Moja ljepota Astilbe je oko sedam godina, grm je rasla tijekom ovog vremena je samo ogroman. Još nisam to dotaknuo, ali nedavno sam pročitao da je svakih pet godina potrebno presaditi. A onda još jedan susjed dugo je molio cvijet. Recite mi, kako možete staviti Astilbu u proljeće?

AstilbeAstilba je voljen od svih bez izuzetka, cvjećari, jer ovo apsolutno nepretenciozno trajno ne samo da posjeduje lijepe ukrasne lišće, već također nevjerojatno cvjetaju. Većina biljnih vrsta ima dugačko razdoblje cvjetanja i ukrašava mjesto cijelo ljeto, a neki cvjetaju samo oko mjesec dana, ali cvjetovi su iznenađujuće lijepi.

Uzgoj astilbe uopće nije težak, dobro podnosi transplantacije, brzo korijenje i aktivno raste. Najbolje vrijeme za sadnju trajnica je proljeće, iako se prakticira i sadnja jeseni. Međutim, sadnja biljke u jesen je vrlo rizična, osobito u regijama s hladnom klimom, jer postoji rizik da neće imati vremena da se dovoljno snažno do zime.

Načini sadnje astilbe

Prilikom odabira načina sadnje biljke treba uzeti u obzir jednu vrlo važnu nijansu – vrijeme prve cvjetnice izravno ovisi o tome kako biljka astilbe u proljeće.

Postoje tri mogućnosti za sadnju astilbe:

  1. sjemenke. Najduži i najteži put. U ožujku sijati sjeme za sadnice. Kad odrastu, zaronite u odvojene posude. Sadnice astilbe rastu vrlo dugo, a od trenutka sjetve do slijetanja u zemlju trajat će najmanje godinu dana. Još jedna godina zahtijevat će da grmlje rastu i rastu. Dakle, cvjetanje će se dogoditi samo u trećoj godini nakon sjetve.sjemenjača
  2. Reznice s peta. Ova metoda omogućuje približavanje cvatnje godinu dana. Krajem ožujka, kada se mladi izbojci izrezuju iz prošlogodišnjeg pupoljaka s grmom s novim pucanjem, dok su uhvatili dio rizoma. Stablo stablo s peta u hranjivom tlu u stakleniku za rooting. Posadite ga na cvjetni krevet bit će sljedeće proljeće, a grm će cvatu već sredinom ljeta.strugotine
  3. Podijelivši grm. Najpopularnija metoda reprodukcije, koja omogućuje izravno procvat u godini sadnje. Kopirajte odrasle Astilbe grm u rano proljeće i dijelite ga u dijelove, ostavljajući na svakom fragmentu rizoma nekoliko pupova i malim korijenom (ne manji od 5 cm). Skupite komade na rupama na udaljenosti od 30 cm. Prvo cvjetanje će se dogoditi u jesen.grmlja

Sjetna metoda sadnje nije prikladna za uzgoj sorti sorte, budući da se nove sorte često ne prenose na sortne znakove.

Gdje je bolje saditi i kako oploditi tlo

Astilba je jako voljela vlagu, pa ako postoji mjesto na mjestu gdje podzemne vode teče blizu površine zemlje, to je mjesto za to. U vlažnom tlu, cvjetanje će biti produljeno i grm će brzo povećati njezin volumen.

Related  Dva načina za sijanje jutarnje slave slatkog krumpira i temelj njege cvijeta

Što se tiče rasvjete, većina vrsta astilbe preferira djelomičnu sjenu. Takvi uvjeti su najsličniji prirodnom staništu trajnica. S druge strane, danas postoje mnoge vrste cvijeta koje mogu aktivno cvjetati na suncu, koje treba uzeti u obzir kod odabira mjesta za sadnju.

Kako bi se postigla potrebna količina hranjivih sastojaka, malo se humusa, pšeničnog i koštanog brašna, kao i složenih mineralnih gnojiva (25 g svake) moraju staviti u rupice prije sadnje.

Uzgoj Astilba – video