Berätta för mig, när man planterar asters på plantor? Jag köpte växtsfrön, men jag är rädd att buskarna inte har tid att blomstra i all sin härlighet – vi är ofta redan mycket kalla i augusti.

när man sår astersSå enkelt i utseende, men full av charm flerfärgade huvuden aster – den mest frekvent bosatta i trädgårdsängarna. Inte lustfull, lätt att ta hand om, rikligt blommande, årliga storblommiga och söta lilla stauder … Vad mer kan en blomsterhandlare vilja ha? Men de kan inte beundra sin blomning, inte alla och inte överallt, men allt eftersom aster har en mycket lång vegetationstid. Även den tidigaste klass krävs minst 3 månader till smula-frön odlas frodig buske och bundna knoppar. I de norra regionerna har asters inte tillräckligt med sommar och värme för blomning, så kulturen där odlas på ett fröplanta sätt.

Även i den varma södern odlas blomman genom plantor, vilket gör det möjligt att approximera blomningstiden och till och med tidsbestämd till ett visst datum.

När kan du plantera asters på plantor? Innan du börjar med sådd, är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana nyanser:

  • regionalt klimat
  • sortimentstillbehör.

Särskild timing av sådd i utvalda områdenplantor aster

Fröplantor aster ligger i rummet i genomsnitt ca 2 månader. Detta är den tid det tar för fröna att stiga, och plantorna växer bra. Då, i slutet av våren, när det varma vädret sätter in och jorden värmer upp, flyttas buskarna till blomman. I princip är dessa blommor köldresistenta nog att växa i vilket klimat som helst, men det främsta målet med plantormetoden är något annorlunda – för att få blomningen närmare.

Beroende på var blommorna kommer att odlas flyttas landningstiden något eller närmar sig:

  • I de centrala regionerna kan frö sörjas redan i början av mars;
  • i Uralerna är det bättre att skjuta ut såningen till slutet av månaden;
  • på de sibiriska expanserna och överhuvudtaget att överföra landning på april.

När det gäller de varmare södra regionerna med lång sommar kan det aster växt plantor vara både i början och i slutet av våren, i maj bara det senare fallet kommer att blomma under hösten.

Varietalskillnader i såningfrön aster

Varje sort har sin egen vegetationsperiod. Tidiga arter av asters behöver upp till 3 månader för att bilda knoppar, för att få tidigt (sommar) blommande är det mer lämpligt att så plantor i mars. Men plantor av sena växter av växter som blommar i mitten av hösten, kan du säkert plantera i maj.

Related  Hur man gör sandjord lämplig för odling av trädgårds- och trädgårdsgrödor?

Med andra ord, ju tidigare aster ska blomstra, desto tidigare kan det såas och vice versa.

När och hur man sår plantor asters – video