polnjene z zelenjavo kisla jajčecaObstaja veliko oboževalcev te okusne jedi. Ne samo, da so vložene jajčevci polnjeni z zelenjavo in zdravih in hranljivih tudi zelo okusna s prijetno kislino, ki se pojavi v procesu fermentacije, in povsem brez dodajanja kisa.

Za polnjenje je najbolj primerna korenje in paradižnik, česen za ljubitelje oster malo, kot tudi različne okusne korenin, kot so peteršilj, pastinak in zeleno. Kakšne zelenjave raje, to je stvar okusa, poskusite različne možnosti ali ustvarite svoj lasten edinstven recept za jajčevce, ki ste jih izbrali, pri čemer upoštevamo našo osnovo.

Ta jed je odlična za vsako mizo in je popolnoma združena s krompirjem in mesom. Tudi jajčevci v pločevinkah lahko dolgo časa hranijo. Vendar je priprava te posode najvišja raven kuhanja. Dejstvo je, da pločevinke z jajčevci lahko preprosto “eksplodirajo” zaradi procesa fermentacije. Vendar pa obstajajo še druge možnosti za spravilo sladkovodnih jajčevcev za zimo, ampak o njih kasneje. Najprej pripravimo jajčevec.

Ta posoda ne pripravljajte v velikih delih. Jajcevci izgubijo pikantnost in postanejo neprijetno kisle.

Potrebne sestavine

sestavine za trgatevZa pripravo potrebujemo naslednje izdelke (količina se izračuna za 1 kg jajčevca):

 • pravzaprav jajčevcev (mimogrede, prav tako imenovana “modra”);
 • 2 – 3 kos. korenje;
 • okoli 100 g začinjenih korenin, o katerih smo govorili zgoraj;
 • če je odločeno, da dodate paradižnik, potem je nekaj kosov srednje velikosti dovolj;
 • 1 glava česna (amaterski), je priporočljivo, kuhanje kisle jajčevcev s česnom za zimo, ker je to zelenjave pomaga krepiti imunski sistem, v snegu sezoni;
 • primer za začimbe, potrebujete 1 žličko. poper črna tla ali 1 pod grenkega popra, 1 žlica. l. mleto papriko in malo zelenja peteršilja;
 • potrebujejo sol, za vrenjajte jajčevca, ki jih potrebujete 2 tbsp. l. za 2 litra vode in za slanico – 3 tbsp. l. na 1 liter;
 • Več stebel peteršilja bo koristno, da veže že polnjene jajčevce, kot tudi socvetje koperja in lovorjevih listov za souring.

Related  Prava izbira avokada je zagotovilo okusne jedi

Postopek kuhanja po korakih

Sestavine so pripravljene, neposredno pripravimo kuhanih jajčevcev, polnjenih z zelenjavo:

 1. Kuhajmo modro v slani vodi (deleži so podani zgoraj). Preden pošljete sadje v vrelo vodo, naredimo nekaj čepkov na svojih sodih z vilicami, tako da se koža med kuhanjem ne poči. zelenjavo pokažite z vilicamiČas kuhanja je odvisen od velikosti sadja, v povprečju traja približno 10 minut. Glavna stvar je, da ne prebavite! Preverite pripravljenost tako, da prebodite kožo z vilicami, če zlahka prebije, zato je čas, da odstranite jajčevce.kuhajte jajčevce v slani vodi
 2. Kuhanih jajčevcev je nekaj ur urejeno v improvizirani stiskalnici. Torej bo preveč tekočine in grenkobe sadja.postavite jajčevec pod stiskalnico
 3. Stisnjene in rahlo upognjene jajčevce na polovici, vendar ne do konca, približno tri četrtine. Vse, naš polizdelek za nadaljnje polnjenje je pripravljen.
 4. Kuhanje polnjenje. Da bi to naredili, grmimo korenje in korenine na rdeči, sprostimo paradižnik s kože in semen, ostali pa so drobno sesekljani. Potem se zelenjava izprazni, nekdo to počne v različnih ponevih, vendar se kriminal ne zgodi, če so vsa zelenjava zamrznjena. Na koncu dodajte začimbe (mešanico paprike in sesekljane zelenice).zelenjava za polnjenje jajčevca
 5. Mi modriramo v krajih rezov s česnom, vnaprej zdrobljenim stiskalom in stuff stuffing. Ne obžalujte zadnjega, čudovito je čudovito! Pripravljeni, da kisajo jajčevce iz kravjega peteršilja. Če se ne morete spopasti s stebli, vzemite preproste niti in z njimi povezati jajčevca, ne bo več težav.polnjene jajčevce, oblečene z vrvico
 6. Pripravite pickle. Da bi to naredili, zavrite vodo in dodajte sol (deleži so podani zgoraj).
 7. Končna faza. Vzemite lonec kjer jajčevci naša fermentiran korenje, česen in druge sestavine, ki bodo dosegli stanje, označenih na prvi spodnji stanja in koper socvetje lovor, nato tesno pakirane polnjene jajčevce in izpolnite ohlajeno slanico.

Related  Recepti solat iz patissona za zimo

kisle, polnjene s korenčkami jajčevcevV slanici morajo biti jajčevci 24 ur pri sobni temperaturi in 12 ur v hladilniku. Dokončano! Lahko se pletiš. Bon appetit!

Preostalo jajčevce iz jajčevca je treba odstraniti iz slanice in shraniti v hladilniku, pri čemer dodajte malo rastlinskega olja.

Video recept za kuhanje jajčevca s korenjem in papriko

Možnosti za nabiranje zrnatih jajčevcev za zimo

Zelenjava, vključno z jajčevci, goji veliko, vse padec ni imel časa, da bi jedli, jih hraniti dolge zime na praznik na najljubšo jed, na primer, za praznično mizo novoletni.

Začnimo z najpreprostejšo metodo, globoko zamrznitvijo polizdelkov. Zamrznite jajčevec po tretjem koraku postopka kuhanja, opisanem zgoraj. V zimskem času, ko zelenjavo dobivate iz zamrzovalnika, je zelo enostavno narediti preostale korake kuhanja, ker ni težav s korenjem in česnom.

Odmrznjenje polizdelkov priporočamo v hladilniku in ne pri sobni temperaturi. Zato jajčevci ne bodo izgubili oblike in ne bodo “dehidrirani”.

Zdaj pa kuhamo zimzeleno zelenjavo, polnjene z zelenjavo, za zimo. Recept se nekoliko razlikuje od zgoraj.

Torej, sestavine so enake, v tem primeru pa bomo pripravili marinado namesto slanice. Da bi to naredili, zavrite 3 litre vode z dodatkom le 2 žlici. l. sol, lovorjev list (5 kosov) in poper korenin (10 kosov). Poleg tega polnjenje ne bo zamrznjeno, uporabljamo ga v surovem stanju.

Že polnjene z jajčevci dobro določenim v posodo, prelijemo z ohlajeno marinado in stisnjen 2 tedna pri sobni temperaturi. Po določenem času, poskusite, če niso dovolj kisli, lahko postopek podaljšate še en teden. Pripravljene jajčevce morajo biti shranjene v kleti, v odsotnosti pa v hladilniku.

Za ljubitelje tradicionalnega načina shranjevanja zimskih gredic vam priporočamo, da v zimskih pločevinkah pripravite jajčevce z jajčevci. Če želite to narediti, morate sterilizirati pločevinke na običajen način, nato pa v njih polnjene jajčevce, nalijte marinado in jih spustite.

Related  Kako rastejo in kuhamo ostrigarskih gob

Kvasshenye jajčevci s česnom in peteršiljem – video