saltad öringSaltad fisk i industriella förhållanden sker snabbt: med hjälp av injektorer pumpas kött med saltlösning, förberedelser för ljus färg och fukthållande. Eftersom smaken och användbarheten hos en sådan produkt är tveksam, uppstår frågan hur man saltar öring själv. Här är 8 recept, hur man lagar mat i hemmet, måttligt saltade delikatesser – öringfilet och kaviar.

Hur man skär öring för betning

skär öring för betningAtt få en levande öring är svår, så i de flesta fall måste du vara nöjd med frusen eller kyld fisk. Det senare alternativet är bättre: det är lättare att bestämma hur färskt det är med en sådan slaktkropp. Fisken lagrades länge om den har grumliga ögon, klibbiga vågar och dents kvar på fileten efter att ha tryckt. Köp inte öring med ljust rött kött. I fisk som växte upp i en naturlig miljö utan utfodring av tonat foder, är slaktkroppens ljus ljusrosa.

På säljarernas knep, som försöker öka vikten av öring och ge den ett marknadsförbart utseende, indikerar för blankt våg, vätskan som rinner när den pressas. För saltning kommer fisk utan stark lukt att göra. Den ska ha ljusa rena gyllor, fuktig hud utan skada och elastiska filéer med vita vener.

Innan saltingöring måste det klippas:

 1. Sätt fisken på huggbrädet och flytta från svans till huvud, rengör från skalor på båda sidor. Det är bäst att göra det med en stor kökskniv.
 2. Försiktigt, för att inte oavsiktligt genomborra gallblåsan med en kniv, skär magen. Dra ut dig med fingrarna. Tillsammans med dem, ta bort blodkropparna i hålrummet och en film – de ger bitterhet.
 3. Om det finns kaviar, lägg det i en separat skål. Rengjord och rensad fisk sköljs ordentligt med kallt vatten.
 4. Med en mycket skarp kniv, klipp av huvudet och svansen, ta bort fenorna.
 5. Gå med en kniv längs ackordet. Ta tag i huden från huvuddelen, dra den lätt i svansen för att ta bort den. Så gör den andra sidan.
 6. Ta bort filéerna från åsen. Förvara de kvarvarande benen i slaktkroppen med pincett.

För att hålla köttet elastiskt bör öringen rengöras utan starkt tryck. Om gallan fortfarande spolas, skölj den inre hålan med vatten, behandla med äppelcidervinäger eller citronsaft och skölj sedan igen.         

Recept för våt saltning av öring i hemmet

Varje fisk kan saltas torr eller våt. I det första fallet används en saltlösning, i den andra – en saltlösning. Tack vare saltlake är öringsköttet saftigt, ömt, kryddigt. För att förbereda saltlösning för varje liter vatten ta 90 gram bordsalt, 25 gram socker och 15 ml ättika. Från kryddor kan du ta ett löklök, koriander och paprika.

Steg-för-steg recept, hur man plockar öring i saltlake:

 1. Koka vattnet. Tillsätt salt, socker, kryddor till det.att förbereda saltlösning för att salta fisk
 2. När saltet och sockret löses, häll i ättika och stäng av spisen.
 3. Låt saltlösningen svalna i några timmar.
 4. Skär fisken i samma portioner.Skära fiskportionerna
 5. Placera fileten i en kastrull eller pan.
 6. Kyld kyld saltlösning, och häll sedan fisken.häll saltlösningen över fisken
 7. Brickskyddet och lägg i kylskåpet. På två dagar är fisken redo.

Related  Hur god och snabb saltade rosa lax

Saltande öring i hemmet görs snabbt på samma sätt, men för varje kilo filé ta en liter vatten och 4 matskedar salt och socker. Fylld med saltlösning, lägg inte fisken i kylskåpet. Den ska stå vid rumstemperatur i två timmar, varefter den kan ätas.

Express recept för kryddig öring

öring kryddig saltningFör att salva ett kilo fisk kommer 90 g salt, 750 ml vatten, 50 ml vegetabilisk olja, 15 ml ättiksyra, 3 laurbladen, en glödlampa, 8 erter av svartpeppar att behövas.

Matlagningsprocess:

 1. I en halv liter kallt vatten odlas salt.
 2. Filén, skivad i små skivor, staplas i en bricka och hälls med saltlösning.skivad öring för saltning
 3. Fisken står kvar på bordet. Efter 2 timmar tappas lösningen av.
 4. Till fisken tillsätt ett glas vatten med ättika.
 5. Efter 5 minuter kastas öringen tillbaka till kolven.
 6. Till den saltade fisken tillsätt peppar, laurel, vegetabilisk olja. Alla mixar.
 7. Efter 15 minuter är öringen klar för konsumtion.

