filt för vinterPå vintern så vill jag diversifiera maten med en sorts sallad, så att den inte är för fet och det var mer att knäcka. Vissa hemmafruar är nöjda med olika gurkor och tomater, och de som åtminstone en gång smakade “runda zucchini” förbereder läckra sallader från patissons för vintern. Vi erbjuder att försöka göra vinterpreparat enligt de recept som presenteras nedan.

Till skillnad från beredningen av kaviar, där du kan ta stora frukter, för sallader, använd unga konditorer med en diameter på upp till 5 centimeter.

Snack från patissons, morötter och lök

sallad av lök morotlökDenna sallad av patissons för vintern är lite som inlagda grönsaker, men tack vare steriliseringsprocessen blir det inte surt med tiden och kan förvaras i källaren hela vintern.

Skär tre kilo squash i små kuber.squash kuber

Skaka halv kilo morötter.rista morötterna med en sallad

Samma mängd lök skärs i ringar. Det är bättre att använda stora huvuden för att göra vackra ringar.

lökringarSätt de beredda grönsakerna i en emaljskål. Häll ättika (1 msk.) Och olja (0,5 msk.). Stänk salt och socker (2 matskedar och 1 respektive), peppar. Rengör händerna och blanda och låt stå i 2-3 timmar, så att grönsakerna får juice.

Placera parison på burkar och sätt på sterilisering i 15 minuter. Att rulla.

Patissons med vitlök och lök

Patissons med vitlök och lökKrispa grönsaker i en skarp marinaden kommer säkert att vädja till en stark hälft av familjen. Salad med squash med vitlök kommer att fungera som ett gott mellanmål på nyårsbordet.

Patissons (2 kg) skuren i bitar av godtycklig form och 4 stora vita glödlampor – semirings.skicka godtyckligt patissonsna

Förbered bensinstationen:

 • 5 finhackade vitlöksklyftor;
 • 50 gram hackad persilja och dill;
 • ett halvt glas olja och ättika;
 • på en matsked socker och salt.

dressing för salladBlanda alla ingredienser och lämna i 3 timmar för att marinera.

Related  Hur god och snabb saltade rosa lax

Under den här tiden förbereda halvliter burkar.

När salaten är mättad fyller du burkarna med squash och lägger på sterilisering i 15-20 minuter. Rull och täck med en varm filt.sallad med vitlök och lök

Sallad av squash och gurka

sallad av squash och gurkaRound patissons ser väldigt trevligt ut i banken mot bakgrund av långa gurkor. Trots det faktum att grönsakerna liknar smaken, är köttet tätare med konditorierna, så de crunch bättre.

För att förbereda en sallad av patissons och gurkor för vintern bör du:

 1. För ett kilo grönsaker, tvätta och skära ut bulgarna på båda sidor.
 2. Förbered en saltlösning. En liter vatten behöver en matsked salt. Lägg till ett gäng grönska, två bitter pepparkorn och fyra vitlöksklyftor.
 3. I den beredda saltlösningen placera patissons och gurkor i 3 dagar.
 4. Efter den angivna tiden dekanteras saltlösningen och släckes. När det kokar, häll grönsakerna i burken och rulla upp.

Du kan omedelbart distribuera grönsakerna till bankerna för att veta hur mycket saltlösning som krävs, och gör inte en överflödig lösning.

Kryddig sallad till kött

Sallad av patissons på koreanska skiljer sig nästan inte från traditionell koreansk mat. Om huset har en speciell kryddor och rivare, som används vid beredningen av en akut morot, är det inte svårt att laga mat alls.

3 kg unga små squash och morötter i 500 gram för att tvätta och grilla på ett speciellt rivjärn.rostar kammusslor och morötter

5 stora paprikor och en halv kilo lök skuren i ringar.högg paprikorna i ringar

Ett huvud vitlök för att passera genom garlick.vitlök genom vitlök

Vik ingredienserna i en gemensam skål, lägg till 1 påse krydda “På koreanska”, pressad vitlök, en matsked socker och raffinerad olja. Salt till smak och häll ett glas vinäger. Lämna för att marinera i tre timmar.rör om grönsaker med kryddor

Related  Krydda svampar för vintern – välsmakande och tillfredsställande

Dispensera salladen i behållare och sterilisera i 15 minuter, rulla sedan upp.

