Patlidžanka kuhati mnoga jelaZa razliku od ostalih povrća, pahuljice poslije zamrzavanja mijenjaju strukturu i okus izvan prepoznavanja. Stoga, postoje posebni trikovi od zamrzavanje patlidžana za zimu kod kuće. Indijski stranac toliko voli kuhare da se metode zamrzavanja kod kuće koriste češće. Posebno jer su jela od smrznutih patlidžana do okusa ne razlikuju od onih kuhanih od svježeg voća.

Što je korisno patlidžan?

Predjelo od patlidžana

Indijska zemlja patlidžana je Indija. Oni pripadaju obitelji solanaceusa. Termofilna kultura zahtjevna je u agrotehnici. U kuhanju, patlidžani uzimaju vrijedno mjesto zahvaljujući korisnim sastojcima. Micronutrienti, predstavljeni u svom sastavu, imaju blagotvoran učinak na kardiovaskularni sustav. Postoje posebna svojstva u plodovima:

 1. Uzimanje jajašca smanjuje žudnju za duhanom, jer pulpa sadrži količinu nikotina potrebnog pušaču.
 2. Aktivira proces uklanjanja žuči iz tijela, što je važno za bolesti jetre.
 3. Velika količina vlakana poboljšava intestinalnu peristaltiku. Bakar potiče sustav hematopoeze.
 4. Solanin, prisutan u patlidzanima, daje im ogorčenje, ali se lako uklanja prolivavanjem soli.
 5. Voće su pokvarljivi proizvod.

Osim uobičajenog konzerviranja, zamorca su zamrznuteProširiti korištenje patlidžana, konzerviranje. Ali s toplinskom obradom količina korisnih tvari je smanjena za pola. S pojavom zamrzivača u kućanstvu, postojao je način očuvanja zelenih proizvoda zamrzavanjem. Je li moguće zamrznuti melankarde za zimu? Da, možete. Istodobno, korisna kompozicija sačuvana je gotovo u cijelosti. Što je brže zamrzavanje, više vitamina u zelenilu i plodovima. Međutim, proizvodima se ne smije više puta zamrzavati. Proizvod preuzet iz zamrzivača treba koristiti bez ostataka. Osim toga, za razliku od mrkve, repa, peršina i koprcnjace, potrebno je poseban tretman prije polaganja u zamrzivač.

Kad se skladišti u svjetlu, patlidžani proizvode solanin, koji je otrovna tvar. Sadržan je u malim količinama voća, dajući im ogorčenje.

Kako zamrznuti tegobe za zimu?

Sirove patlidžane ne smrzavajuPostoje opće preporuke koje treba koristiti prilikom postavljanja patlidžana u zamrzivaču:

 1. Ne možete zamrznuti plodove bez prethodnog namakanja. U tom slučaju, pulpa postaje gumena.
 2. Namakanje se uvijek provodi u slanoj otopini koja uklanja gorčinu proizvoda. Vrijeme potapanja za nekoliko sati. Sjeckajte sol na rezanje na sat s istisnutim sokom.
 3. Bez obzira na metodu daljnje obrade, masa ili plod spremni za skladištenje moraju biti omotani tako da nema zraka, nema oksidacije.
 4. Prije spremanja za pohranu, praznine moraju biti ispuštene od viška vlage ili ulja na papirnatim ručnicima.
 5. Skladištiti gotov proizvod u zapečaćenoj posudi ili vrećici s hranom za najviše 6 mjeseci.
 6. Kada pakirajte različite pakete i spremnike u zamrzivač, morate potpisati proizvod. Paketi s zimskim skladištima ne razlikuju se.

Related  Kakvoća hranjivih sastojaka: korisna i štetna svojstva proizvoda

Metode praznine razlikuju se u različitim receptima. Mnoge preporuke o zamrzavanju patlidžana mogu se naći na gastronomskim mjestima. Istodobno, blanširanje, prženje u tavi ili u pećnici se koristi dok mekano.

