domaće vino jabukeNa pultu neko alkoholno vino piti od jabuka – najjeftiniji, ali to se ne odnosi na kvalitetu proizvoda. Činjenica da je tehnologija izrade je vrlo jednostavno, a sirovine – jeftina i vrlo čest. Zbog ovih faktora, napraviti vino od jabuka kod kuće može gotovo svatko, čak i ako on nema iskustva u moonshining i vinarstva.

Što trebate napraviti vina od jabuka?

jabuke za proizvodnju vinaPopis sastojaka za vino je vrlo kratak jer će novinar vinari samo trebati:

  • jabuke;
  • šećer.

Jabuke se mogu koristiti od jedne vrste, ali to je puno ugodniji miris vina dobiva se miješanjem različitih sorti jabuka. Vino i nedozreo i kiselo voće će učiniti. U idealnom slučaju, koristite žetvu iz vlastite parcele. Kada kupite također treba obratiti pozornost samo na lokalne sorte, pogotovo ako oni izgledaju neugledan: mala, neravnomjerno obojene i tako dalje. Razlog tome je što vino će biti potrebna s divljim kvascem kora, a uvoz i lijepe jabuke često su tretirani s voskom, tako beskorisno za pripremu alkoholnih pića.

Umjesto jabuka možete koristiti gotove sokove. No pakirani sok iz trgovina ne radi, trebat će vam potpuno prirodni proizvod bez aditiva.

Količina šećera za vino izračunava se na temelju količine dobivenog soka i željenog rezultata. Na primjer, za običnu suhu potrebno je samo oko 200 g šećera po 1 litru soka, a za slatku dozu šećera bit će potrebno povećati 2 puta.

Ponekad recept za vino od jabuka kod kuće uključuje razrjeđivanje sok s vodom. Ovaj potez je prihvatljiv kada koristite veliki broj neprobavljenih ili kiselih voća. Ako je sok previše kiselo ili gorko, dopušteno je uliti 100 ml vode po litri aromatizirane tekućine.

Da bi vino bilo više začinjeno, pomoći će začinima. Često, u vinu jabuke u zadnjoj fazi kuhanja, dodajte cimet, korijand ili kardamom.

Stadija vinogradarstva

slomiti jabukeNakon žetve jabuka od njih, morate iscijediti sok. Prije ove procedure voće se ne može prati, ali ako su u pijesku ili zemlji, možete ih obrisati suhom krpom. Središnji dio jabuke s kostima za sok nije potreban, jer daje dodatnu gorčinu. Ako nema sokovnika, sirovinu možete nanijeti na žbunju na stanje pire krumpira, a zatim iscijediti žličicom kroz sir.

Related  Izvorno, ukusno, aromatično vino iz kupine

Sok se prenese u posudu sa širokim ustima, što je potrebno vezati gazom da se spriječi prašine i krhotina iz ulaska u tekućinu. Sok ne bi trebao napuniti spremnik ne više od 2/3. Sljedeći spremnik postavljen u tamnom i toplom mjestu 2-3 dana. Temperatura prostorije bi trebala biti od 18 do 25 stupnjeva. Toplije je, proizvod će uskoro lutaju. U mnogim receptima, vino od jabuka preporučuje se u prvoj fazi treba promiješati nekoliko puta dnevno. Do kraja ove faze, sok postaje karakterističan kiselkast miris alkohola.

Dalje od površine budućeg jabučnog vina uklanjaju se fermentirani gusti meso, tako da samo tekućina ostaje u spremniku. Zalijepljen je šećerom. Šećer se može puniti odmah u cijelosti ili u dijelovima. Pola prije uspostave vodene pečate, a druga polovica nakon 5-10 dana.

ostavite sok za fermentacijuNakon dodavanja šećera spremnika vina iz jabuka čvrsto zatvorena s poklopcem, usmjeren na potrebu da se smanji malog promjera rupa širinu cijevi. Jedan kraj cijevi se spušta u posudu sa sokom tako da tekućina ne dodiruje, a drugi kraj se spušta u čaši vode. Ovaj dizajn je hidraulična brtva. To će pomoći dobili osloboditi od viška plina, koji se proizvodi tijekom fermentacije. Zamijenite zamka voda može biti medicinski rukavice s puknuća u jednom od prstiju.

prokuhati vinoVino luta 30-60 dana. Kraj procesa može se primijetiti činjenicom da voda zaustavlja mjehuriće ili se rukavica ispušta. Nakon toga, vino se filtrira kroz gaze boca, dodaju se začini, a proizvod domaće vinarstva sazrijeva još 2-4 mjeseca. Pohranjeno domaće vino iz jabuka 3 godine na hladnom mračnom mjestu.

Video recepti za Apple vino kod kuće