Söt doftande fruktPasserar en och en halv månad och försvinnandet av meloner och vattenmeloner på marknaden försvinner. Hur man lagrar en melon hemma i ett nytt tillstånd, är det möjligt att hitta en plats för denna doftande frukt i en stadslägenhet? Dessa frågor är av intresse för älskare av färskvaror. En gammal erfarenhet av melonodlare och ny teknik möjliggör användning av en melon till februari. Det finns flera beprövade sätt att lagra en delikat aromatisk melon för att älska de älskade med en ny skiva på vintern.

Förbereder meloner för förvaring

Förbereder meloner för förvaringFör att prova en mogen aromatisk melon bland vintern är det nödvändigt att uppfylla ett antal villkor:

  • välj frukterna av vissa sorter;
  • spendera rätt städning:
  • Välj rätt instans för lagring.

Den mest anpassade till den långsiktiga lagringen av meloner Gulab och Torpedo, enligt lokal Mirzachul. För förvaring väljs frukterna omogna. Men doften från melonen skulle redan gå. Gröna frukter får inte smak, skämma bort. Välj grönsaker utan minsta yttre brist i ytan. Mörka fläckar är tecken på inre förfall. För mjuk näsa kommer att berätta om överköttet, som inte är föremål för förvaring. Sprickor, bucklor, repor bör inte vara.

Den valda frukten slits av vildmarken och lämnar en svans på minst 3 cm. Rengöring bör utföras i molnigt väder. I solen står meloner i flera dagar och vrider dem vid en annan sida under solen för bättre uppvärmning. Under tiden att vara på sängen, förvärvar frukten de egenskaper som är nödvändiga för lagring.

Hur man håller en melon för vintern

Ett sätt att lagra melonDet finns en grundregel för melonodlare. Om en melon behöver lagras i flera månader, görs den på skördplatsen. Varorna skickas till försäljningsstället efter lagring. I de sydliga republikerna arrangeras adobe rum med en väggtjocklek på cirka en meter. Där ständigt på sommaren 10-13 grader av värme, på vintern ca 2-6 0. I denna melon bevaras frukterna av vintersorter till våren.

Related  Komposit av plommon för vintern – rekommendationer om solnedgångsteknologi, recept

Luftfuktigheten i rummet borde inte vara mer än 80%, annars är rotns utseende oundvikligt. Behöver och ventilation. Men viktigast av allt, melonen ska förvaras separat från andra grönsaker, eftersom det absorberar lukt och äpplen påskyndar mognadens mogning.

För konservering är varje frukt anordnad i ett separat vävt nät och upphängd så att pumpan inte rör varandra och väggarna. En gång i månaden är frukten granskad, kasta med eventuella brister. Mörkat kött är omöjligt, det blir giftigt.

Skadade frukter tas bortHur man håller en melon för vintern i avsaknad av ett speciellt rum? Ett annat sätt är att lägga frukt på en mjuk kull på hyllorna i källaren. I det här fallet bör meloner inte röra varandra och strukturer. I en liten mängd lagras gåvorna i trälådor på en säng av sand, rent sågspån eller aska. I en sådan behållare är frukten täckt med en halvmjuk komposition, som sätter vertikalt, pedunellen nedåt. Innan bokmärket har svansen redan fallit bort, finns det fortfarande en liten fläck som kan vara väl jordad eller täckt med paraffin.

Lagring av melon i en låda med sågspånSådana lådor kan endast lagras från potatis, annars kommer melonen att dra den jordnära lukten. Aromen kommer att försvinna. Från lådorna extraheras frukterna noggrant och inspekteras varje månad. Förutom de befintliga sorterna av en lång hållbarhet i mittenbandet har en ny sort av slät gulmelon vägt upp till 4 kg uppträtt. Tidig mognad, hög smak och utmärkt hållbarhet är karakteristiska för den nya sorten Yellow Canarian.

Gula kanariska kan ligga mer än en månadVid villkoren för en lägenhet vid en balkongdörr kan frukten ligga en månad. Senast mogna sorter Zimovka och Bykovchanka är osannolikt att växa i mittenbältet, men i varma områden ligger de ca 6 månader. Dessa sorter har en stark skorpa och ett högt innehåll av pektin.

Related  Ett originalt alternativ till klassisk bakning – matlagningspatis med ärter

Det finns en sådan indikator på att hålla kvalitet från det ögonblick som skördar frukter från meloner:

  • låg hållbarhet är mindre än 15 dagar;
  • småbladiga – upp till 30 dagar;
  • medellänglig – upp till 60 dagar;
  • lezhkie – upp till 90 dagar;
  • mycket lezhkie de som lagras i mer än tre månader.

Hur man håller en melon i lägenheten?

Lagring av en melon i ett suspenderat tillståndIbland hålls frukterna i ett uppehållstillstånd i utrustade skåp med ett speciellt mikroklimat. Problemet med lagring för några dagar är ofta ett problem. I rumsförhållandena med skuggning lagras hela intakt mogen melon i 2 dagar. Samtidigt bör det ordnas på en mjuk kull i den coolaste delen av lägenheten. Om fostret inte är helt moget, tar det en vecka. På mognadsgraden kommer spetsen att berätta om den är elastisk, då är köttet fortfarande fast. Den starka doften som härrör från fostret talar om sin mognad.

Många hemmafruar mogna tomater lagras i kylskåp och undrar varför tomater ändras smak, blev fibrösa och vattna. Samma sak händer med melon, men inte så märkbart.

Det finns en lista över produkter som kan lagras i kylskåp. Det finns inga meloner i den här listan. Det innebär att frukten, jämnt skär, bättre bevarar smaken och aromen i rumsförhållandena. Söt kött främjar dock utbredningen av skadlig mikroflora på den exponerade ytan. Hur mycket du kan lagra en skuren melon i ett kylskåp är lätt. I en speciell behållare med förseglat lock kan du inte lagra mer än 2 dagar. Om fostret är oskadat är det på bottenhyllan i grönsaksavdelningen i mer än en vecka.

Lagring av melon i hermetiska kärl i kylskåpDet är nödvändigt att komma ihåg hygien. Alla produkter i kylskåp ska förvaras i en förseglad förpackning. Detta kommer att bevara den individuella smaken av varje produkt. För detta ändamål producerar industrin behållare av olika volymer med täta lock. I sådana behållare är lagringen av olika halvfabrikat mycket bekvämt.

Related  Bilbärkompot: vitaminer i en burk

Innan du lagrar grönsaken, tvätta den.Innan du lägger i kylskåpet melon tvättas noggrant med en borste med enkel hushållssoppa. Därefter sänks tömd produkt i en linneduk och sätter i en speciell behållare. Kan jag hålla en melon i kylskåp under lång tid? Hållbarheten hos meloner i kylskåpet kan inte förlängas, eftersom eten bildas i mogen massa vid låg temperatur, blir frukten olämplig för mat.

Klipp melon lagrad endast 2 dagarLångtidsförvaring av frusen massa i form av skivning eller bollar kommer att medföra en variation i vintermenyn. I detta fall bevaras de flesta av de användbara elementen.

Melon för lagring – video