Prije zamrzavanja, patlidžani se peče u pećniciNajbrži način je jabučica u obliku cijele patlidžane. Svježi elastični plod bez oštećenja se ispere i pusti da se osuši. Uklonite rep i pržite sa svih strana na suhoj tavi bez tava. Važno je okrenuti voće, tako da gorak sok izlazi. Nakon toga uklonite kožu i, nakon hlađenja patlidžana, stavite ga u hranu, stavite je u zamrzivač.

Ako je isto patlidzano posuto solom i masirano s biljnim uljem, a zatim nakon pečenja u pećnici dok mekano, ona će biti spremna, kao poluproizvod. Uklanjamo kožu i stavimo ga u hranu.

Izrezani patlidžani također mogu biti zamrznutiAko rezni, trebali biste pripremiti kockice, trake, kriške za određeno jelo. U tom slučaju, uzmite u obzir da što je manji fragment, to će brže zamrznuti i spasiti više vitamina. Nakon rezanja i slanog prerade, možete ići u blanširanje, u pećnici za pečenje ili u tavi za prženje. Ponekad se kriške od patlidžana nakon prženja u brašnu ili krušnim mrvicama. Pečene i pržene kriške od patlidžana spremne su za upotrebu nakon odmrzavanja.

Prije zamrzavanja patlidžana bijelciBlanching – toplinska obrada nekoliko minuta i zatim hlađenje u vodi:

 1. U kipućoj vodi, smanjite pripremljeni rezanje i kuhajte ih 2-4 minute dok ne postanu mekani. Brzo bacajte u cjedilo i hladite vodom.
 2. Stavite posudu s pahuljicama u mikrovalnu pećnicu 3-4 minute snage 800-900 W.
 3. Obradite povrće u parišu 3-4 minute.

Poluproizvod je spreman, ostavljen da se osuši i stavlja tanki sloj na mraz. Tek nakon toga, proizvodi se pakiraju za pohranu.

Hlađeni patlidzan se proširio na suhoZa duboko zamrzavanje jednog sloja patlidzana traje 4-5 sati. Ako se složi više slojeva, vrijeme zamrzavanja se povećava, a to nije posve korisno za očuvanje vitamina. Zamrznuti patlidžani za zimu kod kuće su dugotrajan i odgovoran proces.Pripremljeno povrće je složeno u paketu

Za očuvanje odaberite male plodove bez najmanjih oštećenja, s elastičnim mesom. U ovom slučaju, najbolje za berbu će biti sorti kasnog sazrijevanja.

Zimska pohrana smrznutog povrća

Držite različite hrane u zamrzivaču u zatvorenom pakiranjuTijekom cijelog razdoblja potrebno je osigurati da u zamrzivaču ne nastaje mješavina arome. Takve listove kao što su smrznuto koplje treba držati u zapečaćenoj posudi, poželjno u odvojenoj komori. On uspijeva proširiti svoj miris na cijeli hladnjak. Ostali praznine privuku nepotrebni miris. Stoga je bolje koristiti posebne spremnike. Dobro je imati jednokratnu ambalažu. Uzeo sam ga, otvorio, koristio sam.

Related  Прави избор авокада је гаранција укусног јела

Kad se napajanje prekine, nemojte otvarati vrata ormara. Moderna oprema zadržava hladnoću više od 12 sati, ako ne i prekine krug. Kasnije, naravno, trebate reviziju. Ako se dio proizvoda rastopi, tada morate napraviti kavijar. Opet, patlidžani se ne mogu zamrznuti.

Kako pravilno odmrznuti proizvod?

Dio zamrznutog patlidžana može se postaviti da se postupno otopi u hladnjaku nekoliko sati. Možete staviti kriške na tanjur i ostaviti ih na stolu. Mikrovalna pećnica nije istovremeno poželjna.

Video o zamrznutom patlidzanu zimi