Spicy salat av patisson med kryddor och paprika

sallad med paprika med rödpepparBland recepten för sallader från patissonen till vintern är ett ganska enkelt och snabbt alternativ. Det visar sig vara väldigt gott tack vare kryddor och bereds snabbt, som i den preliminära marineringen behöver grönsakerna inte.

Ett kilo squash, sex paprika och lökar, en stor citron skuren i vackra bitar. Slip separat en liten kryddig peppar.

På botten av en litrisburk sätta 2 stekt persilja, ett stycke selleri, basilika, laurel och 1 kryddnejlika. Lägg sedan ut lagren av grönsaker och på toppen – 1-2 skivor peppar och en citronskiva.

Av dessa ingredienser ska vara 6 liter burkar.

Att mäta hur mycket vatten det tar för en burk: Fyll burken med grönsaker med vatten och slå ihop det igen. Nu förbereder vi marinaden:

 • 1 liter vatten;
 • ett glas socker;
 • ett halvt glas vinäger;
 • 2 msk. l. salt.

Häll het marinade i salladen och sätt på sterilisering (minuter 15). Close. Vik upp och låt svalna.

Förrätt av konditorier och tomat

aptitretare av squash och tomatReceptet på sallad från patissons och tomat för vintern är något annorlunda än resten. Detta mellanmål är inte marinerat, utan omedelbart stuvats i en kittel.

Förtvättade tomater (0,5 kg) och konditorier (1 kg) skärs i bitar av samma storlek och hälls i kaviar.skära squash och tomater

Snittskuren i 200 g lök och persilja, samt gröna (till smak) och lägg dem till grönsaker.hacka rosen av persilja

Häll i en hackad vegetabilisk massa ett glas vatten och simma i 40 minuter.gryta grönsakssallad

I slutet, sallad saltad, tillsätt 0,5 msk. olja och 4 msk. l. ättika. Koka och rulla.

Snabb sallad med squash

snabb sallad av squashSpeciellt för dem som inte har möjlighet att behålla vinterreserverna tillräckligt med tid, finns det ett recept på sallad från patissons utan sterilisering.

Related  Vi frysar äggplanter för vintern

Blanchera fyra kilo kammusslor i 2 minuter, skära sedan i små bitar.

Sätt steriliserade liter burkar av dill (paraplyer med frön), paprika, några vitlöksklyftor. För älskare av skärpad, kan du lägga till en bit bitter peppar.

För att fylla i burken skär du upp patissons och toppa för att hälla ättika på grundval av liter kapacitet – 40 g av produkten.

Förbered marinade: för 4 liter vatten, 300 gram salt och socker.

När marinaden kokar, häll dem skivor av squash i burkar och kan rullas. Sallat är klart!

Produkterna anges i 6 liter burkar med färdig sallad.

Assorted patissons, courgettes, morötter och lök

diverse grönsakerFör beredning av 6 liter burkar sallad från патиссонов och vegetabiliska marger för vintern krävs det ett och ett halvt kilo finhackade grönsaker.hackade grönsaker

Dessutom haka löken (500 g) med ringar och rista morötterna (samma mängd) med en rivare för koreanska sallader.morötter på en speciell rivare

Blanda allt och sätt hackad vitlök (2 medelhöga huvuden).

Gör en marinade – tankning:

 • ättika – 1 kopp;
 • socker – 1 kopp;
 • olja – 0,5 kopp;
 • salt – 2 matskedar;
 • peppar – 1 sked.

Blanda alla ingredienser i marinade noggrant och häll i grönsaker. Låt arbetsstycket stå i 2-3 timmar för att suga.

För att sprida sallat i burkar sätt på 15 minuter för sterilisering. Att rulla.

Patissons med bulgarsk peppar – video

Om möjligt – plantera i din trädgård bredvid zucchini och gurkor så användbara och vackra grönsaker som patissons. Med bevarandeperiodens början kommer det att vara möjligt att göra en mängd olika preparat och sallader från patissons för vintern. De som inte har en trädgård, återstår att köpa nödvändiga grönsaker på marknaden. De är inte särskilt dyra, men på vintern kan tacksamma familjemedlemmar uppskatta dina ansträngningar. Bon appetit!