orange hälsosam drinkMed uppkomsten av kallt väder, många hemmafruar laga äppel pumpa juice för vintern. Förbereda apple pumpa juice är mycket enkel, och med rätt bevarande, kommer det att behålla sina nyttiga egenskaper lång tid. Smak och rik doft av drycken kommer säkert ljusare fuktiga vinterkvällar och vitaminer som finns i juice, stärka immunförsvaret och ger dig energi för hela dagen.

För att göra juiceen rik och smaklig måste du välja rätt ingredienser. Pumpa är bättre att välja upp till 7 kg och med en ljus orange kött – i dessa frukter innehåller vanligtvis mer fruktos och karoten. Dessutom bör företräde ges till nyligen plocka frukten, leder så lång lagringstid till förlust av fukt och köttet av en pumpa lossnar och torr.

När det gäller äpplen är det bättre att välja de mest användbara sorterna – grön eller gul.

Använd aldrig överdrivna äpplen, annars blir pumpan äppeljuice bortskämd.

En sådan juice kan introduceras i kostnaden för sex månader gamla barn, eftersom den är rik på vitaminer och frukter används fräscha, så du kan inte oroa dig för att det kommer att finnas konserveringsmedel och färgämnen i saften. Dessutom är kaloriinnehållet i denna saft lågt, så det kan fungera som en utmärkt frukost för dem som noggrant övervakar sin hälsa.

Om fördelarna med pumpa och äpplen

naturlig juiceFiber, karoten och pektin som finns i pumpa, spelar en viktig roll för att upprätthålla den normala funktionen i magen och främja utsöndring av kolesterol. Dessutom innehåller pumpa juice järn, kalcium, magnesium, kalium, vitamin B, C och K, och alla av grönsakerna, är K-vitamin finns bara i en pumpa.

Related  På vintern kalla, färska daikon sallader

Äppeljuice rikligt innehåller mangan, zink, Collbató och vitamin C och P. Det är en förebyggande åtgärd mot ateroskleros, tarmsjukdomar, lever och blåsa. Dessutom har äppeljuice en lugnande effekt på människans nervsystem.

Läkare säger att ett halvt glas äppelpumpa juice per dag, kommer att säkerställa ett utmärkt välbefinnande för hela vintern.

Dricka pumpa äppeljuice är också användbar i följande fall:

 1. När sömnlöshet – på natten drick 50 g. Juice.
 2. Vid graviditet – ett halvt glas om dagen tar bort alla tecken på toxicos.
 3. Med övervikt – fasta dagar med grönsaker och frukter kommer att gynna kroppen. Dessa dagar ingår i din kost äppel gurka juice.
 4. Med stenar i gallblåsan eller njurarna – ta en kvart kopp 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiden.
 5. Med en problemhud rekommenderar kosmetologer att använda pumpa äppeljuice till alla som lider av akne och andra hudproblem. Det visas också som anti-aging och anti-wrinkle behandling.

Men trots alla fördelar och nackdelar har pumpa äppeljuice kontraindikationer.

Om du lider av låg syra eller andra tarmsjukdomar, är det bättre att undvika sådan juice. Dessutom är dess användning kontraindicerat vid allergi eller individuell intolerans mot karoten.

Pumpa äppeljuice – recept på vintern

För att förbereda saften för vintern på traditionellt sätt tar vi följande ingredienser:

 • äpplen – 0,5 kg;
 • pumpa (skalad) – 0,5 kg;
 • vatten;
 • socker – 200 g;
 • citronsyra – 10 g;

Pumpan rengörs av frön och skal och gnids på en rivare.hugga pumpan

Sedan placeras den i en kastrull, fylld med vatten och kokas i ca 5 minuter tills det är mjukt. Sedan tas pumpan bort från elden, torkas genom en sik, citronsyra och socker tillsätts.torka genom en sikta

Related  Intressanta recept för snacks till whisky för varje smak

Äpplen rengörs också, gnids på rivaren, och saften pressas genom cheeseclothen. Om du inte vill grilla, kan äpplen hakas i en bländare och filtreras.vi rengör äpplen

Därefter blandas allt och kokas i ca 5 minuter.

Varm juice hälls i steriliserade burkar, rullar upp, vrider ned locken och sveper upp med en filt för att svalna ner.färdig juice för vintern

Detta recept på pumpajuice för vintern är det vanligaste bland hemmafruar. Naturligtvis kan det ändras till smaker av deras släktingar, minska mängden socker eller lägga till kryddiga örter eller kryddor.

Förutom det traditionella receptet kan denna dryck framställas med en juicepress eller juicepress. I båda fallen är processen med att skörda äppelpumpasjuice för vintern mycket enklare än ovanstående traditionella, och drycken visar sig ännu mer.

Äppelpumpasjuice för vintern genom en juicer

juice genom en juicerIngredienser för beredning av juice:

 • gröna äpplen – 1 kg;
 • pumpa (skalad) – 1 kg;
 • en skal av en citron
 • socker – 250 g.

beredningsstadierKläm separat pumpa och äppeljuice med hjälp av en juicepress, blanda dem i en kastrull, tillsätt socker och citronskal. Vi tar äppelpumpasjuice för vintern till en temperatur på 90 grader och håller den på spisen i 5 minuter. Låt sedan juicen luddas redan på den avstängda kokplattan och rulla i steriliserade burkar.

Glöm inte att vända burkarna, täcka med en filt och låt det svalna.

Uppenbarligen skördar apple-pumpa juice för vintern genom juicer är ganska lätt. Denna metod kommer inte bara spara tid, men kommer också att ge dig mer juice.

Äppelpumpasjuice i en juicekokare för vintern

Om du har en juicer i köket, är processen att göra juice förenklad flera gånger. För beredning behöver vi följande ingredienser:

 • pumpa (skalad) – 1 kg;
 • äpplen – 0,5 kg;
 • vatten – 11.
 • socker – 150 g;
 • citronsyra – 10 g.

Related  Hur man gör druvsaft för vintern hemma

Skal av skalen och fröna, pumpa och äpplen skärs i små bitar.laga mat i en juicekokare

Vi lägger dem i en sikta, fyller vattnet i den nedre delen av enheten och lägger den på elden.

Installera sedan en pan eller annan behållare så att den färdiga saften skulle strömma av.färdig juice

Häll socker och citronsyra. Koka saften och omedelbart avlägsna från elden, för att inte förlora vitaminer. Vi häller saften i steriliserade burkar, ställer dem upp och ner och kyler dem.vi kyler saften

Om processen med att få äppelpumpasjuice i en juicekokare för vintern verkade vara den mest attraktiva, kan det vara värt att tänka på att köpa den här enheten.

slutsats

Nu vet du exakt vad som är användbart och hur man förbereder pumpajuice med äpplen för vintern. Trots allt, den juice som vi köper i affären uppfyller inte den önskade kvaliteten, för att inte tala om de olika konserveringsmedel och skadliga tillsatser som den innehåller. Därför kan du laga en riktigt utsökt och hälsosam drink uteslutande hemma.

ÄppelpumpasjuicePumpa äppeljuice med massa på vintern är sannolikt att vädja till ditt hem, dessutom kommer det att hjälpa dig att stärka immunförsvaret, vilket är särskilt viktigt under den kalla årstiden, alltid vara i gott skick och gott humör att behaga andra.

Video om fördelarna med att konsumera pumpa juice