Recite mi, kada možete biljke patlidžane? Prije su uvijek kupovali gotove sadnice, ali ove su godine odlučili pokušati samostalno uzgajati.

kada biljka patlidžan

Patlidžan – kultura koja zahtijeva vrtlar malo više pažnje. Za razliku od paprike i rajčice, koji se razvijaju mnogo brže, u patlidžan tijekom vegetacije je duže u vezi i uvjetima sjetve ovih kultura su malo drugačiji. Osim toga, sinenkie zahtjevna na toplinu: u grmlju nisu bili pod utjecajem povratka mraza, ne samo da trebaju čekati dok ne prođe, ali i na ulici treba uspostaviti stabilnu toplu temperaturu od 20 stupnjeva Celzijevih – što je koliko vam je potrebno da se sadnice nastavlja aktivno razvijati i formiranje jajnika.

Po nižim temperaturama, biljke počinju usporavati rast, a možda čak i umiru.

Kako bi se ubrzao početak plodnosti, omogućuje se postupak sadnje sadnog materijala, tako da se kultura najčešće uzgaja na ovaj način.

Vrijeme kada se mogu saditi patlidžani ovisi o tri čimbenika:

  • lokalna klima;
  • mjesta uzgoja;
  • zrelost berbe (varijabilne osobine).

Vrijeme sadnje ovisno o rastućoj regijiizbojci od patlidžana

Budući da patlidžani trebaju toplinu za rast i plod, klimatske uvjete igraju odlučujuću ulogu u određivanju vremena sadnje, jer proljeće ne dolazi svugdje u isto vrijeme. Dakle, ako na jugu sjeme može biti posađeno krajem veljače, a onda u srednjem pojasu ovo je 20. ožujka. U sjevernim područjima neće biti suvišno čekati do početka travnja, jer je prije lipnja još uvijek nemoguće presaditi sadnice.

Kada se biljka pepelari za uzgoj staklenika i za otvoreno tlo?sjetva sjemena

Također je potrebno uzeti u obzir trenutak u kojem će se uzgajati patlidžani. U srednjoj zoni, ta kultura koja voli toplinu zasaditi se u staklenicima, što povećava šanse za dobivanje usjeva. Tlo u tako posebno opremljenim prostorima dobro se zagrijava negdje drugu polovicu svibnja – tada se gotovi sadovi premještaju u staklenik. Ta sadnica imala vremena rasti i jačati ovaj put, već je u drugoj polovici veljače sijati sjeme.

U južnim dijelovima vrtlari reshivshiesya biljaka patlidžana direktno na krevetu vrt zaliha, treba znati da će transplantirane sadnice moguće ne ranije od lipnja, stoga požurite s sjetve nije potrebno. Sadnja sjemena za sadnice u ovom slučaju potrebno je na kraju ožujka.

Učinak sorte na razdoblje sadnjesadnice tikvice

Čak iu fazi kupnje sjemena, treba obratiti pažnju na činjenicu da zrenja ploda ovisi o tome koja sorta pripadaju, i to:

  • Vrste ranog sazrijevanja su spremne jesti samo 3 mjeseca nakon sadnje;
  • sorte s srednjom razinom zrelosti zahtijevaju još tri tjedna kako bi se postigla tehnička zrelost;
  • ali kasni patlidžani ne trebaju do 150 dana uopće kako bi žetve zrele.

Na stalnom mjestu sadnice posijano je javor kad dostigne dob od oko 45 dana. Za još 10 dana, grm će se morati prilagoditi nakon transplantacije, i do 5 dana, sjeme je potrebno za nastanak. Ukupno je oko 2 mjeseca – idealno doba sadnica za branje na krevetu.

Na toj osnovi, a opskrbljuju patlidžan na određenu raznolikost, sjetve Vrijeme je lako izračunati, primjerice, na tri mjeseca u stakleniku uzgoju patlidžana rano do kraja svibnja, sjetva sjemena moraju biti u zimi, u veljači.

Video o sadnji patlidžana u sadnicama: kada i kako ispravno