrani iz ognja, mešanica se še naprej poškoduje na štedilniku še 40 minut.dodajte oreške in maslo
  3. Scherbet z arašidi je skoraj pripravljen. Ostanek vroče zmesi vlije v kalup in pusti, da se ohladi, dokler se ne strdi. Priporočljivo je, da obliko prevlečete s pergamentnim papirjem ali z mastjo z rastlinskim oljem, tako da se šerbet zlahka odmakne in ne drži sten.postaviti šerbet v obliko
  4. Mešanica se mora hladiti več ur na hladnem. Ko se ohladi na sobno temperaturo, jo damo v hladilnik in se še naprej ohladi. Takoj, ko se konsistentnost postane čvrsta, se šerbet odstrani iz kalupa in razreže na kose z nožem.služijo šerbetu na mizi

Related  Skrivnosti kuhanja odlične juhe z grahom

Recept za šerbet z arašidi doma je preprost, vendar je potreben čas. Če kuhate mešanico zjutraj, se bo popolnoma ohladila in pripravljena za uporabo popoldne. Pripravljen šerbet je služil z jagodami, rezanci in drugimi lahkimi sladicami. Ima bogat okus, na katerem so čokoladni bonboni morda navidezni.

Sherbet brez masla

šerbet brez maslaVsaka gostiteljica se odloči za sebe, kaj narediti s šerbetom z arašidi. Maslo dodaja sladico maščobam in kalorij, vendar je možnost, da jo kuhamo brez olja. Za ta recept potrebujete kilogram arašidov, kozarec mleka, 3 skodelice sladkorja, nekaj žličk kakava in suhega mleka v 350 gramih.

Nekateri raje uporabljajo namesto mleka v prahu formulo za dojenčke.

Pripravljamo šerbet:

  1. Sladkor, kakav in mleko se kombinirajo v eni ponvi in ​​kuhajo na nizki vročini. Mešanico je treba neprekinjeno mešati, dokler zrnca sladkorja ne začnejo karamelizirati. kuhajte sladkor s kakavom in mlekom
  2. Nato posodo odstranimo iz ognja in rahlo ohladimo pri sobni temperaturi. Suho mleko je mogoče napolniti šele, ko se sirup ohladi na 80 ° C. Skupaj s prahom vsi arašidi zaspite, mešanica se zmeša in vlije v kalup.postaviti šerbet v obliko
  3. Scherbet se ohladi pri sobni temperaturi, nato pa v hladilniku. Nadalje ga vzamemo iz kalupa in razrežemo na dele. V šerbetu z arašidi lahko dodate med in začimbe, dokončana jed je okrašena s sladkorjem v prahu.

Težko je izračunati točno hranilno vrednost domačega šerbeta orehov, ker vsaka gospodinja uporablja različne sestavine. Približna vsebnost kalorij v šerbetu arašidov je 400 kcal na 100 g, tukaj vsebuje približno 5,7 g beljakovin, 13,9 g maščobe in 55,2 g ogljikovih hidratov.

Okus orehov krhkih šerbetov je poznan iz otroštva. Izdelan je bil v obliki dolge kremne klobase z aromom in viskozno konsistenco. Obstaja veliko receptov za domači šerbet z arašidi, ki se med seboj razlikujejo. Lahko vsebujejo maslo, kondenzirano mleko, kupljeno iris, med, kakav in začimbe. Je zelo hranljiva in težka za sladkor v jetrih, zato je bolje, da ga redko kuhamo in jedo majhne dele.

Related  Vabljeni in hitri recepti za kuhanje piščanca z medom in gorčico v peči