Imamo malu zemljišnu površinu, na njemu rastu uglavnom zelje i jagode. Međutim, dobru žetvu plodova je vrlo teško dobiti, jer je tlo teška, glina. Moj susjed mi je savjetovao da napravim treset. Recite mi, kako ispravno oploditi tresetne krevete s jagodama?

tresetTreset je rastavljen ostaci vegetacije i životinja i odnosi se na prirodna organska gnojiva. Međutim, to uključuje kao korisnih mineralnih elemenata (sumpor, dušik), pri čemu se travnjak aktivno koriste u vrtu i hortikulture. Osobito dobro reagira na uvođenje treseta od jagode.

Treset se preporuča za uzgoj jagoda na gline i pješčanim tlima. Plodna zemlja ne treba.

Kvalitativni treset ima smeđu boju, vlažan na dodir i mrvljiv. Vlaga je preduvjet, inače tlo nakon što se uvodi loše će zadržati vlagu. Vrijedi uzeti u obzir da će maksimalni učinak hranjenja tresetom biti vidljiv tek u drugoj godini nakon primjene.

Značajke korištenja treseta na krevetu jagoda

jagode

Za gnojidbu jagoda, treset se koristi i u proljeće i jesen. Ali, morate shvatiti da je čisti proizvod je prihvatljivo koristiti samo u svrhu malčiranja jagoda kreveta, pre-prozračite prostor i pomiješana s piljevinom. Kako bi se neutralizirala kiselost treseta, treba se dodati u smjesu drva jasena (5 kg do 50 kg treseta).

Za ugradnju u tlo, kompost se mora pripremiti na osnovi treseta kako bi se obogatila sastav elemenata u tragovima. Prilikom polaganja kompostnog sloja, slojevi treseta trebaju se izmjenjivati ​​s gnojivom. Također možete dodati zelenu masu, lijevo nakon uklanjanja vrta i kućnog kuhinjskog otpada. Pile periodično vodenu otopinu superfosfata (100 grama po vatu vode).

Jagoda može biti oplođena tresetnim kompostom na dva načina:

  1. Kada sadimo – stavite u svaku rupu prije sadnje biljnog sloja treseta ne više od 5 cm.
  2. Tijekom obrade tla – rasipati u aisles po stopi od 30 kg po 1 sq km. m i kopaju.

Related  Kako se brinuti za cvjetni spathiphyllum?

Ako ne postoji želja ili sposobnost da prtljati s pripremom komposta, treseta temelji gotovi proizvodi se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama koje prodaju gnojiva:

  1. U obliku granula. Koristi se za sadnju dodavanjem u rupu.granulirano gnojivo
  2. U obliku tekuće otopine. Koristi se za hranjenje korijena.tekuće gnojivo s tresetom

Utjecaj treseta kao gnojiva

Kao rezultat gnojidbe biljaka s tresetom:

  • struktura tla se poboljšava – bolje prolazi vlagu i “diše”;
  • rastući usjevi;
  • korijenski sustav biljaka prima idealne uvjete za razvoj;
  • povećava se količina i kvaliteta usjeva.

Druga godina nakon gnojidbe tla s gnojivom od treseta, jagoda će se aktivno razvijati i donositi plodove.

Kako pravilno oploditi jagode – video