utsökt marmelad av vattenmelonkorsorPå sensommaren och i början av hösten visas en bär som vattenmelon i försäljning. Läcker, aromatisk, saftig, socker, som äts med en stor aptit. Tja, vad mer kan du lägga till? Jag antar att vi därifrån kan laga en läcker dessert – marmelad vattenmelon peeling, som vi normalt kasta ut. Hälften av läsarna var förmodligen skeptisk, och den andra – med indignation, säger någon marmelad, eftersom skorpor innehåller en otrolig mängd nitrater.

Vi kan försäkra dig om att nitraterna avlägsnas genom förberedande beredning av skorporna. En annan vattenmelon kan odlas på sin plats eller köpa en bär utan nitrater. Och på bekostnad av smakkvaliteten hos marmelad … var många också tillverkade av sylt från courgetterna. I ett ord, försök det, du kommer inte ångra det.

vattenmelonmarmeladDet finns flera recept för marmelad från vattenmelonkorsor. Men vi kommer att överväga de mest populära och framgångsrika.

Nödvändiga ingredienser

Ingredienser för marmeladberedningFör att förbereda en anständig del av marmelad behöver du:

 • vattenmelonkorsor – 1 kg;
 • socker – 1 kg (men styras av din smak, 0,8-1,2 kg);
 • skal, taget från en citron
 • vanillin – ¼ tsk. (som ett alternativ: 1 bit badjan eller ½ tsk kardemumpulver).

För att bereda sirap, ta citronsyra – 1 tsk.

För att ströma marmelad behöver du lite socker eller socker.

Framställning av jordskorpor

Vattenmelon ska tvättas noggrant. Du kan använda en pensel. Bergen, diskuterad med en handduk, skärs i delskivor 1,5-2 cm tjocka. Köttet är avskuret (så att en liten röd remsa av 0,5 cm förblir på skorpan) och äts eller läggas åt sidan.ta bort den gröna delen av skorpan Därefter bli av med den gröna skalen. Det återstående vitrosa “köttet” skärs i remsor 0,7-0,8 cm tjocka.

Du kan ge skönhetsstycken en annan form, vågiga kanter. Men kom ihåg att de måste vara desamma.

skära den skalade kakan i skivorDe resulterande bitarna tvättas noggrant under rinnande vatten, hälles i en gryta, hälls med vatten, sätts på eld och kokas. Skala kakan och koka den i rent vattenEfter att ha hällt vatten, täcka pannan med ett lock och vänd vattenmelonskalmen över kolven. När allt vatten glaset skiftar skorpan på en ren handduk och låt torka.

Related  Hur man gör tomatjuice hemma utan juicepress?

Tack vare detta preparat avlägsnas nitrater från skorporna, som finns i vattenmeloner.

Vissa hemmafruar förbereder läskvatten med en hastighet på 1 tsk. läsk för 1 liter vatten. I den resulterande lösningen tappas vattenmelonskivor och får stå i 6-8 timmar. På så sätt försöker de mjukna och mjuka ner skorporna och eliminera nitrater och andra skadliga ämnen. Så, hur man gör marmelad från vattenmelonkorsor?

Tekniken för beredning av marmelad

Att göra en utsökt hemlagad marmelad:

 1. I en kastrull häll i 0,5 liter vatten och samma mängd socker och laga mat från denna blandning av sirap. Antalet ingredienser beräknas för 1 kg vattenmelonkorsor. När sirapen börjar koka, läggs de torkade bitarna till den. Se till att de är helt nedsänkt i den. Om sirapen är liten bör kokande vatten tillsättas. Koka bitarna i 20 minuter, sätt elden på den minsta.i en kastrull kombinerar socker med vatten och kokasomna i skorpe och koka
 2. Lämna en behållare med en framtida marmelad av vattenmelonkorsor på sidan i 6-8 timmar, så att bitarna absorberas väl i den söta vätskan.lämna skorpor infunderad
 3. Sätt på kakan på elden, tillsätt citronad och resterande 0,5 kg granulärt socker och koka i 20 minuter. Efter ett tag lämna massan i 6-8 timmar.
 4. Efter att ha placerat marmeladen för tredje gången på elden i 20-30 minuter, tillsätt citronzest och vanillin till massan. Du kan också smaka framtida marmelad med andra kryddor, efter din smak.tillsätt citrus och dryck
 5. Kokas för tredje gången skorporna är transparenta. De kastar dem tillbaka i en kolsyrare och låt sirapen dränera helt. Det kan kasseras eller samlas in och användas efter eget gottfinnande.Marmalad är klar och den måste filtreras
 6. Men marmelad bör inte hålla ihop. Därför behöver vattenmelonkorsa rulle i sockerpulver.Varje bit rullas i socker eller sockerpulver
 7. Allt, vattenmelonsmarmelad är helt klar. Du kan redan ha det med te. Men om så önskas kan lobulerna läggas i ett lager på ett bakplåt och torkas.torr marmelad Det är önskvärt att utföra torkningsförfarandet i solen.

Tänk på att om torkningsprocessen försenas, istället för marmelad får du kanderade frukter – också en mycket god maträtt.

För att göra marmelad från vattenmelonkorsor är det möjligt och på basis av en sirap från olika bär, till exempel körsbär, jordgubbar, hallon. Skorpor under tillagningen kommer att absorbera smaken och så småningom skaffa rätt smak och nyans. Och kanske har du en burk med sylt i behållarna? Som de säger, och det finns ingen önskan och slänger med synd. Då kan du på ett säkert sätt sätta det i aktion och svetsa en vattenmelonmarmelad på dess grund. Tänk bara på om sylt inte är så sött, du måste lägga till socker.

Koka vattenmelonkorsan i en smält mörk sirap rekommenderas inte. Annars blir marmeladen mörk och kommer att förvärva smaken av bränt socker.

För smakämnen kan du lägga till cognac, mint, kanel och som ett pulver för att använda kokosspån. Klar marmelad av vattenmelonkorsor kan också omvandlas till utsökta sötsaker. För att göra detta, doppade den bara i smält choklad, låt den frysa och vikas in i vaserna.

Related  För en ung hemmafru är det viktigt att veta hur mycket man ska laga blomkål

Kort sagt, vid framställning av vattenmelonmarmelad är fantasinflykt gränslös.

Ett av alternativen för att göra marmelad från korstkött – video