kish s piščancem in gobamiPripravite francosko pito Kisha s piščancem in gobami na praznično mizo. To je zelo okusno, saj v pita pesek ali puffy osnove v kombinaciji z aromatično polnjenje pečen v smetano.

Na začetku je bila taka pita pripravljena v Lorraine, ki je v Franciji. To je zelo kul jed, iz katere je vonj francoske kuhinje. Zdaj je veliko receptov za pite, imenovane kish. Prihajajo z različnimi polnili in bazami. Kish s piščancem in gobami lahko izdelamo iz luskavega peciva, vendar bo ta članek opisal recept za pripravo pite iz domačega kratkega peciva. Recept, ki uporablja puff, se ne razlikuje od spodaj opisanega. Poleg tega je v trgovini lažje kupiti zdrobljeno pecivo, kot pa sami pripraviti peskovnik. Priprava te posode z luskavim pecivom, lahko računate na najslabši rezultat. Potrebno je pripraviti v istem kuhalnem zaporedju, razen v korakih, v katerih je opisana tehnologija priprave testa. Puff pecivo za pito je treba zviti zelo tanko.

Recept za kuhanje Kish Lauren s piščancem in gobami vsebuje 3 glavne stopnje (prikazano spodaj s fotografijo): izbiro sestavin, pripravo izdelkov za pečenje in pečenje neposredno. Vse te faze se obravnavajo ločeno.

Izbira sestavin

sočno pito s piščancem in gobamiVse sestavine za pito Kish s polnjenjem piščanca in gob lahko pogojno razdelimo na 3 podkategorije:

 • za pripravo testa;
 • za polnjenje;
 • pripraviti polnilo.

Kateri izdelki so potrebni za pripravo testa:

 • 2 skodelice moke (to je približno 250 g);
 • 3/4 pakiranje masla;
 • eno jajce;
 • malo soli.

Kateri izdelki so potrebni za pripravo polnila:

 • 1 čebula;
 • 0,3 kg piščančjega fileta;
 • 0,3 kg šampinjonov;
 • rastlinsko olje za cvrtje;
 • malo soli, poper.

Kateri izdelki so potrebni za pripravo polnila:

 • 0,3 L nizko vsebujoče maščobe (ali srednje maščobe);
 • dve piščančji jajci.

Related  Hitri in preprosti recepti za kuhanje rib

Vse sestavine za izdelavo pite Kish Lauren s piščancem in gobami je treba pripraviti vnaprej, še preden se začne kuhanje.

Priprava izdelkov za pečenje

kratkoplačanecPrvi korak je pripravo testa, saj ga po mešanju potrebujete pol ure v hladilniku. Za pripravo testa zmešajte malo mehčano maslo z moko. Zaželeno je najprej preseči. Ročna moko in olje se potresemo v drobne maščobne drobtine. Ne poskušajte narediti žlico ali mešalca. Ko je suha masa pridobila enotno konsistenco, je treba jajce voziti in končati testo gnetenja z rokami.

Če se testu doda sol, jo je treba zmešati v moko tudi na samem začetku serije.

Zaščitite pokrov za testo s filmom in pol ure pustite v hladilniku. Film ščiti površino testa pred vremenskimi vplivi.

Druga stopnja priprave pita kisa bo priprava piščanca in gob. Polnjenje je treba dati v torto v pripravljeni obliki. Zato je treba piščančji file kuhati.kuhamo piščanca Če želite pripraviti gobe, morate očistiti in drobno posejati čebulo, nato pa ga še malo žgati v rastlinskem olju. Gobe ​​narežemo na plošče in jih dodamo k peči čebule.pršut gobe Ko so gobe pripravljene, dodajte piščančje filete, razrezane na rezine v ponvi. Polnjenje polnila, poper in po pripravljenosti za odstranitev s toplote.

Tretja stopnja je priprava polnila. Kremo in jajca zmešajte z mešalcem.kremna krema z jajci Oblikovati morajo homogeno maso.

Ne smrkajte smetane, dokler ne nastane pena. Ostati morajo tekoči.

Četrta faza priprave pita kisha z gobami je priprava peke. Vzamete lahko kot krožno snemljivo in vsako pravokotno obliko. To mora biti pokrit s papirjem za pergament. Poleg tega je zaželeno, da papir in robove kalupa mazate z rastlinskim oljem. Po tem položite kaljeno testo na dno kalupa.položite testo na dno kalupa Poleg tega mora popolnoma pokriti dno kalupa, ustvariti ročno orožje z roko. Višina strani mora biti vsaj 3 cm, tako da polnjenje ne izteče iz pogače.

Ko se testo porazdeli po površini kalupa, ga je treba na več mestih preboditi z vilicami, da se izognete oteklosti.

Pečenje

Chish na hladnoTorto postavite brez polnjenja pečice 10 minut pri temperaturi 200 ° C. Nato položite polnjenje na torto, prelijte smetano in pecite 25 minut, ne da bi spremenili temperaturo.

Po receptu je pita kish lauren s piščancem in gobami pustiti, da se ohladi v obliki.

Odstranite in izrežite že ohlajeni, ker je v vroči obliki tako krhek, da je praktično nemogoče priti iz plesne brez poškodb.

Related  Hitro in okusno kuhanje receptov v pečici pečice pečice

Videoposnetka Pie Kish Lauren