Stabla na sadnicama: kada možete početi saditi

Reci mi, kada trebaš saditi plodnike na sadnicama? Kupio sam sorte sjemena, ali bojim se da grmlje nemaju vremena za procvat u svome sjaju – često smo u kolovozu vrlo hladno.

kada sijati astersTakva jednostavna pojava, ali puna šarma više boji glava aster – najčešći stanovnik u vrtu kreveta. Nije kapriciozan, lako se brinuti, obilno cvjetaju, godišnje velike cvjetnice i slatke male pereneline … Što više može cvjećar poželjeti? Međutim, ne mogu se diviti svojim cvjetanjem ne svima, a ne svugdje, ali sve zato što aster ima vrlo dugo vegetacijsko razdoblje. Čak i najranija varijanta traje najmanje 3 mjeseca kako bi se uzgojili grmlje sjemenki i vezani pupoljci. U sjevernim krajevima, asteri jednostavno nemaju dovoljno ljeto i toplinu za cvjetanje, tako da se kultura uzgaja na stablu.

Čak i na toplom jugu, cvijet se uzgaja kroz sadnice, što omogućuje približavanje vremena cvatnje, pa čak i određeno vrijeme.

Kada možete saditi stare na sadnicama? Prije nego što počnemo sjetiti, potrebno je uzeti u obzir takve nijanse:

  • regionalna klima;
  • raznovrsni pribor.

Specijalno vrijeme sjetve u odabranim regijamasadnice aster

Sadnice aster je u sobi u prosjeku oko 2 mjeseca. Ovo je vrijeme koje je potrebno da se sjeme uzdiže, a sadnice rastu dobro. Zatim, na kraju proljeća, kada se zagrije toplo vrijeme i tlo zagrijava, grmlje se presele u cvjetnjak. U principu, ovo cvijeće je dostatno hladno da raste u bilo kojoj klimi, ali glavni cilj metode sadnice je malo drugačiji – kako bi se cvjetanje bliže.

Ovisno o tome gdje će se uzgajati cvijeće, vrijeme slijetanja malo se kreće ili se približava:

  • u središnjim regijama, sjeme se može sijati već početkom ožujka;
  • u Uralsima je bolje odgoditi sjetvu do kraja mjeseca;
  • na sibirskim prostranstvima i uopće za prenošenje slijetanja u travnju.

Što se tiče tople južne regije s produljenim ljetom, na početku i na kraju proljeća moguće je posaditi stare na sadnicama, samo u potonjem slučaju cvjetati u jesen.

Različite razlike u sjetvisjeme aster

Svaka sorta ima svoj vegetacijski period. Rane vrste pasa trebaju do 3 mjeseca da oblikuju pupoljke, stoga, za dobivanje ranog (ljetnog) cvjetanja, prikladno je sijati sadnice u ožujku. No, sadnice kasnih sorti biljaka koje cvjetaju usred jeseni, možete sigurno posaditi u svibnju.

Drugim riječima, ranije se cvjetaju aster, ranije može biti posijano, i obrnuto.

Kada i kako sijati sadnice – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector