žele iz morske bučeV hladnih zimskih večerih, ko se celotna družina zbere na večerji, modre gospodinje predstavljajo edinstven sladica na mizo. Svetlo oranžna barva, prijetna aroma, odličen sladek in kisel okus je žele od morske buče. Sestava jedi vključuje neverjetno število uporabnih elementov, ki ugodno vplivajo na človeški imunski sistem. Ni čudno, zakaj skrbne dame poskušajo kuhati sladico pred sončnimi jagodami pred začetkom hladnega vremena. Praksa kaže, da jantarjeve jed jedli ne le mladi fidgeti, ampak tudi odrasli člani družine. Njegov prijeten okusni okus in arome ananasa prinašajo resnično nebeško zadovoljstvo.

Preprost recept za odlično sladico

žele na preprost receptDa bi žele iz morske buče, morate vnaprej zbrati jagode, in to ni lahka naloga. Nekateri vaščani so odrezali veje grmovja in tiho pridelali pridelek s pomočjo majhnih škarij ali zanke. Potem se jagode očistijo iz listov in ostankov. Previdno razrežite, odstranite trulasta in plesna sadja. Po tem jih je treba oprati in posušiti na papirni brisači ali bombažni brisači.

čistimo morski pes za marmeladoOčiščeni morski buč je postavljen v emajlirane jedi in počasi ogenj. Ogreva se do videza sokov (ne potrebuje dodajanja vode). Nato oranžna sadja prehaja skozi sito z majhnimi luknjami za ločevanje kosti. zavremo morski pesMasa je prekrita s sladkorjem in spet na ognju. Odvedite do vrenja in takoj odstranite ter pustite tekočino 8 ur. V tem obdobju se bo strdil in postal odličen žele iz morske bučke.

Če je začetna masa jagod 1 kg, je zaželeno, da se sladkor doda toliko. Delež enega proti ena velja za poljubno število plodov.

Medtem ko je sladica zamrznjena, lahko pripravite pločevinke: pranje, pari in sušenje. Pripravljeno mešanico zmešamo z leseno lopatico in jo postavite v čisto posodo. Pokrijte posodo s priporočenimi pokrovčki za kape ali s filmom za hrano. V kleti ali v hiši lahko shranite morska želatina pri temperaturi 20 stopinj.dišeči žele iz morske buče

Related  Nenadomestljiv sladica za zimo – marmelado iz morske buče

Nekatere gospodinje pripravijo žele na ta način:

  1. Olupljeni iz stebel in smeti berry kuhani na nizko vročino.olupljeni plodovi
  2. Ko se masa ohladi, se filtrira skozi sito ali bombažno krpo.Ohlajena masa perkoliramo
  3. V gosto zmes dodajte sladkor in temeljito premešajte.v napeti mešanici dodajamo sladkor
  4. Mulja se dovaja na peč in jo prenese na vrelišče.kuhajte mešanico jagod z sladkorjem
  5. Odstranite z vročine in dodajte želatino, kuhano vnaprej.

Ko sladka mešanica oddaja peno, jo je treba med segrevanjem odstraniti. Zahvaljujoč temu sirupu bo lahka barva.

Preprosti recepti želeja iz morske buče z želatino omogočajo ustvarjanje resničnih vitaminskih mojstrovin. Na primer, če je sladica rahlo motna, se lahko dodaja jajčni beljak. Po recepturi – 2 beljakovin na 1 liter tekočine. Pomembno je, da se zmes vlije v ohlajeni žele, tako da se beljakovine ne kuhajo. Maso temeljito pomešajte in pustite šibek ogenj, in ne vodite do vrenja, odstranite. Končni sladica se vlije v majhne posode za popolno utrjevanje. To je preprosto in enostavno, da bi žele iz morske bučke doma za ljubitelje oranžne jagodičja.

Vitaminsko zaklad za zimo

Za zimsko mraz ne ujamejo družine, ki se ne zaveda, iznajdljive gospodinje pripravljajo vitaminske jedi iz morske buče. Zbrane jagode se dajo v posodo za emajl in jih zlijejo z vodo. Pokrivati ​​mora sadež na prstu. obrišite kuhan jagodičasti morski pesMasa je dal ogenj in kuhal malo. Nato se jagode prelijejo v cedilo, tako da je vse tekočina izginila. Preostali plodovi so mlet z lesenim pestikom ali žlico. Sirup je kombiniran s kašo in spet na ogenj. Kuhajte, dokler se njegova količina ne zmanjša. Tak recept za žele iz morske bučke za zimo je na voljo mnogim gospodinjam. Konec koncev, da ga ustvarite, potrebujete 800 gramov sladkorja na 1 liter sirupa.

Preverite pripravljenost jedi, če se malo vlije na ploščato ploščo in ohladi. Končana žele bo ostala na kuhinjski posodi v celoti, z ostrim prevrnanjem na vrhu.

jantarno sladico za zimoPrekrasna jantarna sladica se dovaja v pločevinke, ki so bile toplotno obdelane v mikrovalovni pečici. Zaprite tesno in shranite na hladnem.prenesite žele na kozarce Če je izdelek nameščen v hladilniku, se lahko kozarci sterilizirajo.

Related  Kuhajte marmelado iz lubenice: recepti, fotografije, nasveti

Če želite obdržati celoten niz uporabnih elementov, lahko pripravite žele iz morskih bučk brez kuhanja. Da bi to naredili, sveže jagode temeljito oprati s hladno vodo. Sušite ga na situ ali velikem cedilu. Če želite, lahko uporabite čisto brisačo. Pripravljeni plodovi morskega bujona so zmešani, da se znebite jam. Nastali pire krompir se postavi v stekleno posodo. Z izračuna zaspite s sladkorjem: 1 del jagod za 1,5 sladkorja. Maso temeljito pomešamo in posredujemo v hladilnik. Po tem, ko se sladkor popolnoma raztopi, se lahko sladica dovaja v mizo.

Priprava surovega želeja s sladkorjemPrevidne gospe, ki vedo, kako narediti žele iz morske buče, so prepričljive – ta jed bo pripomogla k dopolnjevanju staleža vitalnosti za celo zimo. kozarci z morskim bučkom in želejemDodaja se čaju, ki se razprostira na kruhu in uživa okus takoj od žlice. Kaj bi lahko bilo boljše od sladkega in kislega deserta v dolgih, zimskih večerih? Samo žele iz morske buče.

Video recept za žele in kompot morskega bukga