Hur smakligt salinera öring hemma på ett torrt sätt

torröringFöre torr saltning för att ta bort huden från fisken och ta bort benen är inte nödvändigt. Det räcker bara för att göra ett snitt på ryggen längs åsen. Blanda två delar salt och en del socker, vitmalt peppar och några krossade laurbærblad. Med den erhållna blandningen slipa fisken inifrån och ut. Var noga med att säsong “fickan” i ryggraden. Strö fisken i en handduk och binda den med en sträng. Öka om paketet med papper. Sätt öringen i kylskåpet. Under de kommande tre eller fyra dagarna, vrid fisken flera gånger från sida till sida. Om det behövs byt du det våta pappret till en torr. När fisken är saltad, ta bort hud och ben, rester av blandningen. Smör filén med solrosolja.

Related  Hemligheter att laga majsgröt i en multivariat för dem som vill gå ner i vikt

Recept, hur man betakar öring hemma på finska

solimöring på finskaMatlagning fisk:

 1. Delar av tillagad fisk (1 kg) läggs i en brickahud nedåt.
 2. Toppa med en blandning av salt (60 g) och socker (25 g).
 3. Överför fisken med dillkvistar. Stänk öringen rikligt med cognac eller vodka.
 4. Täck brickan med matfilm och lägg den på bordet.
 5. Efter 3-4 timmar, när saltet är upplöst och fisken släpper ut juice, avlägsna behållaren i kylskåpet.

På en dag får du utmärkt lätt saltat kött för sushi. Vill du ha mer salt? Vänta en annan dag och fisken är redo.

saltad öring i KamchatkaI Kamchatka framställs en saltad öring av torr saltning något annorlunda. För ett kilo fisk ta 6 matskedar malet salt och 3 matskedar socker. Styck av filé med en riklig skinn som ströks med en blandning, och staplas sedan på ett torrt bomulls (linne) tyg ovanpå varandra. Huden måste vara på utsidan. Då är fisken insvept i tyg.

Konvolution bör vara sådan att vävnaden helt absorberar vätskan, som kommer att släppas från fileten i 2-3 dagar. Vik fisken tätt, men inte tätt.

torröring saltningFörpackad öring ska placeras på kylskåpets nedre hylla. På andra dagen kan den användas och smaka. Om köttet är lätt saltat, lägg lite mer salt med sockret. På den tredje dagen avlägsnas vävnaden. Håll öring torr saltning kan vara en lång tid, men bara i frysen, insvept i papper.

Hur man plockar öring hemma

öringskaviarInnan ambassadören placeras kaviaren i en sikt och tvättas med kallt vatten och yastiken rengörs. Äggen som har befriats från filmen överförs till en behållare, där de hälls med en lösning. Saltlösningen ska vara 2 gånger mer än den saltade produkten. För beredning av saltlösning tas 60 g havsalt och 30 g socker för varje liter varmt vatten. I lösningen låg äggen 10-20 minuter. Sedan kastas den tillbaka till kolven, så att vätskan dräneras. Den färdiga kaviaren överförs till en glasburk, förtäppt och förvaras i kylskåpet i högst 75 dagar.

Related  Populära läckra recept av kaningryta i gräddfil

Recept för att betaka öring kaviar hemma (torr metod):

 1. Ta bort yastikov, tillsätt kaviar (1 kg) i en sikta. Skölj med saltat kallt vatten.ta bort yastyki
 2. Överför kaviar till en skål. Tillsätt 5 matskedar salt och 2 matskedar socker.vi sprider kaviar och salt
 3. Var försiktig, för att inte skada ägget, blanda.
 4. Efter 10-15 minuter skiftar ägget för att tömma överskottsvätska i ostkanten.lägg ägg på en sikta
 5. Slutförd produktspridning på glasburkar.
 6. I en sluten form, skicka den till kylskåpet. Efter 3-4 timmar kan du äta kaviar.

Om kaviaren saltas, sänk den i 3-4 minuter i varmt kokt vatten. Förhållandet mellan vätskan och produkten är 2 till 1. Därefter kasseras vattnet med hjälp av en ostkotte eller en sikt.

Nedan finns en video om hur man kan beta öring hemma. Med receptet på Mikhail Gasenegers “That Same Taste” -rubrik, kommer du att förbereda en utsökt lätt saltade fisk på bara en timme.