havtorns tinkturerNär hösten på prickiga buskar verkar apelsinbär, många skyndar att lagra dem för vintern. Någon kommer att äta dem fräscha, och någon gillar en tinktur av havtorn – en skattkruv av vitaminer och spårämnen. När du dricker i små portioner, kan du regelbundet fylla på beståndet av värdefulla “tegelstenar” för kroppen. Det hjälper vid förekomst av inflammation eller sårläkning. Bara att veta rätt sätt att laga mat kan du skapa en riktigt livgivande dryck.

Sammansättningen av frukten av havtornen innehåller ett stort antal molekyler magnesium, kisel, järn, bor och mangan. Och även ett antal vitamin A, B, C, E.

Berry för läkning av balm

tinktur av havtornsbärVetenskaplig forskning har visat att bär är den mest användbara produkten för människor. Detta gäller särskilt för “orange queen”, som havtorn hörs ofta. En sådan känsla att i denna unika buske har Skaparen investerat den maximala mängden värdefulla element för livet. Från sina löv, bark och saftiga bär får du en underbar terapeutisk balsam. Tinktur av havtorn är inte bara en trevlig drink, men ett medel för att behandla sådana sjukdomar:

 • katarralsjukdomar;
 • Anemi (minskad hemoglobinnivå i blodet);
 • magsår;
 • förebyggande av influensa
 • olika inflammationer;
 • inre och yttre sår;
 • gynekologiska problem;
 • dermal sår (akne, finnar, sår).

Ofta säljs tinktur av havtorn i apotek eller på marknaden i färdig form. Men det är mycket mer intressant att göra det själv. Hittills finns det många enkla recept för läkning av balm.

Vodka tinktur

tinktur av havtorn på vodkaDet enklaste alternativet är att ta ett glas bär och fylla den med en liter vodka. Låt blandningen stå i sluten form i ungefär en månad. Periodiskt måste vätskan snöras. Om det finns en trevlig rik smak, är balsam redo. Den ursprungliga vätskan filtreras och sättes till en honungsdrink (0,5 kopp).

Related  Juice från äpplen till vintern, erhållen från en juicer: tips, recept, beskrivning

medicinsk dryckTinktur av havtorn på vodka är också beredd av löv för samma teknik. Men efter 14 dagar är drycken redo att användas. Balsam från barkens bark används för onkologiska sjukdomar. För att göra det måste du utföra följande åtgärder:

 • att samla och torka barken av havtorn
 • gnugga det i pulver;
 • Mät 10 matskedar av råvaror i glas
 • häll en liter vodka;
 • insistera 1 månad.

Om du tar en sådan tjocktorns tinktur tre gånger om dagen varje dag i 20 droppar, kan du stärka kroppen i många år.

Börja inte ta balsam utan att rådgöra med läkaren. Det faktum att vi hjälper en kan skada en annan. Bara “med många rådgivare” uppnår verkligen framgång.

“Orange Queen” på moonshine

tinktur på moonshineInnan du förbereder havtorns tinktorn på moonshinen på hög nivå är det viktigt att prova lite:

 1. Bären sorteras ordentligt så att ruttna eller mögliga exemplar inte kommer in i fyllningen. Inte konstigt står det: “En flygning i salva kan förstöra kanen av honung.”
 2. Det är tillrådligt att rengöra karnevalen med aktivt kol. Det är en bra idé att till och med springa om det för att få ett bra råmaterial.
 3. Förbered socker eller honung.

Om du vill få en tinktur med en smak av ekträ, fylls bären med billig konjak. Utmärkt arom, originalfärg, en fontän av vitaminer – i en läkande dryck.

tinktur av hela havtornsbärFör 0,5 liter samogon, ta 3 glas mogna havtorn, täckt med socker (3 matskedar). För att ge en finförfining i stället för socker används honung från lind eller blommor (ca 150 gram). Sugared produkt fungerar inte. Smaksättare med kryddor lägger till tinkturklyftor, paprika eller apelsinskal.

Related  Mjuk och doftande sylt från körsbär utan gropar

“Drunk” havtorn för alkohol

havtorn för alkoholNär bäret kommer in i alkoholmediet, försvinner inte dess helande egenskaper. Till skillnad från människor blir hon aldrig full. Tvärtom bevarar vitaminer och mineraler för att stärka människors hälsa. Tinktur av havtorn på alkohol för idag är ett utmärkt verktyg för att behandla olika sjukdomar.

bank med tinkturFör att göra det måste du först sputa alkoholen med vatten. Dess fästning bör inte vara mer än 40 grader. Annars kan slemhinnan i matsmältningsorganen påverkas. Att bli av med obehaglig lukt och skadlig tjära hjälper till med aktivt kol och bomullsull. Reningsprocessen utförs på detta sätt:

 1. På botten av burkarna låg ett lager av bomullsull.
 2. Ovanpå är det täckt med svarta aktiverade koltabletter.
 3. Pillerna är täckta med ett lager bomullsull.
 4. Förberedt “filter” hälles med alkohol.
 5. Exponering – 10 dagar.
 6. Stänk alkoholen genom flera lager av gasbindning.

färdig att äta havtorns tinkturNär alkoholen är klar, är det tillrådligt att veta hur man gör en tinktur av havtorn, så att det verkligen gagnar. För detta hälls den färdiga renade alkoholen i björnen med socker. Tidigare måste de slipas med en pestle, en rulle eller en sked till en homogen mask. Rör om blandningen noga och täck om med ett tätt lock. Kapaciteten sätts i ett mörkt rum i 25 dagar. Temperaturen får inte överstiga 20 grader Celsius. Var 4: e dag ska tinkturen skakas, för att fullständigt lösa upp sockret. När tiden har löpt ut filtreras balsmen genom gasväv och bomullsull. På grund av detta blir det transparent och vackert i utseende.

Som du kan se är receptet för havtorns tinktur ganska enkelt, så det kan förberedas av en enkel man på gatan. Men hur mycket glädje och tillfredsställelse kommer du att få från arbetet. Och till gengäld – en användbar dryck för hälsofrämjande.

Video recept för havtorn tinktur