sherbet med jordnötterScherbet med jordnötter, ett recept hemma som kommer att beskrivas steg för steg nedan, är bekant för många från barndomen. En mjuk, söt söt söt viskös med många jordnötter är säker på att behaga både barn och vuxna. Även om denna maträtt tillhör det traditionella östra köket, innehåller det inte ingredienser som inte skulle ha varit tillgängliga. En klassisk sherbet med jordnötter är kokad med mycket smör och socker, så det har ett högt kalorivärde.

Vad är sherbet?

Ordet “sherbet” (även sorbet eller sorbet) har flera betydelser. Detta är namnet på den traditionella drycken orientaliska rätter beredda av vilda rosenbär, rosenblad, lakrits och kryddor. Nu har receptet förändrats och olika frukter och bär, honung och kryddor läggs till sherbet. Dessutom kallas även fruktis eller frusig is sorbet.

Jordnötsberbet är östra sötma, som inte har något att göra med drycker. Det är en söt gjord av nötter och krämig fudge, som skärs i små bitar och serveras som en efterrätt. När det gäller komposition och kaloriinnehåll jämställs sherbet med sötsaker, detta är en tillfredsställande och näringsrik behandling. Som utgångspunkt tar moderna tillverkare vanligen kondenserad mjölk.

Recept för matlagning hemma

Recept av sherbet med jordnötter i hemmet kan variera. Den vanliga ingrediensen är jordnötter, som används i stora mängder. Du kan köpa den redan stekt eller steka dig i en stekpanna.

Sherbet med smör

Baserat på 1 glas jordnötter behöver du 3 mer koppar socker, 1 glas fetmjölk, 100 g smör. Blandningen har en flytande konsistens, så den hälls i en stor mögel och på beredskap redan uppdelad i bitar.

Om du tar en större form, kan delikatessen skäras i små portioner. Du kan också lägga den i en plastflaska och skära i skivor som en rulle.

Matlagningsprocess:

  1. Jordnötter stekas i en panna utan olja. Häll mjölken i en kastrull och tillsätt 2 koppar socker, koka den över låg värme i 30 minuter. Samtidigt måste du karamellisera det återstående glaset av socker och häll i kokande blandningen.koka mjölk med socker
  2. I nästa steg lägger du nötter och smör till pannan. Pannan avlägsnas inte från elden, blandningen fortsätter att smälla på ugnen i ytterligare 40 minuter.tillsätt nötter och smör
  3. Scherbet med jordnötter är nästan klar. Det återstår att hälla den heta blandningen i formen och låt den svalna tills den härdar. Det rekommenderas att lätta formen med perkamentpapper eller smörja med vegetabilisk olja, så att sherbet lätt lossnar och håller sig inte vid väggarna.att sätta sherbet i form
  4. Blandningen ska svalna i flera timmar på en sval plats. När den kyls till rumstemperatur sätts den i kylskåpet och fortsätter att svalna. Så snart konsistensen blir fast, avlägsnas sherbet från formen och skärs i bitar av en kniv.servera en sherbet på ett bord

Related  Vi lagar en fantastisk äppelsmakad pumpajuice för vintern

Receptet på sherbet med jordnötter hemma är enkelt, men det tar tid. Om du lagar blandningen på morgonen kommer den helt att svalna och är klar att användas på eftermiddagen. Klar sherbet serveras med bär, skivad frukt och andra lätta godis. Den har en rik smak, på bakgrunden av vilken chokladgodis kan tyckas osäkert.

Sherbet utan smör

sherbet utan smörVarje värdinna bestämmer sig själv för att göra sherbet med jordnötter. Smör lägger till efterrätt till fett och kalori, men det finns möjlighet att laga det utan olja. För detta recept behöver du ett pund jordnötter, ett glas mjölk, 3 koppar socker, några skedar kakao och torkad mjölk i 350 gram.

I stället för mjölkpulver föredrar vissa att använda en babyformel.

Vi förbereder sherbet:

  1. Socker, kakao och mjölk kombineras i en kastrull och kokas över låg värme. Blandningen måste kontinuerligt blandas tills sockerns korn börjar karamellisera. laga socker med kakao och mjölk
  2. Därefter avlägsnas pannan från elden och kyles något vid rumstemperatur. Torr mjölk kan fyllas endast när sirapen har svalnat till 80 ° C. Tillsammans med pulvret somnar alla jordnötter, blandningen blandas och hälls i formen.att sätta sherbet i form
  3. Scherbet svalnar vid rumstemperatur, sedan i kylskåp. Vidare tas den ut ur formen och skärs i portioner. I sherbet med jordnötter kan du lägga till honung och kryddor, och den färdiga maträtten är dekorerad med pulveriserat socker.

Det är svårt att beräkna det exakta näringsvärdet av en inhemsk valnötsberbet, eftersom varje hemmafru använder olika ingredienser. Den ungefärliga kaloriinnehållet i jordnötsberbeten är 400 Kcal per 100 g, här innehåller den cirka 5,7 g protein, 13,9 g fett och 55,2 g kolhydrater.

Smaken av mutterskörda sherbets är bekant från barndomen. Den framställdes i form av en lång krämkorv med en honungsmak och en viskös konsistens. Det finns ett stort antal recept för inhemska sherbet med jordnötter, som skiljer sig åt mellan varandra. De kan innehålla smör, kondenserad mjölk, inköpta iris, honung, kakao och kryddor. Det är väldigt närande och tungt för levern sötma, så det är bättre att laga det sällan och äta små portioner.

Related  7 av de enklaste recepten av pumpa sylt